Για τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ και για το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς της μίλησε η Όλγα Γεροβασίλη, ενώ δεν έλειψαν και οι αιχμές προς τον Στέφανο Κασσελάκη. «Υπάρχει ένας κύκλος μη επιτυχημένος και έχει μεσολαβήσει ένα διάστημα με αρνητικά μηνύματα προς την κοινωνία, με ευθύνη» Κασσελάκη είπε η αντιπρόεδρος της Βουλής

Παράλληλα, η Όλγα Γεροβασίλη αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα σε ηγετικό ρόλο ενώ  παραδέχεται ότι προφανώς και θα ήθελε κάτι τέτοιο.

 «Δεν μπορώ να αποκλείσω την επιστροφή για έναν πολιτικό, με τόσο μεγάλο ρόλο, που όμως μόλις πριν ένα χρόνο αποχώρησε και προφανώς δεν μπορεί να συμβεί αύριο το πρωί», τόνισε η κυρία Γεροβασίλη μιλώντας στο Meeting Point με την Όλγα Τρέμη. Παράλληλα, απέρριψε και τις αιτιάσεις που ακούγονται για τον πρώην πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι δεν θα επέτρεπε ποτέ στον εαυτό του να είναι «παρασκηνιακός», ενώ για τον χαρακτηρισμό «δολοπλόκος» λέει ότι «δεν θα το έλεγε ούτε ο πιο κακόπιστος».

Η κυρία Γεροβασίλη αναφέρθηκε και στη δημοσκοπική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο όσον αφορά στο ποσοστό που συγκεντρώνει, όσο και στο επίπεδο συσπείρωσης και επέρριψε ευθύνες στον Στέφανο Κασσελάκη.

 «Οι καταγραφές αντανακλούν την πραγματικότητα, το βλέπουμε όχι μόνο δημοσκοπικά αλλά και στην πραγματικότητα» είπε, προσθέτοντας ότι «υπάρχει ένας κύκλος μη επιτυχημένος και έχει μεσολαβήσει ένα διάστημα με αρνητικά μηνύματα προς την κοινωνία, με ευθύνη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη». «Τα αρνητικά γεγονότα και η αρνητική δημοσιότητα ενέτειναν την εσωστρέφεια», ανέφερε.

Γεροβασίλη: «Δεν είναι απαραίτητο κάποιοι να φύγουν»

Στο εσωκομματικό πεδίο η αντιπρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι υπάρχει πολύς δρόμος μέχρι την εκλογή νέου αρχηγού. «Θα λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά αυτοπροστασίας όλων μας» επισημαίνει και προσθέτει πως «δεν είναι απαραίτητο κάποιοι να φύγουν».

 «Η πρόταση μομφής δεν σημαίνει ότι θα εκφραστεί ενιαία» στις υποψηφιότητες για την εκλογή νέου αρχηγού. «Αυτοί που θα θελήσουν να παίξουν ρόλο ως υποψήφιοι, θα ξετυλίξουν πολιτικά σχέδια με βάση αξίες της Αριστεράς, συμφωνημένες αρχές και θέσεις από το προηγούμενο συνέδριο, θέσεις που υποστηρίζουμε στο ελληνικό κοινοβούλιο και προτάσεις για το πώς το πολιτικό σύστημα πρέπει να αναταχθεί ώστε η κοινωνία να αντιληφθεί ότι υπάρχει εναλλακτική διακυβέρνηση για τη χώρα». Αυτές τις προδιαγραφές «δεν τις πληροί ο Στέφανος Κασσελάκης».

Για το ενδεχόμενο νέας δικής της υποψηφιότητας στην εσωκομματική διαδικασία, η Όλγα Γεροβασίλη διευκρινίζει ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί ποιος θα είναι υποψήφιος από τους «87» όπως και «η δική μου απόφαση». Αναφερόμενη στην προηγούμενη υποψηφιότητά της, τονίζει ότι «καλώς έπραξα εκείνη τη στιγμή, σήμερα έχουμε πιο συντεταγμένη λειτουργία» και υπάρχουν εναλλακτικές.

Η κυρία Γεροβασίλη αναφέρεται και στο διαδικτυακό bullying που δέχονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα, μέσω επώνυμων και ανώνυμων λογαριασμών, ενώ εκτιμά ότι οι επιθέσεις γίνονται με κεντρικό σχέδιο.