Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στα νότια Δωδεκάνησα, Νίκος Μουτσάκης με επιστολή του στην ΕΔΕΚΑΠ καταγγέλλει την "εξαφάνισή" της. Με μία μακροσκελή επιστολή τονίζει ότι του τηλεφώνησε το στέλεχος του κόμματος Ρένια Ζαρκαδούλα ενημερώνοντάς τον ότι δεν υπάρχει Νομαρχιακή στα Νότια Δωδεκάνησα ενώ προσθέτει ότι προσπάθησε να τον κατευθύνει θεσμικά για τη διενέργεια των εκλογών.

Στη συνέχεια εξηγεί ότι δήλωσε στην κυρία Ζαρκαδούλα ότι έχει άγνοια επί του θέματος και πρόσθεσε πως υπάρχει κανονικά νομαρχιακή επιτροπή, η οποία μάλιστα εξέδωσε και ομόφωνη απόφαση αναφορικά τα εκλογικά τμήματα της 6ης Οκτωβρίου. Ακόμη υποστήριξε ότι «πολύ φοβάμαι ότι τόσο η κυρία Ζαρκαδούλα όσο και λοιπά μέλη της ΕΔΕΚΑΠ βρίσκονται σε πλάνη και, ελπίζω ηθελημένα, αγνοούν την πραγματικότητα. Σας δηλώνω λοιπόν ότι Νομαρχιακή υπάρχει και απαιτώ τον δέοντα σεβασμό στις αποφάσεις της, στα μέλη της, στον Γραμματέα και στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ».

Τέλος καταλήγει λέγοντας ότι «η επιλογή σας να κάνετε το Καταστατικό του Κινήματος τραπουλόχαρτα και να παίξετε την τύχη της παράταξης στα χαρτιά με έβρισκε, με βρίσκει και θα με βρίσκει αντίθετο. Και μαζί μου είναι πολλοί.

Έχω υπομείνει πολλά εξαιτίας της μνημειώδους αδράνειας σας καθώς και άλλων οργάνων του ΠΑΣΟΚ. Παρ’ όλα αυτά η Νομαρχιακή υπάρχει. Αν διαφωνείτε περιμένω εγγράφως σήμερα την απάντησή σας. Αν από την άλλη δεν σας αρέσω, να πάτε σε άλλο κόμμα».

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Μουτσάκη:

Με πολύ μεγάλη έκπληξη και απορία έλαβα σήμερα Τρίτη και ώρα 14:45 τηλεφώνημα από μία κα. Ρένια Ζαρκαδούλα, κατά δήλωσή της υπεύθυνη -μεταξύ άλλων- και της περιοχής μου για την διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών της 6ης Οκτωβρίου. Μέσα στα όσα απίθανα και άγραφα μου δήλωσε, σε μία προσπάθειά της να με κατευθύνει θεσμικά για τη διενέργεια των εκλογών, με ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει Νομαρχιακή στα Νότια Δωδεκάνησα.

Όπως της εξήγησα, προφανώς λόγω άγνοιάς της επί του θέματος, Νομαρχιακή υπάρχει και εξέδωσε ομόφωνη απόφαση για τα εκλογικά τμήματα της 6ης Οκτωβρίου. Η ίδια επέμεινε ότι δεν υπάρχει Νομαρχιακή επικαλούμενη όσα ισχυρίζονται άλλοι τρίτοι. Πολύ φοβάμαι ότι τόσο η κυρία Ζαρκαδούλα όσο και λοιπά μέλη της ΕΔΕΚΑΠ βρίσκονται σε πλάνη και, ελπίζω ηθελημένα, αγνοούν την πραγματικότητα. Σας δηλώνω λοιπόν ότι Νομαρχιακή υπάρχει και απαιτώ τον δέοντα σεβασμό στις αποφάσεις της, στα μέλη της, στον Γραμματέα και στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ.

Περαιτέρω, διερωτώμαι τα κάτωθι:

- Πότε, με ποια αρμοδιότητα, σε ποια συνεδρίαση και με ποια αιτία αποφασίσατε ότι δεν υπάρχει η πρώτη μετά από σχεδόν δέκα χρόνια εκλεγμένη Νομαρχιακή Επιτροπή και καταργήσατε τον Γραμματέα και τα μέλη της;

- Γιατί ενώ από την 4-9-2024 σας έχουμε στείλει ομόφωνη επί των ψηφισάντων μελών απόφαση για τα 14 Εκλογικά Τμήματα στα Νότια Δωδεκάνησα δεν έχετε απαντήσει για να προχωρήσουμε στη συγκρότηση των Εφορευτικών Επιτροπών; Η στοχευμένη κωλυσιεργία σας καταδικάζει και προδικάζει το γεγονός της αδυναμίας συγκρότησης Εφορευτικών Επιτροπών στα νησιά μας.

- Εφόσον πιστεύετε ότι δεν υπάρχει Νομαρχιακή και αποτελώ για εσάς κατηργημένο Γραμματέα, γιατί απευθύνεται θεσμικά σε εμένα να συγκαλέσω Διευρυμένη Νομαρχιακή; Ως εθελοντή;

- Αφού σας έχω στείλει τις από 14/7/2023, 2/8/2023, 31/10/2023 και 28/1/2024 επιστολές διαμαρτυρίας μου για όσα συμβαίνουν στην περιοχή ευθύνης μου και δεν έχετε καν μπει στον κόπο να απαντήσετε, μήπως τελικά δεν υπάρχει ΕΔΕΚΑΠ; (Θα επιλέξω να μη απαριθμήσω αυτές που έχω στείλει σε άλλα Όργανα του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν συμφέρει κανέναν)

Η επιλογή σας να κάνετε το Καταστατικό του Κινήματος τραπουλόχαρτα και να παίξετε την τύχη της παράταξης στα χαρτιά με έβρισκε, με βρίσκει και θα με βρίσκει αντίθετο. Και μαζί μου είναι πολλοί.

Έχω υπομείνει πολλά εξαιτίας της μνημειώδους αδράνειας σας καθώς και άλλων οργάνων του ΠΑΣΟΚ. Παρ’ όλα αυτά η Νομαρχιακή υπάρχει. Αν διαφωνείτε περιμένω εγγράφως σήμερα την απάντησή σας. Αν από την άλλη δεν σας αρέσω, να πάτε σε άλλο κόμμα.