Αρκετά «καμπανάκια» για την κυβέρνηση, αλλά και ιδιαιτέρως ανησυχητικά ευρήματα για την αντιπολίτευση περιλαμβάνει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Συγκεκριμένα σχεδόν 7 στους 10 (ποσοστό 69%) πιστεύουν ότι δεν λειτουργεί το επιτελικό κράτος. Στον αντίποδα, το 23% θεωρεί ότι λειτουργεί.

alco-2_jpg

Παράλληλα οι πολίτες σε ποσοστό 47% δεν αισθάνονται «καθόλου ασφαλείς» από τη λειτουργία του κράτους. Το 29% απαντά «λίγο», «αρκετά» λέει το 19%, «πολύ» μόλις το 3%.

alco-3_jpg

Την ίδια ώρα καθόλου ικανοποιημένοι από την απόδοση της κυβέρνησης δηλώνουν πάνω από τους μισούς (ποσοστό 51%). Σχεδόν ένας στους τρεις (ποσοστό 29%) δηλώνουν λίγο ικανοποιημένοι, ενώ 18% απαντά «πολύ» και «αρκετά».

alco-4_jpg

Τέλος, το 67% θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν πήρε το μήνυμα διαμαρτυρίας των ευρωεκλογών, έναντι 28% που θεωρεί ότι το έλαβε.

alco-5_jpg

Alco: Κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν έχει αξιόπιστη εναλλακτική πιστεύει το 54%

Από την άλλη πλευρά πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες (ποσοστό 54%) πιστεύει ότι κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν έχει αξιόπιστη εναλλακτική. Στο υπόλοιπο ποσοστό, το αποτέλεσμα είναι ενθαρρυντικό μόνο για το ΠΑΣΟΚ, καθώς το 14% πιστεύει ότι μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική. Τέλος, μόλις το 4% εκτιμά ότι εναλλακτική λύση μπορεί να αποτελέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ίδιο ποσοστό (4%) θεωρεί ότι η Ελληνική Λύση θα μπορούσε να είναι αξιόπιστη εναλλακτική.

alco-6_jpg


Δείτε το βίντεο:

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d48p2z64vxsh)