Τη δημιουργία Γραφείων Ανηλίκων σε ολόκληρη τη χώρα, αντίστοιχα με αυτά της Ενδοοικογενειακής Βίας, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο υπουργός μιλώντας στο Mega «πέρυσι το πρώτο οκτάμηνο του έτους είχαμε περίπου 6.000 δράστες ανήλικους, ενώ φέτος έχουμε 9.000 δράστες ανήλικους, ηλικίας από 13 έως 18 κατά μεγάλη πλειοψηφία».

Όπως πρόσθεσε ωστόσο «έχει γίνει καλή δουλειά, έχουν μειωθεί τα περιστατικά, αλλά έχουν αυξηθεί οι συλλήψεις, γιατί υπάρχει δραστηριότητα της Αστυνομίας».

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, λειτουργεί ήδη η τηλεφωνική γραμμή 10201 για καταγγελίες περιστατικών, ενώ σύντομα θα λειτουργήσει και η ηλεκτρονική εφαρμογή SafeYouth που θα παρουσιαστεί σε 15 μέρες και θα λειτουργεί σαν panic button.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d496or1521gx)
Ως προς το κομμάτι της ενδοοικογενειακής βίας ο υπουργός ανέφερε ότι φέτος έχουν καταγραφεί έως τώρα 14.669 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και 9.000 συλλήψεις, έναντι 7.797 περιστατικών και 4.800 συλλήψεων πέρυσι, ενώ έχουν κατασχεθεί συνολικά 865 όπλα από κακοποιητές.

Αναφερόμενος στο θέμα της παραβατικότητας των Ρομά και γενικότερα της εγκληματικότητας, ο κ. Χρυσοχοΐδης γνωστοποίησε ότι σύντομα θα ανακοινωθούν νομοθετικές ρυθμίσεις, σύμφωνα με τις οποίες «δεν θα μπορεί κάποιος να έχει πέντε πλημμελήματα και πέντε κακουργήματα και στη συνέχεια να του επιτρέπεται από τη νομοθεσία να αφήνεται έξω με όρους».