«Συμφωνώ με την άποψη Αυλωνίτη ότι το έκτακτο συνέδριο μπορεί να ακυρώσει την πρόταση της Κ.Ε. που εκδίωξε τον Κασσελάκη, πιστεύω ότι είναι καλύτερα να πάμε στις εσωκομματικές όχι με ακέφαλο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά με την επιστροφή του προέδρου του», τονίζει η βουλευτής Βοιωτίας του κόμματος, Γιώτα Πούλου, στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη.

*Διαβάστε ακόμα: Αυλωνίτης: Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και να άρει την έκπτωση Κασσελάκη

«Θα υποστηρίξω στο έκτακτο συνέδριο την ακύρωση της απόφασης της Κ.Ε.», είπε χαρακτηριστικά, εννοώντας ότι το Συνέδριο πρέπει να ακυρώσει την «έκπτωση» Κασσελάκη και να επιστρέψει στην προεδρία του κόμματος.

Για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου γύρου μεταξύ Κασσελάκη - Πολάκη είπε: «Ο Πολάκης είναι ένας καθαρός κι έντιμος σύντροφος έχει τις δικές του απόψεις, αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να ηγηθεί του κόμματος και να το ενώσει και να του δώσει κυβερνητική προοπτική», τονίζοντας πως «εγώ στηρίζω Κασσελάκη».

Για το αν φταίει και ο Κασσελάκης για τη σημερινή κατάσταση, σημείωσε πως «προφανώς κι έγιναν λάθη και από την πλευρά του, αλλά όλοι καραδοκούσαν και περίμεναν το λάθος του για να τον υπονομεύσουν».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Γιώτας Πούλου στα Παραπολιτικά 90,1

Μεταξύ άλλων, η Γιώτα Πούλου επεσήμανε:

Σχετικά με την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας να σταματήσει τη συζήτηση των κριτηρίων και των κοφτών

Γ.ΠΟΥΛΟΥ: Οι τελικές αποφάσεις λαμβάνονται από την Κεντρική Επιτροπή. Η Πολιτική Γραμματεία θα εισηγηθεί αφενός τον οδικό χάρτη και αφετέρου τις προϋποθέσεις, όλη την εισήγηση δηλαδή του πως θα φτάσουμε στις προεδρικές εκλογές. Είναι αλήθεια ότι κάνει μια πρόταση στην ΚΕ που αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί με νέα απόφαση να αλλάξει. Άρα το κρίσιμο είναι να ολοκληρωθούν οι εργασίες της ΚΕ έτσι ώστε να υπάρχει καθαρή εικόνα που πως πηγαίνουμε μέχρι τις εκλογές.

Ερωτηθείσα αν συμφωνεί με τη δήλωση του κ. Αυλωνίτη ότι το έκτακτο συνέδριο θα μπορούσε να ακυρώσει την απόφαση της ΚΕ να κηρύξει έκπτωτο τον κ. Κασσελάκη

Γ.ΠΟΥΛΟΥ: Συμφωνώ. Δεν γνωρίζω αν θα τεθεί αλλά είναι αλήθεια ότι οι αποφάσεις της ΚΕ επικυρώνονται ή ακυρώνονται από το συνέδριό μας. Το χειρότερο είναι όταν είναι ακέφαλος ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις συνθήκες αυτή την περίοδο με όλα αυτά που συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία.

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι θα ήταν καλύτερα ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει στις εκλογές με επικεφαλής παρά ακέφαλος

Γ.ΠΟΥΛΟΥ: Ναι φυσικά το θεωρώ αυτό άλλωστε βλέπετε ότι υπάρχουν προβλήματα και στην οικονομική διαχείριση του κόμματος.

ΔΗΜ: Άρα αν τεθεί θέμα στο συνέδριο εσείς θα υποστηρίξετε την ακύρωση της προηγούμενης απόφασης της ΚΕ

Γ.ΠΟΥΛΟΥ: Φυσικά άλλωστε ήμουν από αυτούς που ψήφισαν ανοιχτά, κατά δηλαδή της κάλπης αφενός και αφετέρου κατά της μομφής.

Κληθείσα να σχολιάσει τις έντονες εσωτερικές διαμάχες μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Γ.ΠΟΥΛΟΥ: Δεν δημιουργήθηκαν τώρα, αυτά είναι κατάλοιπα και προβλήματα που έρχονται από το παρελθόν.

Γ.ΠΟΥΛΟΥ: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να βάλει κανόνες και αρχές και στη λειτουργία του, και με το καταστατικό του δηλαδή αλλά και στην εκφορά του πολιτικού λόγου δημόσια αλλά και στην άσκηση πολιτικής. Όλα αυτά μένει να τα κάνουμε αλλά για να τα κάνουμε όλα αυτά πρέπει να υπάρχει ενότητα, ομόνοια δεν μπορεί να υπάρχει αυτό το πολεμικό κλίμα του αλληλοσπαραγμού και να λέμε ότι συνεχίζουμε όλοι μαζί την επόμενη μέρα. Δεν είναι δυνατόν να συμβεί όταν ήδη από τώρα στελέχη μας τοποθετούνται ότι αν η βάση επιλέξει ξανά τον Στ. Κασσελάκη ότι δεν θα είμαστε στο ίδιο κόμμα.

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι είναι δεδομένη μια νέα διάσπαση

Γ.ΠΟΥΛΟΥ: Μπορεί να φαντάζει και ως απειλή, δεν ξέρω, υπάρχουν πολλές προσωπικές ατζέντες οι οποίες δυστυχώς υπήρξαν από την αρχή. Υπήρξαν και πριν αλλά με την εκλογή του νέου προέδρου νομίζω ότι και άνθρωποι που πλησίασαν τον πρόεδρο στο άμεσο περιβάλλον τότε της υποστήριξης της υποψηφιότητάς του αλλά και αμέσως μετά φαίνεται ότι είχαν προσωπικές ατζέντες.

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι έκανε λάθη ο κ.Κασσελάκης

Γ.ΠΟΥΛΟΥ: Ο νέος πρόεδρος και ο νέος και σε ηλικία πρόεδρος έδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά. Πολύ γρήγορα μαθαίνει, πολύ γρήγορα ενστερνίστηκε όλες τις αποφάσεις μας και των συνεδρίων και της ΚΕ και ο δημόσιος λόγος που εκφέρει δεν δημιουργεί πολιτικά θέματα σε κανέναν μας. Έγιναν λάθη αλλά ήμασταν όλοι απέναντί του για να υποδεχτούμε ένα λάθος με μεγάλη αγωνία. Καραδοκούσαμε όλοι για να γίνει το λάθος. Απέναντι σε έναν νέο άνθρωπο ο οποίος έχει διάθεση να προσφέρει, ο οποίος έχει προσόντα δεν δείχνουμε εμείς οι παλιότεροι μια ανοχή και δεν είμαστε δίπλα του για τον βοηθήσουμε και να τον στηρίξουμε σε αυτή την προσπάθεια τότε καταλαβαίνετε ότι πολύ εύκολα μπορεί να κάνει λάθος.

Ερωτηθείσα πως θα αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο να περάσει στο δεύτερο γύρο το δίδυμο Κασσελάκη -Πολάκη

Γ.ΠΟΥΛΟΥ: Προσωπικά υποστηρίζω τον πρόεδρο Κασσελάκη χωρίς να μηδενίζω, να απαξιώνω τον Π. Πολάκη. Έχει δικά του χαρακτηριστικά θετικά, είναι ένας έντιμος, καθαρός σύντροφος, έχει δημιουργήσει στη ζωή του και από τις θεσμικές του θέσεις καλά αποτελέσματα αλλά προσωπικά δεν κρίνω ότι μπορεί να ηγηθεί του κόμματος και την επόμενη μερα να ενώσει όλες τις πτέρυγες. Δεν έχει τα χαρακτηριστικά ενός προέδρου που θα έπρεπε να στήσει πλέον το νέο κόμμα της Αριστεράς.