Να ασκείται όσο το δυνατόν πιο «σκληρή» κριτική στην κυβέρνηση και στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, είναι ό,τι το καλύτερο για τη Δημοκρατία μας. Όμως, υπάρχει μία προϋπόθεση, προκειμένου η «σκληρή» αυτή κριτική να είναι και δημιουργική και γόνιμη.

Παρακολουθήσαμε την συνέντευξη την οποία παραχώρησε χθες ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra TV, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Μάριος Σαλμάς ισχυρίσθηκε ότι «ο πληθωρισμός στη χώρα μας θα αυξηθεί τον ερχόμενο μήνα, αφού ο υπουργός Υγείας αύξησε τις τιμές σε 800 φάρμακα».

Ερώτημα: Ένας πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, με αρμοδιότητα, μάλιστα, στο Φάρμακο, δεν θα έπρεπε να έχει «μετρήσει», να έχει τεκμηριώσει μία τόσο βαριά κατηγορία κατά του Άδωνι Γεωργιάδη; Γιατί είναι βαρύ να λες ότι ευθύνεται ο υπουργός Υγείας και οι αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων για την επικείμενη, ισχυρίζεται γενικώς και αορίστως ο Μάριος Σαλμάς, αύξηση του πληθωρισμού στη χώρα.

Εμείς θα ενημερώσουμε απλώς τον Μάριο Σαλμά ότι η αύξηση στις τιμές των φαρμάκων έχει «μετρηθεί» ήδη για τον μήνα Αύγουστο και η επίπτωση στην αύξηση του πληθωρισμού στην χώρα μας δεν ξεπερνά το 0,1%. Να συζητάμε και να διαφωνούμε, ασφαλώς, αλλά όχι γενικώς και αορίστως να λέμε για να λέμε...