Για τα όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή τηλεμαχία ανάμεσα στους υποψηφίους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για τους λόγους για τους οποίους πρέπει να τον επιλέξουν οι ψηφοφόροι μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο ένας εκ των έξι υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ, ο Παύλος Γερουλάνος.

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο κ. Γερουλάνος είπε αρχικά: «Το χθεσινό debate ήταν μακρύ, τρεις ώρες περίπου. Βγήκαν συμπεράσματα. Το ΠΑΣΟΚ πορεύεται συντεταγμένα, κοιτάζει στην επόμενη ημέρα και στο ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παλέψουμε μαζί για την κοινωνία».

Ερωτηθείς για το δίλημμα που έθεσε, ανέφερε: «Μίλησα για επιλογή νίκης ή επιλογή ήττας. Επιλογή νίκης είναι επιλογή μιας ηγεσίας που έχει εμπειρία, έχει σχέδιο, ενώνει, κάνει τη μεγάλη διεύρυνση και προς την Αριστερά και προς τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του κ. Μητσοτάκη. Επιλογή νίκης σημαίνει ότι μπορεί να δημιουργήσει δυναμική, να κινητοποιήσει κόσμο από τα δύο εκατομμύρια που το είχαν ψηφίσει στο παρελθόν και τώρα κάθονται σπίτι τους».

Διαβάστε ακόμα: Debate ΠΑΣΟΚ: Ποιος ''κέρδισε'' τελικά - Όλα όσα είπαν οι 6 υποψήφιοι για την αρχηγία του κόμματος - Οι προσωπικές επιθέσεις και τα ξεσπάσματα

Επίσης, ο Παύλος Γερουλάνος υποστήριξε ότι στην τηλεμαχία «υπήρχαν σημεία έντασης πάνω σε πολιτικά ζητήματα και όχι σε προσωπικά».

Παράλληλα, επανέλαβε: «Πρέπει να είναι βουλευτής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, γιατί στη Βουλή γίνονται οι μεγάλες μάχες. Εκεί φαίνεται αν το κόμμα έχει θέσεις. Είχαμε δύο περιπτώσεις που δεν ήταν βουλευτής ο επικεφαλής: Ο Νίκος Ανδρουλάκης, που γρήγορα εξατμίστηκε η δυναμική του, και η άλλη με τον Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα δεν υπάρχει και έχει γίνει 40 κομμάτια».

Σε ό,τι αφορά τη δήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου ότι αν κερδίσει εκείνη, θα μπορούσε ο Παύλος Γερουλάνος να είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, σχολίασε: «Αυτό ήταν άκομψο, γιατί δεν ξεχωρίζεις τους συνυποψηφίους και προσβάλλει και αυτόν που ξεχωρίζεις και τους άλλους που αφήνεις απέξω. Δεν πιστεύω σε τακτικισμούς».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4f42pj1ztwh)

«Γιατί να επιλέξει κάποιος τον Παύλο Γερουλάνο;»

«Γιατί να επιλέξει κάποιος τον Γερουλάνο; Έχω ένα σχέδιο που δεν το έφτιαξα το καλοκαίρι ούτε το έφτιαξαν συνεργάτες μου. Είναι ένα σχέδιο επτά ετών και συνέχεια το επικαιροποιώ - τελευταία φορά πριν από δύο χρόνια. Το δεύτερο είναι ότι διαθέτω εμπειρία και στην πολιτική και στον δημόσιο χώρο. Φτάνει με τους πολιτικούς που δεν έχουν ιδέα πώς λειτουργεί η αγορά και παίρνουν αποφάσεις που δεν σχετίζονται με όσα γίνονται στην κοινωνία. Τρίτον, είμαι ενωτικός και φάνηκε και στο debate. Μέσω αυτής της διαδικασίας μπορείς να κάνεις διεύρυνση εκατέρωθεν, να πείσεις τους πολίτες και έτσι μπορεί το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψει και να κυβερνήσει», απάντησε σε σχετικό ερώτημα.

«Δεν φοβάμαι τη διάσπαση, δεν υπάρχουν τέτοιες τάσεις στο ΠΑΣΟΚ. Αν θα μείνουν όλοι στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορώ να σας το εγγυηθώ, παρά για τον εαυτό μου, έχω μείνει σε δυσκολότερες περιπτώσεις. Το να φύγει κάποιος δεν σημαίνει ότι θα είναι διάσπαση», ανέφερε ακόμα ο ίδιος.

«Βλέπω μια αποδοχή στην κοινωνία σε αυτό το σχέδιο και στην παρουσία μου. Το θέμα είναι να πείθουμε όσο περισσότερους γίνεται και ο κόσμος θα πει τι ΠΑΣΟΚ θέλει για την επομενη ημέρα: ένα ΠΑΣΟΚ που θα κερδίσει και θα ανατρέψει τον Μητσοτάκη ή ένα ΠΑΣΟΚ που θα κάνει μια μικρή, πλην τίμια αντιπολίτευση», κατέληξε στην συνέντευξή του ο Παύλος Γερουλάνος.