Δίαυλος επικοινωνίας άνοιξε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ με το Μέγαρο Μαξίμου και πρωτοκλασάτους υπουργούς, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα παράπονα αρκετών «γαλάζιων» βουλευτών και να αποφευχθούν αχρείαστες αναταράξεις.

*Διαβάστε ακόμα: Νέο "χτύπημα" ετοιμάζουν οι ''γαλάζιοι'' επαναστάτες στον Μητσοτάκη - Ο ρόλος του Ευριπίδη Στυλιανίδη και οι ηγετικές του φιλοδοξίες


Νέα Δημοκρατία: "Μασάζ" από 10 υπουργούς στους βουλευτές

Τη σκυτάλη από την υπουργό Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, η οποία ξεκίνησε την Τετάρτη τον κύκλο επαφών και ενημερώσεων, παίρνουν τουλάχιστον δέκα κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης. Παράλληλα, με αφορμή την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής, ξεκινούν οι «ομάδες εργασίας» στο πλαίσιο ενημέρωσης των βουλευτών για τις κυβερνητικές δράσεις ανά χαρτοφυλάκιο.

Ο επόμενος υπουργός είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος θα ενημερώσει για τις παρεμβάσεις στον τομέα της Υγείας την προσεχή Τετάρτη. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις βουλευτών με τον Κώστα Τσιάρα για τα αγροτικά, με τη Σοφία Ζαχαράκη για το Δημογραφικό και τα μέτρα για τη στήριξη της οικογένειας, με τον Τάκη Θεοδωρικάκο για την ακρίβεια και το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, και λίγο αργότερα σειρά έχουν ο Θοδωρής Λιβάνιος και ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Πλέον, η «μπάλα» για την εξομάλυνση των σχέσεων βουλευτών με το κυβερνείο βρίσκεται και στο γήπεδο των υπουργών πρώτης γραμμής, πυκνώνοντας τις ενημερώσεις στους βουλευτές για τα καυτά θέματα της επικαιρότητας, με την έμφαση να δίνεται στον τομέα της Υγείας, στα μέτρα στήριξης της οικογένειας και των ευάλωτων πολιτών, στα ζητήματα ασφάλειας και, βέβαια, στον τομέα της Οικονομίας και των πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.


Δείπνα για το bonding κυβέρνησης και "γαλάζιας" ΚΟ

Σε αυτή την κατεύθυνση περιλαμβάνονται και άλλες πρωτοβουλίες κυβερνητικών στελεχών για την ενίσχυση του bonding (δεσμός) μεταξύ κυβέρνησης και «γαλάζιας» ΚΟ, όπως το χθεσινοβραδινό τραπέζι στον «Καραβίτη». με οικοδεσπότη τον υπουργό Παιδείας, Κ. Πιερρακάκη, και καλεσμένους στη γνωστή ταβέρνα του Παγκρατίου «γαλάζιους» που μετέχουν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Είχε προηγηθεί το δείπνο στα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων που παρέθεσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας στην Αθηναϊκή Λέσχη. Στο ίδιο πλαίσιο, προαναγγέλλονται συναντήσεις βουλευτών ανά ομάδες με γεωγραφική εκπροσώπηση ολόκληρης της επικράτειας, παράλληλα με καταθέσεις προτάσεων από βουλευτές στα υπουργεία για τα κατά τόπους προβλήματα.



Η ερώτηση των "11" της ΝΔ και η στάση τους στις αβλεψίες της κυβέρνησης

Θυμίζουμε πως τον περασμένο Ιούνιο αρκετοί βουλευτές, με αφορμή το 28,31% στην ευρωπαϊκή κάλπη, έδωσαν το στίγμα της στάσης που θα ακολουθούσαν ως προς τις τυχόν αβλεψίες της κυβέρνησης. Τότε, στη ζωηρή μετεκλογική συνεδρίαση, αρκετοί βουλευτές μίλησαν για αλαζονική συμπεριφορά κυβερνητικών στελεχών, παραμέλησή τους από προέδρους οργανισμών και γενικούς γραμματείς, ακόμη και κλειστές πόρτες σε υπουργεία. Πηγές, πάντως, του κυβερνώντος κόμματος ανέφεραν πως η… σύσφιγξη των σχέσεων δεν σχετίζεται με την ερώτηση των «11» για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία των δανειοληπτών.

Αντιθέτως, παρόμοιες ενημερωτικές συσκέψεις είχαν πραγματοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα, και είχαν ενταθεί κατά την προεκλογική περίοδο, με συναντήσεις στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, στη Βουλή, αλλά και στα υπουργεία. Ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος συχνά ασκεί κριτική και ήταν ανάμεσα στους «11», σημείωσε ότι δεν είναι στην πρόθεση των βουλευτών να κάνουν αντιπολίτευση. «Η πρωτοβουλία μας είχε δύο στόχους, μία προς τα έξω και μία προς τα έσω. Η προς τα έξω ήταν -εντός εισαγωγικών- να “ξυπνήσει” η κυβέρνηση και να δει με άλλη ματιά τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που υπάρχουν», είπε (Real FM) και ζήτησε να έχουν γνώμη και ενημέρωση οι βουλευτές πριν έρθει ένα νομοσχέδιο στη Βουλή. «Να λέμε τις προτάσεις μας, τις αντιπροτάσεις μας και μετά βεβαίως να στηρίζουμε τα νομοσχέδια της κυβέρνησης», σημείωσε.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή