Από την καρδιά της ελληνικής οµογένειας στις Ηνωµένες Πολιτείες, την Αστόρια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ηχηρό µήνυµα-κάλεσµα στους Ελληνοαµερικανούς να επενδύσουν στην Ελλάδα και παράλληλα προανήγγειλε την εφαρµογή της επιστολικής ψήφου στις επόµενες εθνικές εκλογές. Ο πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στο εξαιρετικά καλό επίπεδο των σχέσεων Αθήνας - Ουάσινγκτον και ανέδειξε τον ρόλο που διαδραµατίζει η χώρα µας τα τελευταία χρόνια ως πυλώνας σταθερότητας και δηµοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και σε µια καθ’ όλα δύσκολη γεωπολιτικά φάση.

Ο κ. Μητσοτάκης, µιλώντας σε εκδήλωση οµογενών στη Νέα Υόρκη, σηµείωσε πως η Ελλάδα έχει αποκτήσει, πλέον, κοµβικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο προσπαθώντας ως ειλικρινής διαµεσολαβητής και συνοµιλώντας µε όλα τα εµπλεκόµενα µέρη στη Μέση Ανατολή να συµβάλει στην εκτόνωση της κρίσης και τη διατήρηση της γεωπολιτικής σταθερότητας. «Είναι προς το συµφέρον όλων να εργαστούµε για την αποκλιµάκωση και να διασφαλίσουµε ότι αυτό δεν θα εξελιχθεί σε περιφερειακό πόλεµο», είπε.

*Διαβάστε ακόμα: Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Εξαιρετική τιμή και μεγάλη χαρά να υποδεχόμαστε τον πρωθυπουργό

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4fvqbm3aaeh)
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισµό του, αναφερόµενος στην ελληνική πραγµατικότητα και τις προσπάθειες που γίνονται ώστε η χώρα να διατηρηθεί σε τροχιά ανάπτυξης, σηµείωσε ότι «θα συνεχίσουµε να οικοδοµούµε τα θεµέλια ως µια ευηµερούσα και δηµοκρατική κοινωνία» και εξήγησε πως τα πρώτα τέσσερα χρόνια της κυβέρνησης Ν∆ αφορούσαν κατά βάση τη σταθεροποίηση της χώρας, την τακτοποίηση των δηµόσιων οικονοµικών και εντέλει την επιστροφή στις τάξεις των κανονικών ευρωπαϊκών χωρών.

«∆ιασφαλίζοντας ότι η οικονοµία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται µε σηµαντικά ταχύτερους ρυθµούς από την υπόλοιπη Ευρώπη, θα συνεχίσουµε να προσελκύουµε ξένες άµεσες επενδύσεις, θα συνεχίσουµε να δηµιουργούµε θέσεις εργασίας, θα βελτιώσουµε το βιοτικό επίπεδο, θα αυξήσουµε τους µισθούς», είπε δίνοντας το περίγραµµα στο οποίο κινείται η κυβέρνηση στη δεύτερη θητεία της. Ζήτησε δε από την οργανωµένη οµογένεια να ενθαρρύνει περισσότερους Ελληνοαµερικανούς «αν όχι να επιστρέψουν, να µας δουν µε άλλο µάτι, να επενδύσουν στην Ελλάδα, να περάσουν περισσότερο χρόνο, να στείλουν τα παιδιά τους, να χτίσουν διαπροσωπικούς δεσµούς που συνδέουν τις δύο χώρες µας».

Αναφερόµενος στην ψήφο των οµογενών ο πρωθυπουργός προανήγγειλε κυβερνητική πρωτοβουλία στη Βουλή, ώστε να ισχύσει η επιστολική ψήφος όχι µόνο στις ευρωεκλογές, αλλά και στις εθνικές. «Χρειαζόµαστε 200 ψήφους στο Κοινοβούλιο γι’ αυτό. Αλλά, βλέποντας την επιτυχία και την ικανότητα του κράτους να οργανώσει αυτό το σύστηµα επιστολικής ψήφου, είµαι βέβαιος ότι ουδείς θα αρνηθεί να παραχωρήσει το δικαίωµα σε εκείνους που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίσουν, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν την πρεσβεία ή το προξενείο ή να επιστρέψουν στην Ελλάδα, όπως συνέβαινε. Είναι σηµαντικό για εκείνους που έχουν δικαίωµα ψήφου στην Ελλάδα να συµµετέχουν ενεργά στα κοινά».