Ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Παύλος Πολάκης είναι πλέον και επίσημα υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές, αφού ο μεν πρώτος ανακοίνωσε χθες με βίντεο τους λόγους για τους οποίους διεκδικεί την ηγεσία του κόμματος, ενώ ο δεύτερος κατέθεσε και επίσημα τις 30 υπογραφές των μελών της ΚΕ που τον στηρίζουν αλλά και το «πόθεν έσχες» του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης παραπέμπει την επίσημη ανακοίνωση στο απώτερο μέλλον, ενώ ενδιαφέρον έχουν οι πληροφορίες που λένε ότι ο Νίκος Παππάς σκέπτεται ακόμα αν πρέπει να κατέβει. Μάλιστα, χθες, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, αναφέρθηκε και πάλι στη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων και άνοιξε και το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας λέγοντας: «Οι προοδευτικές δυνάμεις να υποβάλουμε μαζί την πρόταση για την προστασία των δανειοληπτών και να συζητήσουμε και άλλες - Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Αριστερά ή την προοδευτική παράταξη».

*Διαβάστε ακόμα: "Βόμβα" Γεροβασίλη: Αν εκλεγεί ξανά ο Κασσελάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε οριστικά



Σωκράτης Φάμελλος: Να περάσουμε από το "εγώ" στο "εμείς"

Ο Σωκράτης Φάμελλος στη δήλωσή του έκανε αναφορά στην κυβέρνηση της Αριστεράς και του Αλέξη Τσίπρα και επισήμανε την ανάγκη «να περάσουμε από το “εγώ” στο “εμείς”». Απευθύνθηκε, δε, σε όσους απογοητεύτηκαν καλώντας τους να γυρίσουν πίσω για να «ξαναχτίσουμε το σπίτι μας» και έθεσε ως στόχο όχι μόνο μια δυναμική προοδευτική αντιπολίτευση, αλλά και μια κυβερνητική προοδευτική διέξοδο.

Με τις αναφορές του αυτές ο βουλευτής της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης θέλησε να συσπειρώσει το κοινό του ΣΥΡΙΖΑ που ακόμα έχει ως σημείο αναφοράς τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά και όλους όσοι βλέπουν ως «κόκκινο πανί» τον Στέφανο Κασσελάκη. Ο Σωκράτης Φάμελλος χρησιμοποίησε έναν ήπιο θεσμικό, αριστερό λόγο, ενώ έκανε αναφορές σε πάγιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4gg20sx2t0x)



Tα 32 ονόματα στελεχών που στηρίζουν Πολάκη

Από την άλλη ο Παύλος Πολάκης, που χθες το μεσημέρι πέρασε την πόρτα της Κουμουνδούρου, όπου κατέθεσε και επίσημα στα αρμόδια όργανα την υποψηφιότητά του, εμφανίζεται με συγκεκριμένη πλατφόρμα που έχει πολλά αντικυβερνητικά στοιχεία.

Στις δηλώσεις του είπε ότι κατέθεσε 32 υπογραφές (31 μελών της ΚΕ και του ευρωβουλευτή Νίκου Παππά) και το τελευταίο «πόθεν έσχες» του 2023 (για τη χρήση του 2022), «όπως όρισε η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής». Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των υπογραφών βρίσκονται αυτές των πρώην κυβερνητικών στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στελεχών που μέχρι πρότινος στήριζαν τον Νίκο Παππα ή τον Στέφανο Κασσελάκη. Ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο Γιάννης Μουζάλας, ο Λευτέρης Κρέτσος περιλαμβάνονται στα 31 ονόματα που στηρίζουν τον Παύλο Πολάκη. Ακόμα, περιλαμβάνεται το όνομα του νομικού Γιάννη Ματζουράνη και των μελών της Κ.Ε. Μάρκου Χατζησάββα και Γιώργου Παναγιωτόπουλου, αλλά και της πρώην βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Μπέτης Σκούφα, η οποία είναι αδελφή του στενού συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη, Βαγγέλη Σκούφα. Υπέρ του έχει υπογράψει και ο ευρωβουλευτής, μπασκετμπολίστας Νίκος Παππας.

«Εγώ θέλω να καλέσω όλους τους συνυποψηφίους μου να κάνουν το ίδιο, να προχωρήσουμε σε έναν αγώνα αντιπαράθεσης θέσεων και προγραμμάτων, γιατί η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση που να προβάλλει ένα εφαρμόσιμο, ριζοσπαστικό, κοινωνικά αναγκαίο και λαϊκά κατανοητό πρόγραμμα διακυβέρνησης», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης και πρόσθεσε: «Σαν εναλλακτική στη διακυβέρνηση του Μητσοτάκη, ο οποίος κλείνει τον κύκλο του, μετά τα χρόνια της νεοφιλελεύθερης σκληρότητας και όλων των μέτρων του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, της ιδιωτικοποίησης Υγείας και Παιδείας, της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης, όλων αυτών των μέτρων που πήρε για την κοινωνική λεηλασία. Νομίζω ότι έχει διασπαστεί ήδη η κοινωνική συμμαχία που τον έφερε στην κυβέρνηση και ο κόσμος αναζητεί ορατή, εναλλακτική, προοδευτική διέξοδο. Και σ’ αυτό πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».


Σε χαμηλούς τόνους ο Στέφανος Κασσελάκης

Εν τω μεταξύ, ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει να μην εμφανίζεται στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και να κρατά χαμηλούς τόνους στις περιοδείες του. Χθες βρέθηκε στην ανοικτή συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου της Τρίπολης, το οποίο είχε ως αντικείμενο τις ανεμογεννήτριες. Ο Στέφανος Κασσελάκης τάχθηκε υπέρ της πράσινης ανάπτυξης, αλλά κατά της άναρχης και άνευ σχεδιασμού τοποθέτησης των ανεμογεννητριών στην οποία προχωρεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ένα σχέδιο που θα έπρεπε να ήταν φιλικό προς το περιβάλλον εξελίσσεται σε εχθρικό.

Πάντως, και χθες η Όλγα Γεροβασίλη επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας ότι «αν εκλεγεί ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει οριστικά».