Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το φεστιβάλ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, όπου μεταξύ άλλων θα υπάρξει και ένα drag show.

Μάλιστα, οι αντιδράσεις είναι έντονες, αφού το φεστιβάλ γίνεται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, στο πλαίσιο μιας ημέρας εκδηλώσεων για την προσβασιμότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες στον πολιτισμό, την ορατότητα των LGTBQI ατόμων και την αλληλεπίδραση με κοινότητες προσφύγων και μεταναστών.

Η υπόθεση πήρε διαστάσεις στα social media, με σχολιαστές να επιτίθενται στη Νέα Δημοκρατία για το ότι υιοθετεί τη woke κουλτούρα και αδιαφορεί για τις παραδοσιακές αξίες της ελληνικής κοινωνίας, όπως έκανε και με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Αρχικά υπήρχε η εντύπωση ότι το drag show ήταν μάλιστα για παιδιά, όμως οι διοργανωτές του φεστιβάλ διευκρίνισαν ότι οι δράσεις για τα παιδιά είναι προγραμματισμένες για άλλη ημέρα από εκείνη της παρουσίασης του drag show.

Οι αντιδράσεις έλαβαν μεγάλες διαστάσεις, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, με αποτέλεσμα χθες, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, να δηλώσει ότι συμμερίζεται απόλυτα τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την εκδήλωση του Ιδρύματος Κακογιάννη, «αδειάζοντας» τον υφυπουργό Πολιτισμού.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση δεν αφορά τον σημερινό υφυπουργό Ιάσονα Φωτήλα, αλλά τον προκάτοχό του Χρίστο Δήμα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να υποστηρίζει πάντως ότι η απόφαση για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού ελήφθη χωρίς ο πρώην υφυπουργός, που έδωσε το «πράσινο φως», να γνωρίζει το συνολικό πρόγραμμα της εκδήλωσης και ότι σε αυτό συμπεριλαμβανόταν κι ένα drag show.