Διαστάσεις… μιούζικαλ λαμβάνει η επιθεώρηση «ΣΥΡΙΖΑ» και ενώ όλα δείχνουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ετοιμάζεται να κάνει «Κούγκι» το συνέδριο, δηλώνοντας μπροστά στους συνέδρους ότι παραμένει πρόεδρος και θέτοντας το ζήτημα της μομφής στην απόλυτη κρίση τους.

*Διαβάστε ακόμα: Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ανατροπή στις στοιχηματικές για τον νέο πρόεδρο - Ποιος έχει προβάδισμα

Το στίγμα αυτών των προθέσεων έδωσε η Νίνα Κασιμάτη, η οποία δήλωσε ότι παραμένει εκλεγμένος πρόεδρος, όταν ρωτήθηκε γιατί ο κ. Κασσελάκης δεν έχει ακόμη ανακοινώσει υποψηφιότητα.

Και ενώ οι πάντες απορούν με την καθυστέρηση, πληροφορίες θέλουν τον 35χρονο ομογενή να σχεδιάζει την ανατροπή της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής στο συνέδριο και να μην ανακοινώνει υποψηφιότητα, γιατί μια τέτοια κίνηση θα νομιμοποιούσε από την πλευρά του τη μομφή. Λέγεται λοιπόν ότι ο έκπτωτος θα πάει στο συνέδριο ως ο νόμιμος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να τεθεί εκεί η πρόταση μομφής.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης, ως ο εκλεγμένος πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος παραμένει πρόεδρος, έχει τον χρόνο να τοποθετηθεί την ώρα που εκείνος κρίνει», επισήμανε η κυρία Κασιμάτη (ΕΡΤ News) όταν ρωτήθηκε για την αργοπορία και πρόσθεσε: «Από το καταστατικό δεν προβλέπονται ούτε περιγράφονται εκπτώσεις. Περιγράφεται και ορίζεται μόνο η προσφυγή στο συνέδριο, πράγμα το οποίο αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή. Και εκεί πάμε».

Βέβαιο πάντως θεωρείται πως η πλευρά των Σωκράτη Φάμελλου και Παύλου Πολάκη θα αντιδράσει στο πολύ πιθανό σενάριο οι «Κασσελίστας» να αμφισβητήσουν τη μομφή στο συνέδριο, με ό,τι αυτό σημαίνει, καθώς η σύγκρουση θα είναι τόσο μεγάλη ώστε θα θέσει σε δοκιμασία όχι μόνο την ομαλή διεξαγωγή της συνεδριακής διαδικασίας αλλά και τις εσωκομματικές εκλογές. Και επειδή ουδείς γνωρίζει τους συσχετισμούς δυνάμεων, αν οι σύνεδροι δεχθούν -υποθετικά- να μπει σε νέα ψηφοφορία η πρόταση μομφής και αν σε αυτή την ψηφοφορία η πρόταση καταψηφιστεί, τότε θα δούμε σκηνές απείρου και πρωτόγνωρου χάους (ακόμη και για τα συριζαϊκά δεδομένα).


«Αν εκλεγεί ο Κασσελάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει οριστικά

Σε αυτό λοιπόν το περιβάλλον, που υπερβαίνει όλα τα γνωστά έως τώρα όρια των κομματικών λειτουργιών, μία αποστροφή της Όλγας Γεροβασίλη προαναγγέλλει ουσιαστικά την αποχώρηση των Τσιπρικών, αν ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλθει στην προεδρική καρέκλα: «Αν εκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης, θα είναι καταστροφικό. Εκτιμώ ότι δεν θα εκλεγεί. Αν εκλεγεί, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει οριστικά». Ο Νίκος Παππάς πάντως, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, έσπευσε να δηλώσει πως δεν θα τοποθετηθεί υπέρ κανενός υποψηφίου, αλλά πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως παρασκηνιακά θα κάνει το δικό του παιχνίδι, χωρίς πάντως να προεξοφλείται η στήριξή του στον Σωκράτη Φάμελλο. Θυμίζουμε ότι ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα διατηρεί καλές σχέσεις με τον Παύλο Πολάκη.

Και μέσα σε όλα, «έσκασε μύτη» και το πρώτο κασσελακικό… αντάρτικο τραγούδι σε έκδοση ποπ μπαλάντας, εμπνευσμένο από τη φράση που χρησιμοποίησε προ ημερών («είμαι εδώ»). Το… άσμα δε σύστησε στο κοινό το γνωστό τρολ «Πεν Νταλαούρα», ζητώντας από τους πανταχού «Κασσελίστας» να το κάνουν viral. Στους στίχους του τραγουδιού (άγνωστος ακόμη ο στιχουργός, όπως άγνωστοι παραμένουν και οι λοιποί δημιουργοί) περιλαμβάνονται οι αναφορές Κασσελάκη για «κουκούλες», «όργιο διαφθοράς» «φράξιες», «νομενκλατούρες» και λοιπά. Κωμικές καταστάσεις δηλαδή, που πλήττουν την αισθητική και τη νοημοσύνη. «Ο δικός μας ο ΣΥΡΙΖΑ, φλόγα μέσα στην καρδιά / Παλεύει ενάντια στη σιωπή και σπάει τα δεσμά / Ο δικός μας ο ΣΥΡΙΖΑ, φωνή που δεν σβήνει πια / Ενάντια στις φράξιες θα σταθούμε ξανά / Μια μομφή, μια ψήφος κενή, χωρίς ουσία / Λυτρωμένος πια, είμαι εδώ για εσάς / Μέσα στο σκοτάδι τους η φλόγα μας καίει / Και η νομενκλατούρα μπροστά μας καταρρέει», είναι κάποιοι από τους στίχους.