Πληθαίνουν οι φωνές στον ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν την διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ με τους υποψηφίους προέδρους, καθώς θεωρούν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά από μία μακρά περίοδο εσωστρέφειας μπορεί να δείξει στους πολίτες ότι και ξέρει να συζητά και έχει θέσεις και απόψεις για όλα τα θέματα.

Τόσο ο Σωκράτης Φάμελλος, όσο και ο Παύλος Πολάκη έχουν τοποθετηθεί θετικά υπέρ μίας δημόσιας συζήτησης με την λογική ότι οι ψηφοφόροι πρέπει να ξέρουν τι ψηφίζουν. Ο βουλευτής Χανίων σε συνένυτευξη του μάλιστα στο libre σχολιάζοντας παλαιότερη απόφαση του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε οτι «η άρνηση Κασσελάκη για τη διεξαγωγή debate, ήταν μια απόφαση ενάντια σε όσα πρεσβεύουμε. Συνεπώς, κατά την άποψη μου, όχι απλά πρέπει να γίνει debate, αλλά θα πρέπει να πραγματοποιηθεί με τρόπο που θα αποτελέσει παράδειγμα για μελλοντικές παρόμοιες διαδικασίες». Ο Παύλος Πολάκης έβαλε, ωστόσο, μία προϋπόθεση: «Μοναδικός αστερίσκος, μια δέσμευση για αποφυγή των προσωπικών αντιπαραθέσεων που μας έχουν φτάσει στο σημείο που είμαστε σήμερα, με στόχο να γίνουν διακριτές με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο οι διαφορετικές πολιτικές επιλογές και οι προγραμματικές θέσεις του καθενός/μιας, σε βάρος των όσων αδιάφορων εσκεμμένα αποτελούν το επίκεντρο της κουβέντας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι πληροφορίες λένε πάντως ότι τουλάχιστον αυτή την στιγμή ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι θετικός για μία τέτοια δημόσια αναμέτρηση, καθώς αντιλαμβάνεται ότι οι αντίπαλοι του θα έχουν προβάδισμα σε αυτή την αντιπαράθεση.

Την ίδια στιγμή τα επιτελεία των τριών υποψηφίων προετοιμάζονται πυρετωδώς για την τακτική που θα κρατήσουν τους επόμενους δυο μήνες μέχρι να στηθούν οι κάλπες. Όλοι αναμένεται να γυρίσουν την Ελλάδα προκειμένου να βρεθούν κοντά στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που ακόμα και αυτή την στιγμή -παρά τα όσα έχουν συμβεί- «εμφανίζεται να περιμένει τον απεγκλωβισμό του ΣΥΡΙΖΑ από τα εσωκομματικά του», όπως σχολιάζουν στην Κουμουνδούρου.

Ο Σωκράτης Φάμελλος βρίσκεται σε επαφές με στελέχη απ’ όλη την Ελλάδα, καθώς αυτοί που τον στηρίζουν προέρχονται από τους «87». Προφανώς, η δυναμική του είναι μεγαλύτερη στην Βόρεια Ελλάδα και γι’ αυτό πρέπει να ρίξει το βάρος του στις υπόλοιπες περιφέρεις. Ο Παύλος Πολάκης είναι μέχρι στιγμής ο θεσμικότερος, αφού κατέθεσε και επίσημα την υποψηφιότητα του- υπογραφές και πόθεν έσχες - ενώ έχει αρχίσει να δίνει συνεντεύξεις. Πέρα από το γραφείο του στα Χανιά θα ανοίξει για την προεκλογική περίοδο και ένα στην Αθήνα, στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος.

*Διαβάστε ακόμα: Αιχμές Πολάκη για Κασσελάκη: Κουράστηκα να κουβαλώ νερό σε ανθρώπους πιο αδύναμους από μένα


Σε χαμηλούς τόνους ο Κασσελάκης, δηλώνει «παρών»

Ο Στέφανος Κασσσελάκης έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει το βασικό του χαρτί, την επικοινωνία και να κινηθεί με χαμηλούς τόνους, κάνοντας περιοδείες και βλέποντας στελέχη από τις περιφέρειες που τον στηρίζουν.

Χθες, μάλιστα, με άρθρο του στο Documento εμφανίστηκε να δηλώνει «Παρών» στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας συνέχεια στο σλόγκαν «Είμαι εδώ» με το «από αυτή τη μάχη δεν μπορώ να λείπω». Διευκρίνισε ότι ο αγώνας που θα δώσει είναι πολιτικός και πως δεν θα διεκδικήσει νομικά τα «δικαιώματά του» σε σχέση με την καθαίρεσή του, και επιμένει στη ρητορική για «φράξιες» και «γραφειοκρατίες, ενώ μίλησε για αγκυλώσεις και παραγοντισμούς.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την καθαίρεση του κάνοντας λόγο «για βίαιη ωρίμανση» ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του άρθρου έχει ως σημείο αναφοράς τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ! «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τέκνο της ανάγκης, έλεγε πολλές φορές ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος γίνεται ιστορικό πρόσωπο της Αριστεράς στην Ελλάδα. Φρέσκος, χαρισματικός, αντιλαμβάνεται τις ανάγκες και πηγαίνει κόντρα στο κομματικό ιερατείο της δικής του εποχής. Όχι, τους λέει, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι πια ένα κόμμα διαμαρτυρίας. Θα είναι η κυβερνητική εναλλακτική για τον τόπο».

«Είναι τουλάχιστον υποκριτικό όταν έχει διασύρει τον πρώην πρωθυπουργό μιλώντας για μαύρα χρήματα, σήμερα να τον επικαλείται», σχολίαζαν στελέχη των «87», τα οποία είδαν πίσω από τον συγγραφέα του συγκεκριμένου άρθρου την προσπάθεια του επιτελείου του Στέφανου Κασσελάκη να απευθυνθεί στις αριστερές καταβολές των ψηφοφόρων.