Την άποψη ότι στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει περισσότερος κόσμος από ό,τι το 2021 εξέφρασε το μέλος του Πολιτικού Συμβούλιου του Κινήματος Χάρης Καστανίδης, πέντε μέρες πριν οι Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακόπουλου αναμετρηθούν στις κάλπες.

Όπως είπε μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», έχει πει εξαρχής πως δεν πρόκειται δημόσια να πάρει θέση για λόγους δεοντολογίας και θα κρατήσει στάση πολιτικής ουδετερότητας.

*Διαβάστε ακόμα: ΠΑΣΟΚ: Πονοκέφαλος οι "ξένοι" ψηφοφόροι, που αλλάζουν το αποτέλεσμα - Ο Ανδρουλάκης θέλει μόνο "πράσινους" στις κάλπες

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4k81inze13l)


Χάρης Καστανίδης: «Δεν έχω ακούσει το πολιτικό σχέδιο των υποψηφίων»

«Η συζήτησή τους στα Μέσα Ενημέρωσης έδειξε πως υπάρχει μία Παιδεία και κουλτούρα. Πρόβλεψη δεν μπορώ να κάνω αλλά θέλω να έχω την εικόνα πως θα είναι περισσότερος κόσμος από το 2021. Μεγάλη σημασία έχει να μιλήσουν για τα μεγάλα θέματα. Εάν δεν πουν το πολιτικό σχέδιο που υπηρετούν, δεν πρόκειται να γίνει γιατί ό,τι προαναγγέλλεις θα είναι η μήτρα για να γεννήσεις το καλό. Μέχρι τώρα δεν λένε τίποτα. Δεν έχω ακούσει το πολιτικό σχέδιο που υπηρετούν οι υποψήφιοι», είπε.

Στην ερώτηση για το εάν η συγκεκριμένη χρονική περίοδος που διεξάγονται οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ ήταν η καταλληλότερη για να γίνουν, καθώς η ΝΔ δείχνει να έχει προβλήματα και ίσως έτσι να μπορούσε να αυξήσει τα ποσοστά του, ο κ. Καστανίδης απάντησε: «Όταν έγινε το Πολιτικό Συμβούλιο μετά τις Ευρωεκλογές, ο πιο μετριοπαθής άνθρωπος απέναντι στον τωρινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ήμουν εγώ. Οι πιο σκληροί ήταν οι μέχρι τότε σύμμαχοί του. Τέθηκε εκ των πραγμάτων θέμα αμφισβήτησης. Καλή είναι η διαδικασία γιατί έδειξε, συγκριτικά μεγάλους χώρους, πόσο συγκροτημένο είναι το ΠΑΣΟΚ».


«Να πουν το πρόγραμμά τους, τι λένε για την Ουκρανία»

Ο ίδιος επέμεινε ότι οι υποψήφιοι, «πρέπει να μας πούνε το πρόγραμμά τους. Για παράδειγμα. Πριν από λίγες ημέρες, δύο από τους τρεις ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο υπέρ της χορήγησης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία. Η Ρωσία λέει ότι θα απαντήσει. Υπάρχει η βεβαιότητα πως η Ουκρανία έπρεπε να στηριχθεί από τη διεθνή κοινότητα και την Ελλάδα διότι αμύνεται απέναντι σε επιτιθέμενη χώρα. Όταν όμως κάποιος υπολογίζει ως αναγκαία την ειρήνη και την διαπραγμάτευση που πρέπει να γίνει έχει ένα όριο. Επεκτείνει τα όρια μέχρι του σημείου να προκληθεί σύγκρουση στην περιοχή; Δεν υπάρχει ένα μέτρο; Αυτή ήταν πρόταση της ηγεσίας που εφάρμοσαν οι Ευρωβουλευτές; Αν ήταν πρόταση της ηγεσίας πού συζητήθηκε; Αν όχι, τι λέει ο καθένας από τους 6 υποψήφιους;».