«Δεν προσιδιάζουν σε αριστερά κόμματα και αριστερούς βουλευτές τα "θα κατεβάσω τους διακόπτες" και "δεν έχει 2η ευκαιρία ο Κασσελάκης"», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς, με φόντο τις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του έκπτωτου προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Γιαννούλη, ο Πέτρος Παππάς είπε: «Είναι αδιανόητο να εκστομίζονται τέτοια πράγματα, δεν προσφέρουν καμία υπηρεσία στην υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και όλοι αυτοί οι οποίοι θεωρητικά ομνύουν στην ενότητα, στην καταλλαγή, στο να οδηγηθούμε σε μια κανονική διαδικασία, που δεν είναι κανονική, γιατί δεν ζούμε μια κανονικότητα αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ, το να λέγονται αυτά τα πράγματα δημόσια νομίζω ότι οξύνουν τα πάθη και τελικά οδηγούν σε μια κατάσταση η οποία είναι ανεξέλεγκτη».

Και συνέχισε: «Δεν συγκλονίζεται η σημερινή ηγετική ομάδα με το δημοσκοπικό 7% του ΣΥΡΙΖΑ; Με Κασσελάκη είχαμε 15% και αυτά τα στελέχη έκαναν "λευκή απεργία". Επί δύο μήνες δεν έβγαιναν στα κανάλια για να υπονομεύσουν τον Κασσελάκη».

*Διαβάστε ακόμα: Στέφανος Κασσελάκης: Ματαίωσε το προγραμματισμένο δεκαήμερο ταξίδι του στη Νέα Υόρκη - Υπέκυψε στις ''πιέσεις'' των υποστηρικτών του


«Φοβάμαι τη διάσπαση, αλλά περισσότερο την απαξίωση. Πολύ περισσότερο με αυτά που λέγονται για διακόπτες που θα κατέβουν», υπογράμμισε ο κ. Παππάς.

«Δεν προβλέπεται ο Νίκος Παππάς να ασκεί καθήκοντα προέδρου. Είναι για την ΚΟ. Ποιοι ερμηνεύουν το καταστατικό ότι το κόμμα 2-3 μήνες θα είναι ακέφαλο; Αυθεντικοί ερμηνευτές είναι μόνο οι πατέρες της Εκκλησίας μας», ανέφερε.




Πέτρος Παππάς στα «Παραπολιτικά» 90,1: Δεν προσιδιάζουν σε αριστερά κόμματα και αριστερούς βουλευτές τα «θα κατεβάσω τους διακόπτες» και «δεν έχει δεύτερη ευκαιρία ο Κασσελάκης»

Ακολουθούν κάποιες δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέτρου Παππά στον ρ/σ «Παραπολιτικά» 90,1, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Γιαννούλη

Είναι τραγικό να ακούγονται τέτοια πράγματα από εκπροσώπους εκλεγμένους του ελληνικού λαού. Δεν ξέρω τι μπορεί να εννοούσε και πώς μπορεί κάποιος να εκστομίσει ένα τέτοιο πράγμα. Εγώ ξέρω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τουλάχιστον στη βάση του και στο συνέδριό του θα λειτουργήσει δημοκρατικά, όπως λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια, και θα εκφράσει τη βούληση της πλειοψηφίας του κόσμου. Ο κόσμος θεωρεί ότι έχει γίνει μια βίαιη εκτροπή, μια κατάσταση η οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι κανονική στο κόμμα μας.

Το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές, λέει ότι όταν γίνεται μια πρόταση μομφής στον πρόεδρο, αυτή η πρόταση παραπέμπεται στο συνέδριο για να την κρίνει.

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει «να κατεβούν οι διακόπτες». Δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει «θα κάνουμε τα πάντα για να μην έχει δεύτερη ευκαιρία ο Κασσελάκης στη χώρα». Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή τη ρητορική. Αυτή η ρητορική δεν προσιδιάζει σε αριστερά κόμματα και σε αριστερούς πολίτες, πόσω μάλλον εκλεγμένους αντιπροσώπους. Εγώ θεωρώ ότι το συνέδριο του κόμματος θα κρίνει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και από κει και πέρα φαντάζομαι ότι θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε μια εκλογική διαδικασία, όμως όχι με τη λογική αυτή όπως έγινε με ένα κόμμα ακέφαλο. Αυτό είναι από τα άγραφα, να υπάρχει η αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα για 2-3 μήνες χωρίς να έχει πρόεδρο.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε ο κ. Παππάς να ασκήσει ένα είδος διοίκησης

Δεν προβλέπεται αυτό. Ο κ. Παππάς εξελέγη από την πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να είναι αρχηγός, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Το κόμμα είναι ένα διαφορετικό πράγμα, το κόμμα πρέπει να έχει πρόεδρο.

Ερωτηθείς αν η φράση του κ. Γιαννούλη μπορεί να είναι συνέχεια του «πραξικοπήματος»

Είναι αδιανόητο να εκστομίζονται τέτοια πράγματα, δεν προσφέρουν καμία υπηρεσία στην υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και όλοι αυτοί οι οποίοι θεωρητικά ομνύουν στην ενότητα, στην καταλλαγή, στο να οδηγηθούμε σε μια κανονική διαδικασία, που δεν είναι κανονική, γιατί δεν ζούμε μια κανονικότητα αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ, το να λέγονται αυτά τα πράγματα δημόσια νομίζω ότι οξύνουν τα πάθη και τελικά οδηγούν σε μια κατάσταση η οποία είναι ανεξέλεγκτη. Πραγματικά δεν μιλούν τα στελέχη με τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατεβαίνουν στη βάση; Εγώ αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη και με πιάνει κόσμος για να μου πούνε πόσο οργισμένοι είναι με αυτό που συμβαίνει και πόσο απογοητευμένοι είναι με αυτό που συμβαίνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή δημοσκόπηση πήρε 7%. Αυτό δεν συγκλονίζει το πολιτικό αυτό προσωπικό του ΣΥΡΙΖΑ, δεν συγκλονίζει αυτή την ηγετική ομάδα που ανέλαβε να οδηγήσει το κόμμα σε αυτή την κατάσταση; Μόλις πριν από τρεις μήνες είχαμε 15% στις ευρωεκλογές με τον Στ. Κασσελάκη πρόεδρο, με ένα κομμάτι του στελεχιακού δυναμικού να κάνει «λευκή απεργία». Δεν θα κρυβόμαστε πλέον πίσω από το δάχτυλό μας, και τον πρόεδρο του κόμματος να αλωνίζει μόνος του όλη τη χώρα, όχι επειδή δεν ήθελε κάποιον άλλον μαζί του, επειδή δεν του προσφερόταν από κάποιους η βοήθεια που έπρεπε.

Ερώτηση: Λέτε δηλαδή ότι προεκλογικά υπήρχαν στελέχη που έκαναν «λευκή απεργία»;

Υπήρχε ένα στελεχιακό δυναμικό το οποίο δεν πίστευε σε αυτή την προσπάθεια. Ήταν οι δύο μήνες οι περίφημοι που δεν βγαίναν όλοι στα κανάλια να υπονομεύουν ανοιχτά τον Στ. Κασσελάκη, προφανώς γινόταν σε μια άλλη διαδικασία αυτό.

Ερωτηθείς αν θα παραμείνει ο κ. Κασσελάκης στο κόμμα στην περίπτωση που δεν εκλεγεί πρόεδρος

Ο ίδιος είπε ότι θα παραμείνει, ότι είναι κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι είναι στρατιώτης σε αυτή τη διαδικασία. Το ερώτημα πρέπει να αντιστραφεί. Θα παραμείνουν όλοι αυτοί οι οποίοι λένε ότι θα κατεβάσουν τους διακόπτες και ότι δεν θα δώσουν δεύτερη ευκαιρία στον Κασσελάκη στη χώρα;

Ερωτηθείς αν φοβάται τη διάσπαση του κόμματος

Σαφώς τη φοβάμαι, αλλά περισσότερο απ’ όλα δεν φοβάμαι τη διάσπαση, αλλά την απαξίωση, τον εξευτελισμό και τη γελοιοποίηση που υφιστάμεθα αυτή τη στιγμή, όταν ακούγονται πράγματα όπως αυτά για το κατέβασμα των διακοπτών ή όλη αυτή η ρητορική, η οποία είναι αδιανόητη. Αυτό φοβάμαι περισσότερο, γιατί δεν ξέρω, το κόμμα θα προλάβει να διασπαστεί ή θα έχει απαξιωθεί πλέον στη συνείδηση του κόσμου; Αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει να θέσουμε στους εαυτούς μας όλοι και ιδίως τα ιστορικά αυτά στελέχη, τα οποία θεωρητικά έχουν μια ιστορική πορεία σε αυτό το κόμμα. Δεν το πονάνε αυτό το κόμμα;