Οι κινήσεις της ομάδας του Στέφανου Κασσελάκη -να ζητά από Νομαρχικές Επιτροπές να βγάζουν ψηφίσματα υπέρ του έκπτωτου προέδρου- οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τον ΣΥΡΙΖΑ σε διάσπαση πριν το συνέδριο και τις εκλογές. Την άποψη αυτή εκφράζουν στελέχη της ομάδας των «87» τα οποία υποστηρίζουν ότι παρά το γεγονός ότι οι Νομαρχιακές που βγάζουν τέτοια ψηφίσματα δεν είναι πολλές -το αντίθετο μάλιστα- δημιουργούν αρνητικό κλίμα στην βάση των ψηφοφόρων.

Εν τω μεταξύ αύριο -εκτός απροόπτου- ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του, ενώ μέχρι τις 25 του μηνός πρέπει να έχει καταθέσει τις 30 υπογραφές και το «Πόθεν έσχες» του, όπως άλλωστε όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι.

*Διαβάστε ακόμα: Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Τα δύο σενάρια για τον Στέφανο Κασσελάκη και η στάση του Αλέξη Τσίπρα


ΣΥΡΙΖΑ: Το ενδεχόμενο αμφισβήτησης της απόφασης της ΚΕ για τον Στέφανο Κασσελάκη

Το παράδοξο, ωστόσο, είναι ότι την ίδια ώρα στελέχη της ομάδας του αφήνουν να εννοηθεί ότι μπορεί να αμφισβητηθεί η απόφαση της ΚΕ στο συνέδριο. Μία τέτοια εξέλιξη θα κριθεί από το ποιοι θα είναι οι σύνεδροι, αλλά και από το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά θα καταφέρει να ελέγξει αυτούς που θα μπουν μέσα στο χώρο του συνεδρίου. «Και αυτό γιατί τον περασμένο Φεβρουάριο τον χώρο είχαν κατακλύσει κλακαδόροι που δεν είχαν καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ», σχολιάζουν στελέχη της Κουμουνδούρου.

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Χρήστος Γιαννούλης αναφερόμενος στο ενδεχόμενο το συνέδριο να αμφισβητήσει την απόφαση της ΚΕ για την «έκπτωση» του Στέφανου Κασσελάκη είπε ότι «τότε θα κατέβει ο διακόπτης», αφήνοντας να εννοηθεί ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείει τη συνέχεια…



Η υποψηφιότητα Φαραντούρη και η αντιπολίτευση από Φάμελλο

Στο μεταξύ, χθες, ο Νικόλας Φαραντούρης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του λέγοντας: «Ξεκινάμε. Με αίσθημα ευθύνης και πίστη στις αξίες και τις αρχές μας, καταθέτω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Ο ΣΥΡΙΖΑ Μπροστά».

Την ίδια στιγμή ο Σωκράτης Φάμελλος σε συνέντευξη του τόνισε ότι «η θέση του προέδρου δεν είναι αξίωμα, δεν είναι εξουσία, είναι ευθύνη» και πρόσθεσε:«Και ο νέος πρόεδρος έχει ευθύνη να συμβάλει στην ενότητα, έχω εμπειρία στο πώς γίνεται αυτό. Η τελευταία χρονιά στην ΚΟ αποτελεί μια απόδειξη για το πως μπορούμε να έχουμε όχι μόνο μια ενότητα, αλλά ενιαίο αποτελεσματικό λόγο», είπε, τονίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης έβρισκε απέναντί του μια πολύ ισχυρή πρόταση αντιπολίτευσης και με επεξεργασίες και προτάσεις νόμου και με ανάδειξη όλων των ελλειμμάτων, όλα τα χρώματα που μπορεί να έχει η παλέτα μιας προοδευτικής φωνής, μιας προοδευτικής παράταξης».

Καυστικός στην κριτική του προς την κυβέρνηση, αλλά και προς τον πρωθυπουργό εμφανίστηκε στην συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Νίκος Παππάς. Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα υπογράμμισε ότι οι πολίτες περιμένουν από τον ΣΥΡΙΖΑ αξιόπιστη αντιπολίτευση και πρόσθεσε ότι αυτό απαιτεί «ενότητα, συνεργασία, οργάνωση, σεβασμό και συντροφικότητα».

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Αποστολάκης μιλώντας στην συνεδρίαση τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πάει ενωμένα και συντεταγμένα στις κάλπες, ενώ ο Χρήστος Γιαννούλης ανέφερε ότι «κάποια στιγμή πρέπει να υπάρχουν κανόνες για όλους μας και να μην εκφεύγει κανένας μας από τον πολιτικό λόγο που πρέπει να εκφέρουμε δημόσια».