Δύο εβδομάδες μετά την ερώτηση των «11» της Νέας Δημοκρατίας για τα «κόκκινα» δάνεια, μία νέα υποομάδα της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας καταθέτει ερώτηση στους υπουργούς Υγείας και Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη και τη Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού έργου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους οκτώ βουλευτές Χαράλαμπο Αθανασίου, Γιάννη Ανδριανό, Τάσο Δημοσχάκη, Θεόφιλο Λεονταρίδη, Δημήτρη Καλογερόπουλο, Γιώργο Καρασμάνη, Ιωάννη Πασχαλίδη, Μίλτο Χρυσομάλλη, οι οποίοι ζητούν την επέκταση απαλλαγής της φαρμακευτικής δαπάνης, καθώς και να εφαρμοστεί όχι μόνο στους παλαιούς δικαιούχους του ΕΚΑΣ, αλλά και σε όλους τους συνταξιούχους με χαμηλές απολαβές που πληρούν σήμερα τα κριτήρια του καταργηθέντος επιδόματος οικονομικής ενίσχυσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, την Πέμπτη (3/10) αναμένεται να πραγματοποιήθει συνάντηση στη Βουλή ανάμεσα στους οκτώ «γαλάζιους» και τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδης.

Σχολιάζοντας την «πρωτοβουλία των οκτώ», πηγές της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνουν ότι «η ερώτηση εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής αποστολής»

Η ερώτηση των οκτώ βουλευτών

nd_erotisi


Ολόκληρη η κοινοβουλευτική ερώτηση εδώ