Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης μίλησε για την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να καταφέρει να κρατήσει κοντά του αυτούς που θα προσέλθουν να ψηφίσουν στις κάλπες για την ανάδειξη νέου αρχηγού του κόμματος. Μάλιστα, αυτό το γεγονός το χαρακτήρισε ως τη μεγάλη πρόκληση για την επομένη των εσωκομματικών εκλογών. 

«Πιστεύω ότι η συμμετοχή θα ξεπεράσει τους 270.000 ανθρώπους που ψήφισαν το 2021. Η πρόκληση είναι να μπορέσουμε να τους έχουμε κοντά μας και μετά τις 14 Οκτώβρη. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι μας δίνουν δύναμη αλλά και μια ευθύνη, μια υποχρέωση και δεν έχουμε το δικαίωμα να τους διαψεύσουμε», ανέφερε.


Βασικό στοιχείο η ενότητα

Θέτοντας ως βασικό στοιχείο την ενότητα του κόμματος, διευκρίνισε ότι για εκείνον η ενότητα δεν έχει να κάνει με επίπλαστες αναφορές στο παρελθόν ή γενικόλογες τοποθετήσεις για το μέλλον, αλλά με μια συγκεκριμένη στρατηγική που θα περιλαμβάνει κοινό στόχο, κοινό πλαίσιο και κοινή δουλειά απ' όλους.

«Το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση, έκανε μια τεράστια προσπάθεια και σήμερα βρισκόμαστε εδώ επειδή ο καθένας έχει βάλει το λιθαράκι του. Δεν αναφέρομαι μόνο σε βουλευτές και στελέχη, ούτε φυσικά μόνο στους προέδρους οι οποίοι έπαιξαν αυτόν τον ρόλο, αλλά αναφέρομαι κυρίως στους χιλιάδες ανώνυμους πολίτες οι οποίοι πήραν την τύχη της παράταξης στα χέρια τους σε πολύ δύσκολες στιγμές».

Εκτίμησε, ακόμη, ότι τα όποια λάθη του παρελθόντος θα πρέπει να λειτουργήσουν εφεξής ως οδηγός για αλλαγή του τρόπου με τον οποίο θα πορευτεί το κόμμα.

«Πρέπει να τρέξουμε για να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της φτώχειας, των ανισοτήτων, της ακρίβειας, τα εθνικά μας ζητήματα. Άρα ο πρόεδρος ή η πρόεδρος πρέπει να λειτουργήσει εκτός των τειχών. Και φυσικά η παρουσία του μέσα στη Βουλή είναι κάτι το οποίο θα είναι πάρα πολύ χρήσιμο. Το εξίσου σοβαρό στοιχείο είναι όποιος και να εκλεγεί να αντιληφθεί ότι μπροστά έχει μια τεράστια πρόκληση. Αυτός ο οποίος θα ψηφιστεί, θα ψηφιστεί για να είναι εναλλακτική πρόταση εξουσίας», πρόσθεσε.

Κατέληξε λέγοντας πως, μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας, θα πρέπει να ακολουθήσει ένα συνέδριο το οποίο θα καθορίσει την πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος. «Πρέπει να βγούμε έξω στον κόσμο και να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερη εμπιστοσύνη από τους πολίτες. Να απευθύνουμε πρόσκληση ανοιχτή και προς ανθρώπους οι οποίοι τα τελευταία χρόνια δεν ψήφιζαν ή ψήφιζαν άλλα κόμματα».