Μεγάλη αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με τη βουλευτή του κόμματος. Θεοδώρα Τζάκρη, να αποχωρεί από τις εργασίες όσο τα  όργανα του κόμματος συνεδρίαζαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Θεοδώρα Τζάκρη, αποχώρησε από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά από διαφωνία που είχε με την Γιώτα Μπελώνη -που είναι μέλος της τριμελούς οργανωτικής Γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ- καθώς εκείνη είπε στην Θ. Τζάκρη ότι ψεύδεται σε όσα είπε σήμερα.

Στο πειθαρχικό ο Αντώναρος

Επιπλέον, στη σημερινή συνεδρίαση ο Κώστας Ζαχαριαδης έθεσε το θέμα της παραπομπής του Ευάγγελου Αντώναρου στην Επιτροπή Δεοντολογίας μετά τις δηλώσεις του για «χουντικές πρακτικές», με αφορμή την οδηγία που εστάλη στις οργανώσεις να μην αξιοποιούν τις επίσημες σελίδες τους για προβολή συγκεκριμένων υποψηφίων. «Δεν είναι αυτές οι διατυπώσεις αποδεκτές για μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακαλείς ή παραπέμπεσαι στην Επιτροπή Δεντολογίας» είπε χαρακτηριστικά.

O Κώστας Ζαχαριάδης άφησε αιχμές και για το βίντεο υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας πως «αν εννοεί ο Κασσελάκης εννοεί στο βίντεο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει μέρος των σχεδίων της διαπλοκής, αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό» και στη συνέχεια διερωτήθηκε «τι είναι ο Κασσελάκης από σήμερα με βάση αυτό το βίντεο; Υποψήφιος πρόεδρος; Μέλος του κόμματος; Πρώην πρόεδρος; Ως τι μιλάει;».

Θεοχαρόπουλος: Δεν άκουσα ανακοίνωση υποψηφιότητας από τον Κασσελάκη

«Δεν άκουσα ανακοίνωση υποψηφιότητας από τον Κασσελάκη. Άκουσα κάλεσμα για το Συνέδριο. Οφείλει ο Κασσελάκης να το ξεκαθαρίσει. Για να ξέρουμε αν εκλαμβάνεται ή όχι από το κόμμα ως υποψήφιος», είπε από την πλευρά του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. 

«Στο βίντεο που έκανε ο Κασσελάκης μιλάει πάλι για ΣΥΡΙΖΑ και διαπλοκή. Το ίδιο είχε κάνει και τον Αύγουστο σε ένα βίντεο που στρεφόταν εναντίον δεκάδων στελεχών του κόμματος. Αυτό είναι προσβολή της προσωπικότητας των στελεχών, των μελών, και του ίδιου του κόμματος», είπε ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ