Θα απουσιάσουν τελικά από τη γιορτή για τα 50 χρόνια της ΝΔ στην ιστορική έδρα της Ρηγίλλης οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, το γραφείο της γραμματέως του κόμματος, Μαρίας Συρεγγέλα, έχει ήδη ενημερωθεί.

Από την πλευρά της Πειραιώς η πρώτη αντίδραση είναι ότι δεν θα υπάρξει κανένα σχόλιο. «Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη σε όλους τους Νεοδημοκράτες», ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές της Πειραιώς.


Το παρασκήνιο της αποχής Καραμανλή-Σαμαρά από τα γενέθλια της ΝΔ

Μέχρι και σήμερα το πρωί παρέμενε γρίφος το αν θα παραστούν στην εκδήλωση στη Ρηγίλλης οι δύο πρώην πρωθυπουργοί.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, τους είχε καλέσει στην αρχή της εβδομάδας προκειμένου να τους προσκαλέσει στη γιορτή για τα 50 χρόνια της ΝΔ. «Δεν θα μπορούσαν να μην προσκληθούν», είχε πει χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε σχετική ερώτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ωστόσο, ως προς το αν θα παρευρεθούν είπε πως «δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος να σας απαντήσω».

Όπως είχε αποκαλύψει η στήλη Big Mouth του powergame.gr., οι δύο πρώην πρόεδροι ήταν ευγενικοί κατά τη διάρκεια της σύντομης συνδιάλεξης με τον πρωθυπουργό, επιφυλασσόμενοι να δουν το πρόγραμμά τους και αναλόγως να δώσουν απάντηση. Μάλιστα, ο Κώστας Καραμανλής φέρεται να ήταν «50-50» στο να παρευρεθεί στην εκδήλωση, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς ήταν σχεδόν αρνητικός ως προς αυτό το ενδεχόμενο.

Όπως ανέφεραν πληροφορίες του «Big Mouth», εκτός από τον Αντώνη Σαμαρά, και καμιά δεκαριά ακόμα βουλευτές, κυρίως από την επαρχία, από τον κύκλο των συχνών συνομιλητών του Μεσσήνιου πολιτικού, δεν θα μπορέσουν να βρίσκονται την Παρασκευή το βράδυ στη Ρηγίλλης.

«Ό,τι και να κάνουν πλέον θα είναι win-win για τον Κυριάκο Μητσοτάκη», σημειώνει χαρακτηριστικά το Big Mouth και συνεχίζει: «Αν πάνε, σύμφωνα πάντα με τη στήλη, θα δικαιώσουν την ενωτική του πρωτοβουλία. Αν πάλι αποφασίσουν να απουσιάσουν, θα έχουν γυρίσει την πλάτη στους ανώνυμους Νεοδημοκράτες, για τους οποίους άπαντες οφείλουν να πάνε, όπως επισήμανε προχθές στον αέρα του ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θυμίζοντας τους αγώνες κάποιων τα χρόνια που η ΝΔ δεν ήταν της "μόδας"».


*Διαβάστε ακόμα: Επιβεβαίωση Big Mouth για το τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Καραμανλή και Σαμαρά για την επέτειο της ΝΔ - "Δεν θα μπορούσαν να μην προσκληθούν", είπε ο Παύλος Μαρινάκης


Νέα Δημοκρατία: Η γιορτή για τα 50 χρόνια της παράταξης

Η Νέα ∆ηµοκρατία, η παράταξη που ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραµανλή, γιορτάζει σήμερα τα πεντηκοστά γενέθλιά της. Έτσι, η «γαλάζια» παράταξη θα γιορτάσει την επέτειο των 50 χρόνων σήμερα, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, με μια εκδήλωση που θα λάβει χώρα έξω από ιστορικό κτίριο της Ρηγίλλης, εκεί όπου επί σχεδόν 4 δεκαετίες «χτυπούσε η καρδιά» του κόμματος.

Λίγο μετά τις 20:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανέβει στην ειδική εξέδρα που θα έχει στηθεί μπροστά από το κτίριο στον αριθμό «18».

Η σημερινή εκδήλωση προγραμματίζεται να είναι μια «βουτιά» στο ιστορικό παρελθόν της παράταξης, με τον πυρσό παρόντα, ενώ το μπαλκόνι του κτιρίου, στο οποίο γιορτάστηκαν νίκες, αλλά παράλληλα καταγράφηκαν και ιστορικές ήττες, αναμένεται να είναι σημαιοστολισμένο.