Και επισήµως περιµένουν να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο Στέφανος Κασσελάκης τα στελέχη των «87», µε δεδοµένο ότι στο βίντεο ο τέως πρόεδρος δεν έλυσε καµία απορία για τις προθέσεις του. Κάθε άλλο, µάλιστα, περιέπλεξε τα πράγµατα και αυτό καθώς οι περισσότεροι εκτιµούν ότι ο µοναδικός στόχος του είναι να ελέγξει το συνέδριο προκειµένου να ακυρωθεί η απόφαση µοµφής που τον έθεσε εκτός προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτά τα δεδοµένα η σηµερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα θυµίζει… πεδίο βολής, καθώς η όλη ατµόσφαιρα µυρίζει µπαρούτι. Όπως επισηµαίνουν µάλιστα στελέχη που βρίσκονται απέναντί του, ο Στέφανος Κασσελάκης µε το βίντεό του, πρώτον, επιδίωξε να κινητοποιήσει τους πολίτες να γραφτούν στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε οι σύνεδροι που θα εκλεγούν να ελέγχονται από τον ίδιο και, δεύτερον, επιχείρησε να θυµατοποιηθεί ακόµα περισσότερο, λέγοντας ότι δεν πρέπει να εµποδιστεί κανένας να είναι υποψήφιος. Η τελευταία αναφορά όµως ερµηνεύεται ως έµµεση αποδοχή ότι κάποιο πρόβληµα υπάρχει στο «Πόθεν Έσχες» του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάµελλος αναφερόµενος στο θέµα σηµείωσε: «Ο Στέφανος Κασσελάκης αφήνει υπονοούµενα σχετικά µε τον κίνδυνο αποκλεισµού υποψηφίων από το συνέδριο, κάτι το οποίο δεν έχει µπει ποτέ στη συζήτηση. Είναι µια ανησυχία που δηµιουργείται χωρίς λόγο. ∆εν αµφισβητεί κανείς από εµάς ούτε τις υπογραφές ούτε το “Πόθεν Έσχες”».

Από την πλευρά του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος επισήµανε ότι ο έκπτωτος πρόεδρος φοβάται τη βάση. «Όταν τον καλέσαµε για δηµοψηφίσµατα, το αρνήθηκε στην Κεντρική Επιτροπή. Όταν είπαµε “πήγαινε στη βάση για εκλογή προέδρου”, µας είπε “όχι, κάντε πρόταση µοµφής”. Όταν έγινε η πρόταση µοµφής, έφυγε, ξαναήρθε», εξήγησε. Την ίδια ώρα ο Παύλος Πολάκης µε ανάρτησή του ζήτησε από όλους τους υποψηφίους να καταθέσουν τα έγγραφα που χρειάζονται για την υποψηφιότητά τους. «Με λένε Παύλο και τα κατέθεσα όλα, υπογραφές και “Πόθεν Έσχες”! Περιµένω Στέφανο, Σωκράτη, Νίκο και Απόστολο», ανέφερε ο Χανιώτης τρολάροντας σαφώς τον Κασσελάκη και στη συνέχεια κάλεσε τους πάντες σε debate: «Άντε να µετρηθούµε σε θέσεις και πρόγραµµα, όχι σε βιντεάκια».

Σε αυτό το χαοτικό περιβάλλον ο σύµβουλος επικοινωνίας του Στέφανου Κασσελάκη, Άρης Σπηλιωτόπουλος, βρήκε… επιτυχηµένο το βίντεο. «Είναι σε µια πορεία µέσα στον κόσµο ο κύριος Κασσελάκης. ∆ίνει ένα στίγµα του τρόπου µε τον οποίο κινήθηκε και κινείται ο ίδιος. Όταν λέει “είµαι ο Στέφανος”, µιλάει για έναν ΣΥΡΙΖΑ της σύγχρονης Αριστεράς. Είναι ξεκάθαρο το πολιτικό στίγµα», είπε. Ιδιαίτερα επιθετική εµφανίστηκε και η γραµµατέας της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία κατήγγειλε ότι βρίσκεται σε… διωγµό. Και µέσα σε όλα, ο Απόστολος Γκλέτσος ανακοίνωσε ότι έχει ήδη συγκεντρώσει τις 30 υπογραφές µελών της Κεντρικής Επιτροπής που απαιτούνται και προανήγγειλε ότι το πρώτο πράγµα που θα κάνει αν εκλεγεί πρόεδρος θα είναι να διαγράψει τον… Κασσελάκη.