Η εκλογική αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα έχει διχάσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι δύο υποψήφιοι έχουν τις συμπάθειες και τις αντιπάθειές τους μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η πλευρά του πρώην προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη εμφανίζεται ικανοποιημένη από την επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη, δεδομένου ότι θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο θα ακυρωθούν τα σενάρια για τη μεγάλη κεντροαριστρερή παράταξη. Το γεγονός ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης επιθυμεί τον αυτόνομο ρόλο του ΠΑΣΟΚ και εμφανίζεται επιφυλακτικός στα σενάρια δημιουργίας μίας κεντροαριστερής παράταξης, σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν τους συνεργάτες του έκπτωτου προέδρου να εύχονται στην νίκη του την επόμενη Κυριακή.

Ακόμα πιστεύουν ότι το αποτέλεσμα θα λειτουργήσει ως μήνυμα και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος αμφισβητήθηκε στο κόμμα του επιστρέφει τροπαιούχος στην θέση του.

Δεν κρύβουν δε την αντιπάθειά τους στο πρόσωπο του Χάρη Δούκα, λέγοντας ότι «ο δήμαρχος της Αθήνας πολύ δύσκολα θα κερδίσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών από την στιγμή που βγήκε λαβωμένος από την εκλογική διαδικασία δεδομένου ότι μπήκε στον δεύτερο γύρω μετά από ένα θρίλερ με τον Παύλο Γερουλάνο και ενώ στην Αθήνα βγήκε τρίτος».

*Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Μάχη για το ποιος θα πάρει την “σφραγίδα” του κόμματος ενόψει διάσπασης - Όλο το παρασκήνιο της χθεσινής συνεδρίασης της ΚΕ που αποφάσισε μετάθεση του συνεδρίου


Από την άλλη, η πλευρά των «87» προφανώς βλέπει με ικανοποίηση το γεγονός ότι ο Χάρης Δούκας πέρασε στην δεύτερη θέση αν και πίστευαν ότι και ο Παύλος Γερουλάνος θα μπορούσε να στηρίξει τη υπόθεση της κεντροαριστεράς. Παρ’ όλα αυτά, οι ίδιοι πιστεύουν ότι τελικά ο Νίκος Ανδρουλάκης θα αναγκαστεί να αναθεωρήσει τις απόψεις του για την κεντροαριστερά, καθώς το 17% που εμφανίζεται να έχει σήμερα το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις δεν δίνει την αίσθηση στους ψηφοφόρους ότι μπορεί να αποτελέσει κυβερνητική εναλλακτική λύση.

Οι ίδιοι άνθρωποι δεν έκρυβαν, ωστόσο, την πικρία τους για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην δημοσιότητα εξ αιτίας της αρνητικής κατάστασης που υπάρχει μέσα στο κόμμα τους, ενώ τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται να κινούνται με πολιτικό πολιτισμό. «Καταφέραμε και αναστήσαμε το ΠΑΣΟΚ», έλεγαν χαρακτηριστικά σχολιάζοντας την όλη εκλογική διαδικασία και το γεγονός ότι πάνω από 300.000 πολίτες στήθηκαν στις ούρες για να ψηφίσουν. Επεσήμαναν δε ότι τίποτα δεν δείχνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θα σταματήσει η εσωστρέφεια και η δημοσκοπική κατρακύλα. Κάθε άλλο μάλιστα…