Εξαιρετικά περίπλοκη και δυσανάγνωστη διαμορφώνεται η επόμενη μέρα της εκλογής στο ΠΑΣΟΚ, με τα επιτελεία των δύο μονομάχων να τρέχουν και να μη φτάνουν, έχοντας να αναλύσουν σειρά από παραμέτρους που θα κρίνουν εντέλει τον τελικό νικητή.

Η πρώτη και βασικότερη είναι οι συμμαχίες που θα γίνουν, το πιθανότερο... κάτω από το τραπέζι. Η δεύτερη αφορά τη συμμετοχή. Πόσοι δηλαδή από εκείνους που πήγαν και ψήφισαν τους τέσσερις ηττημένους και κυρίως οι ψηφοφόροι των Παύλου Γερουλάνου και Άννας Διαμαντοπούλου θα πάνε και στη δεύτερη κάλπη. Να σημειωθεί πως η εκλογική δεξαμενή των τεσσάρων που έμειναν εκτός δεν είναι αμελητέα, καθώς υπολογίζεται περίπου στους 150.000 ψηφοφόρους και οι υποστηρικτές του κ. Γερουλάνου και της κυρίας Διαμαντοπούλου θα μπορούσαν να αποτελούν την καθοριστική δύναμη που θα κρίνει την έκβαση του αγώνα.

*Διαβάστε ακόμα: Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Οι στοιχηματικές "μίλησαν" - Οι αποδόσεις που δίνουν σε Ανδρουλάκη και Δούκα για την ηγεσία του κόμματος


Μέχρι στιγμή πάντως κανένας από τους ηττημένους της πρώτης Κυριακής δεν δίνει (δημόσια τουλάχιστον) κατεύθυνση στους ψηφοφόρους προς κάποιον υποψήφιο. Στην περίπτωση όμως που καταγραφεί αξιοσημείωτη αποχή αυτών των εκλογέων, ο νυν πρόεδρος έχει κάθε λόγο να χαμογελά, καθώς στις κάλπες αναμένεται να προσέλθουν οι δικοί του, δηλαδή οι ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ οι οποίοι τον στήριξαν και στον α΄ γύρο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι την ερχόμενη Κυριακή μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ καλούνται να απαντήσουν στο εξής ερώτημα: «Μπορεί ο Ανδρουλάκης, που έχασε από τον Κασσελάκη, να συνεχίσει να ηγείται του κόμματος;». Μέχρι τώρα στις δημοσκοπήσεις το 60%-65% των πολιτών απαντά «όχι».

Την ίδια ώρα, ο Χάρης Δούκας μοιάζει απίθανο σε μία εβδομάδα να πείσει ότι μπορεί να είναι και δήμαρχος και αρχηγός κόμματος. Με βάση λοιπόν όλα τα παραπάνω, το debate μεταξύ των δύο (κάτι που έσπευσε να ζητήσει χθες ο κ. Δούκας) θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Η επικρατούσα αίσθηση και από τα δύο «στρατόπεδα» είναι ότι θα υπάρξει τελικά νέα τηλεμαχία, με τον κ. Δούκα να έχει ήδη επικοινωνήσει με την ΕΡΤ, ενώ θετικός είναι και ο κ. Ανδρουλάκης. Λέγεται δε πως η μέρα που έχει πέσει στο τραπέζι για τη διεξαγωγή είναι η Τετάρτη.