Αυστηρό μήνυμα προς τους υπουργούς έστειλε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή.

*Διαβάστε ακόμα: Γεωργιάδης: Ιδρύθηκε η Πανεπιστημιακή Κλινική Μεταμόσχευσης Ήπατος στο ''Λαϊκό'' - "Για κάτι τέτοιες στιγμές αξίζει η πολιτική"

«Κακό του κεφαλιού τους όσοι υπουργοί δεν σηκώνουν τα τηλέφωνά τους στους βουλευτές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκόπουλος, τονίζοντας ότι όποιος έχει καβαλήσει το καλάμι πρέπει να το ξεκαβαλήσει.

«Κι εμείς μπορούμε να μιλήσουμε με το Μάξιμου κι εμείς έχουμε δημόσιο λόγο, δεν γίνεται ο καθένας που παίρνει έναν υπουργικό θώκο να νομίζει ότι έχει κατακτήσει το Έβερεστ», πρόσθεσε.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έμπειρος και μελετά αυτή την εποχή τις εστίες ενόχλησης βουλευτών και βάσης του κόμματος», συμπλήρωσε.


Για απουσία Καραμανλή - Σαμαρά από το «γαλάζιο» πάρτι στη Ρηγίλλης

Όσον αφορά στην απουσία Καραμανλή - Σαμαρά από το «γαλάζιο» πάρτι στη Ρηγίλλης, σημείωσε πως δεν ήταν ευχάριστη.

Τέλος, επισήμανε πως «πρέπει να δούμε πιο πολύ στα δεξιά μας».


Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Δημήτρη Μαρκόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1:

Δ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Πιστεύω στις μονοκομματικές κυβερνήσεις και ο ελληνικός λαός έδειξε ότι αυτός πρέπει να είναι ο δρόμος από εκεί και πέρα δεν πρέπει να ανοίγουμε ζητήματα, δεν είναι της παρούσης. Η ΝΔ και στις προηγούμενες εκλογές είχε στις δημοσκοπήσεις περίπου τα σημερινά ποσοστά και πήρε 41% ας περιμένουμε μη βιαζόμαστε. Ο Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι εκτός από ικανός είναι και εφτάψυχος. Οι πρωτοβουλίες είναι στα χέρια μας, έχουμε τη δυνατότητα όχι βέβαια ότι θα πρέπει και εμείς να είμαστε αμέριμνοι όμως μην είμαστε και σε μια ανάλυση που φέρνει παράλυση.

Για τα δεξιά κόμματα της ΝΔ

Δ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Δεξιά δεν ήταν η παρέμβαση η δική μου και του Θ. Πλεύρη για τους Ρομά την οποία μάλιστα ακολούθησε και μια επιτυχημένη παρέμβαση του κ. Χρυσοχοϊδη; Θέλω να πω ότι η ΝΔ ακόμα και στα «δεξιά» έχει τις δικές της πρωτοπορίες και θέτει ζητήματα τα οποία κατόπιν ακολουθεί η εκτός ΝΔ δεξιά. Εμεις αποτελούμε τη λοκομοτίβα παραγωγής ιδεών και προτάσεων και κατόπιν έπονται. Λένε πολλοί ότι είναι Δεξιοί δεν βλέπω όμως και κάποια πρωτοπορία από εκεί.

Για την κα Λατινοπούλου

Δ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η κα Λατινοπούλου δεν έχω καταλάβει τι σχηματισμό έχει; Ποια είναι τα στελέχη της κας Λατινοπούλου; Η κα Λατινοπούλου είναι ένα μονοπρόσωπο κόμμα αυτή τη στιγμή. Προφανώς έχει ένα γκελ στην κοινωνία όμως δεν την έχουμε ακούσει για θέσεις της στην οικονομία, το μόνο που ακούμε μονότονα είναι τα ομόφυλα και τα ομόφυλα. Εντάξει πάμε όμως παρακάτω. Ή ακούμε για την Ελληνίδα Μελόνι καλό το branding αλλά η Μελόνι είχε και έχει ένα κόμμα με βαθιές ρίζες στην ιταλική κοινωνία, με μια σειρά προσώπων, με παραγωγή στελεχών και με μια διαδικασία πολλών ετών που την έφερε στην πρωθυπουργία. Το να λέμε τσιτάτα για τους ομόφυλους και να πετάμε κι ένα αντι- μεταναστευτικό είναι ωραίο αλλά με ποιο κόμμα από πίσω;

Αναφορικά με τους υπουργούς που δεν επικοινωνούν με τους βουλευτές

Δ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Κακό του κεφαλιού όποιου υπουργού δεν σηκώνει τα τηλέφωνα στους βουλευτές. Και εμείς μιλάμε με το Μαξίμου, δεν μιλάνε μόνο αυτοί. Και εμείς έχουμε δημόσιο βήμα, δεν έχουν μόνο δημόσιο βήμα οι υπουργοί. Παρέχουν κακή υπηρεσία όσοι υπουργοί δεν μιλάνε με τους βουλευτές γιατί δεν έχουν απευθείας εικόνα. Κρινόμαστε όλοι, και οι βουλευτές και οι υπουργοί καθημερινά και όποιος καβάλησε καλάμι δεν παρέχει καλή υπηρεσία στην παράταξη. Οι βουλευτές έχουν λόγο, όχι μόνο λόγο με τις δημόσιες ερωτήσεις τους αλλά και με τις παρεμβάσεις που γίνονται και που πολλές φορές δεν γίνονται και γνωστές.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι υπάρχουν «καλαμοκαβαλάρηδες» στη ΝΔ

Δ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Πιστεύω ότι με τη ζύμωση του καλοκαιριού μετά τις ευρωεκλογές, με σειρά ενεργειών και με τη διαρκή προσπάθεια του Πρωθυπουργού τέτοια φαινόμενα εκλείπουν. Κυβέρνηση είναι, διαχείριση προσώπων γίνεται, υπάρχουν διαφορετικές προσωπικότητες και προσεγγίσεις. Η κυβέρνηση θα πρέπει να αποτελείται από ανθρώπους που πατάνε τα πόδια τους στη γη, ασκούν πολιτικές για το λαό προς το λαό, είναι άνθρωποι με σοβαρότητα και με μετριοπάθεια. Δεν μπορεί ο καθένας επειδή παίρνει έναν υπουργικό θώκο να νομίζει ότι έχει κατακτήσει το Έβερεστ. Όποιος έχει πάρει τέτοιο δρόμο δεν παρέχει καλή υπηρεσία ούτε καν στον ίδιο του τον εαυτό όχι μόνο στη ΝΔ. Τέτοια φαινόμενα αντιμετωπίζονται και ο λαός μας κρίνει. Δεν πρέπει να υποτιμούμε τον Μητσοτάκη, ο Πρωθυπουργός μελετά όλους τους πυρήνες ενόχλησης της βάσης, κυρίαρχα της βάσης της ΝΔ και των βουλευτών, τα αναλύει όλα αυτά και βγάζει τα δικά του συμπεράσματα.

Αναφορικά με τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Δ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ως κυβερνητική παράταξη έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων ούτως ή άλλως ανεξάρτητα από το ποιος θα έβγαινε όμως το γεγονός ότι υπάρχει ένα δίδυμο αριστερογραφειοκρατικό στο δεύτερο γύρο έναντι ενός διδύμου κεντρομεταρρυθμιστικού οπωσδήποτε μας δίνει χώρο στο πεδίο του Κέντρου στο οποίο πολιτικά η ΝΔ έχει επενδύσει, και για αυτό μας δίνει την άνεση, το δίδυμο που πέρασε, να κοιτάξουμε λίγο και τα δεξιά μας. Το Κέντρο εκτιμώ ότι συνομιλεί πολύ γερά με την κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη από εκεί και πέρα πρέπει να μπετονάρουμε τις διαρροές προς τα δεξιά και νομίζω ότι θα μας δοθεί ευκαιρία και για νέα αυτοδυναμία αρκεί να δουλέψουμε μεθοδικά στα δεξιά.

Κληθείς να σχολιάσει την απουσία των δύο πρώην προέδρων της ΝΔ, Καραμανλή και Σαμαρά

Δ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Προφανώς θα θέλαμε τους δύο πρώην πρωθυπουργούς στη Ρηγίλλης. Η απουσία τους είναι λογικό να παράξει πολιτική συζήτηση χρειάζεται όμως ψυχραιμία και όχι βιασύνη, ανάλυση και όχι παράλυση.