Για τη σημασία που έχει ο σεβασμός των διεθνών συμφωνιών θα μιλήσει ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια, που θα συγκληθεί υπό την προεδρία του στις 10-11 Οκτωβρίου στο Βελιγράδι.

*Διαβάστε ακόμα: Στη δημοσιότητα το ''πόθεν έσχες'' του Στέφανου Κασσελάκη - Τα θολά σημεία και οι διαφορές με το excel της Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις εργασίες της Επιτροπής θα ανοίξουν ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος της Βουλής της Σερβίας, ενώ θα συμμετάσχουν βουλευτές από τα κράτη-μέλη, και ιδίως τα Δυτικά Βαλκάνια.


Τι θα περιλαμβάνει η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να τονίσει τη σημασία που έχει ο σεβασμός των διεθνών συμφωνιών για την εξασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας, την αντιμετώπιση του εθνικισμού και την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Παράλληλα, θα υπογραμμίσει τη σημασία που έχει για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και την αντιμετώπιση του εθνικισμού η συνανάπτυξη της περιοχής στην οικονομία, την ενέργεια και τη νέα πράσινη και ψηφιακή ατζέντα, καθώς και ο συντονισμός σε θέματα ασφάλειας και διπλωματίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός θα συναντήσει τον Σέρβο πρωθυπουργό, Μίλος Βούτσεβιτς, στο περιθώριο της συνάντησης.