«Μια επανεκλογή Ανδρουλάκη θα σημάνει τρίτη θητεία Μητσοτάκη», τονίζει στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Τέλος οι συνεργασίες, ούτε με τη ΝΔ, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το πληρώσαμε. Αν ο κ.Παπανώτας στήριζε τον Δούκα η κυβέρνηση θα το έκανε πρώτο θέμα στους Financial Times», σημειώνει.

«Ο κ.Ανδρουλάκης έναν υποψήφιο στην Αρκαδία που διέγραψε για αντικομματική συμπεριφορά τον είχε στην συγκέντρωση του και του είπε ότι θα ξανα είναι υποψήφιος. Τώρα το έκανε», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

«Είναι ύβρις για εμένα να μου πει κάποιος ότι θα φύγω από το ΠΑΣΟΚ αν δεν εκλεγεί ο Δούκας, δεν έφυγα ούτε όταν το κόμμα έφτασε στο 4% και δεν μπορεί και κανένας να με διώξει απο το ΠΑΣΟΚ», είπε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Σε σχέση με τις εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία, παραδέχεται οτι πράγματι ο Δούκας δεν πήγε καλά όσο περίμενε, σημειώνοντας ότι «χάσαμε 2 μονάδες από τα αστικά κέντρα, αν είχαμε πάει εκεί καλύτερα η διαφορά θα ήταν στο 27-25%».

Αναφορικά με τα μειωμένα ποσοστά που κατέγραψε στην Αθήνα ο Χάρης Δούκας, τόνισε ότι «φταίει και η προπαγάνδα της ΝΔ που μιλούσε για ποντίκια».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1

Μεταξύ άλλων, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επεσήμανε:

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση ότι ο Δούκας βγαίνει χάρη στους Συριζαίους

Ο.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό δεν έχει ξαναγίνει, δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα προπαγάνδας και πίεσης σε μία εσωκομματική μάχη εναντίον ενός υποψηφίου απ’ όλα τα συστήματα. Τέτοια παρέμβαση εξωτερική είναι πρώτη φορά. ...Αυτό που συμβαίνει σήμερα ότι μια κυβέρνηση εκδικείται ουσιαστικά ότι έχασε το δήμο της Αθήνας και εκδικείται με τέτοιο τρόπο τον Δούκα και όλο το σύστημα δεν το έχω ξαναδεί.

Για τις συνεργασίες των κομμάτων

Ο.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θέλουμε τις συνεργασίες των κομμάτων. Τέλος οι συνεργασίες του ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε για αυτό. Ήταν το μόνο κόμμα που πλήρωσε. Οι συνεργασίας τέλος ούτε με τη ΝΔ ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που πρέπει να εκπροσωπήσουμε είναι το μεγάλο ΠΑΣΟΚ, να φέρουμε τους ξενιτεμένους ψηφοφόρους μας να μας ψηφίσουν.

Ο.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Αν σήμερα υπήρχε Παπανώτας να στηρίζει Δουκά θα ήταν πρώτο θέμα στους Financial Times. Θα το είχε κάνει κυβέρνηση μαζί με τα συστήματα πρώτο θέμα στους Financial Times.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η εκλογή Ανδρουλάκη σημαίνει τρίτη θητεία Μητσοτάκη

Ο.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Διαπίστωση και των πέντε υποψηφίων είναι ότι με τον Ανδρουλάκη το κόμμα θα μείνει μικρό, και ο καθένας έλεγε ότι «αν μου δώσετε την δυνατότητα θα αλλάξω και θα γίνει μεγάλο». Αυτή τη δυνατότητα την έδωσαν στον Χ. Δούκα.

Αναφορικά με το προβάδισμα του κ. Ανδρουλάκη στην Αρκαδία

Ο.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Ανδρουλάκης βγήκε με μια ψήφο διαφορά, έτσι είναι η δημοκρατία. Είναι απόλυτα σεβαστό αυτό το οποίο έγινε θα έχουμε και δεύτερη αναμέτρηση. Εγώ στην Αρκαδία συμμετέχω σε αυτές τις διαδικασίες με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο, ο κ. Ανδρουλάκης συμμετέχει με έναν τρόπο που ο ίδιος αποφάσισε. Παραδείγματος χάρη τον υποψήφιο που ο ίδιος διέγραψε πριν 2 μήνες για αντικομματική συμπεριφορά τον επανέφερε. Τον έφερε στην ομιλία του και μάλιστα είπε δημόσια ότι πρέπει να ξανά είναι υποψήφιος.

Ερωτηθείς τι πιστεύει ότι έγινε και δεν πήγε τόσο καλά η υποψηφιότητα Δούκα

Ο.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Η διαφορά είναι δύο μονάδες στα αστικά κέντρα. Αν είχε δύο μονάδες παραπάνω ο κ. Δούκας σε αυτά τα κέντρα η διαφορά θα ήταν μεταξύ 27- 25. Αυτό δεν το πετύχαμε για πολλούς και διάφορους λόγους τους οποίους πρέπει να αξιολογήσουμε σωστά αυτή τη βδομάδα, να στείλουμε τα σωστά μηνύματα για να μπορέσουμε να το αλλάξουμε. Γιατί στην περιφέρεια ο κ. Ανδρουλάκης με τον κ. Δούκα είναι κοντά στα ποσοστά. Κατά γενική ομολογία το δίδυμο σε όλη την περιφέρεια ήταν Ανδρουλάκης-Δούκας, πλην των αστικών κέντρων. Υπάρχουν συγκεκριμένα θέμα και γιατί υπήρχε προπαγάνδα... Καταλαβαίνω όλη τη διαδικασία όμως αυτή η υπερβολή που γίνεται με τους αρουραίους, με το ότι όλα διαλύονται σήμερα με το που εμφανίστηκε ο Χ. Δούκας αυτό δεν είναι πραγματικότητα. Δεν είναι και καλό για τη δημοκρατία μας αυτό που συμβαίνει, είναι δηλαδή μια ένα πράγμα το οποίο θυμίζει άλλες εποχές.

Ερωτηθείς αν θα μείνει στο ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση που δεν εκλεγεί ο κος Δούκας

Ο.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό είναι ύβρις για μένα. Είναι ύβρις για μένα γιατί εγώ δεν έφυγα ούτε στο 4%, δεν έφυγα ποτέ άρα αν ήθελα να φύγω θα έφευγα τότε, δεν θα φύγω τώρα και δεν μπορεί και κανενας να με διώξει από το ΠΑΣΟΚ