«Το πόθεν έσχες είναι εμπιστευτικό έγγραφο. Θεωρώ απαράδεκτο να διαρρέει από κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη και καθιστώ υπεύθυνη την κ. Σβίγκου», δήλωσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευάγγελος Αντώναρος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη.

*Διαβάστε ακόμα: Στέφανος Κασσελάκης: Δείτε το εξώδικο που έστειλε σε ΠΓ και ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαρροή του πόθεν έσχες του

«Η κ. Σβίγκου έπρεπε να είχε παραιτηθεί προ πολλού, αλλά πρέπει να παραιτηθεί τώρα, σήμερα, διότι έχει την ευθύνη», πρόσθεσε.

«Το πόθεν έσχες του καθενός είναι δημόσιο έγγραφο και κατατίθεται σε συγκεκριμένη Αρχή του ελληνικού δημοσίου και το ελέγχουν όσον αφορά την εγκυρότητά του και την βασιμότητά των στοιχείων συγκεκριμένοι δημόσιοι λειτουργοί.

Έχω ένσταση για την κατάθεση ως προϋπόθεση για την υποψηφιότητα του λεγομένου πόθεν έσχες, γιατί δεν κατατίθεται σε εσάς ή σε μένα ή σε οποιοδήποτε κομματικό όργανο, κατατίθεται σε συγκεκριμένη Αρχή. Το πόθεν έσχες είναι εμπιστευτικό έγγραφο», σημείωσε ο κ. Αντώναρος.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρά στην υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη, απάντησε: «Αυτή είναι η εντύπωση που μου δημιουργείται, διότι οι συμπεριφορές αυτές μου επιβεβαιώνουν την υποψία την οποία έχω ότι δεν θέλουν τον Στέφανο Κασσελάκη στα πόδια τους. Το είπε άλλωστε η κ. Γεροβασίλη πριν από λίγο καιρό ότι δεν πρέπει να δοθεί άλλη ευκαιρία στον Στέφανο Κασσελάκη. Αυτά σε μια δημοκρατία είναι αδιανόητα να λέγονται».


Για την απουσία Καραμανλή από το πάρτι στη Ρηγίλλης

Στη συνέχεια, στην ερώτηση πού αποδίδει την απουσία του κ. Καραμανλή από τον εορτασμό των 50 χρόνων της ΝΔ, απάντησε: «Του Κώστα Καραμανλή δεν του αρέσουν τα «πανηγύρια» και τα αποφεύγει. Δεύτερον, όπως το ερμηνεύω, πρέπει να έγινε κάποιο πολιτικό παρασκήνιο ότι δεν συμφωνεί με πολλά πράγματα από αυτά που γίνονται από τη σημερινή κυβέρνηση».

«Ο Κ. Καραμανλής εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να είναι ο μακροβιότερος πρόεδρος της ΝΔ», σημείωσε.