Σφοδρές οι αναταραχές στον ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της δημοσιοποίησης του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη και του εξώδικου που έστειλε ο έκπτωτος πρόεδρος σε ΠΓ και ΚΕ, με αφορμή τη διαρροή των στοιχείων της περιουσιακής του κατάστασης.

Η πλευρά των 87 και συγκεκριμένα η Ολγα Γεροβασίλη φέρεται να έθεσε θέμα διαγραφής του πρώην προέδρου, να ζήτησε δηλαδή την παραπομπή του στην επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής.

Η αντιπαράθεση οξύνεται, καθώς ενώ η ΠΓ συνεδρίαζε, η Θεοδώρα Τζάκρη και η Όλγα Γεροβασίλη μίλησαν στους δημοσιογράφους, με το κλίμα να είναι... εκρηκτικό.

Η Θεοδώρα Τζάκρη εξαπέλυσε «πυρά», λέγοντας πως η κ. Γεροβασιλη «εξακολουθεί να αμφισβητεί ότι ο κ. Κασσελακης θα είναι υποψηφιος πρόεδρος».

Από την πλευρά της η κα Γεροβασίλη, είπε:

«Έχει δίκιο η Θεοδώρα, έθεσα αρχικά το ερώτημα αν είχε την έγκριση Κασσελακη όταν έφερε τον φάκελο γιατί δεν υπήρχε πουθενά η υπογραφή του.

Αυτό το οποίο είπα είναι ότι πρέπει να παραλάβουν το εξώδικο τα μέλη της ΠΓ και της ΚΕ και να γίνει μια έκτακτη συνεδρίαση της ΠΓ και να αποφασίσει πως θα απαντήσουμε. Και είπα ότι αν θέλετε τη γνώμη μου πρέπει να είναι με το ερώτημα της διαγραφής.

(Σ.Σ. Ο Στέφανος Κασσελάκης) φοβάται την προσφυγή στη βάση,τορπιλίζει το κλίμα, εξωθεί την κατάσταση στα άκρα με την πρωτοφανή κίνηση πρώην πρόεδρος που θέλει να ηγηθεί εκ νέου να απειλεί το κόμμα με εισαγγελέα

Με όλα αυτά, με την εκτίμηση μου ότι λόγω του φόβου να προσφύγει στη βάση ο ίδιος θέλει να τορπιλίσει το κλίμα, απορώ γιατί δεν έστειλε εξώδικο στην εφημερίδα παρά μόνο στο κόμμα

Σημειώνεται πως το επιχείρημά της πλευράς των 87 για τη διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη εστιάζεται σε δύο σημεία: Κατ'αρχήν ο Σ. Κασσελάκης επιχειρεί να ευτελήσει την διαδικασία της εκλογής του προέδρου ποινικοποιώντας την, από τη στιγμή που έστειλε εξώδικο στο κόμμα του και απειλεί με την παρέμβαση του Εισαγγελέα. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το ότι δεν σέβεται, σύμφωνα με τα όσα λένε, την απόφαση της Κ.Ε. του κόμματός του που τον κήρυξε ως έκπτωτο.