avatar

Ο Εξαρχείων
Ανδρέας Μαζαράκης

50 χρόνια στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, άρθρο του Παύλου Μαρινάκη

Άρθρο στα Παραπολιτικά για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας

"Είναι πάνω από όλα οι άνθρωποί της. Οι Νεοδηµοκράτες και οι Νεοδηµοκράτισσες που µε ανιδιοτέλεια και στα εύκολα, αλλά πάνω απ’ όλα στα δύσκολα, κράτησαν την παράταξη όρθια"

afieroma-nd5
Η Νέα ∆ηµοκρατία γεννήθηκε µέσα από την ανάγκη για σταθερότητα και αναγέννηση και από την πρώτη στιγµή ήταν ο θεµατοφύλακας της ∆ηµοκρατίας και της ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας. Τι είναι, όµως, αυτό που έκανε και κάνει τη Νέα ∆ηµοκρατία να ξεχωρίζει;

Είναι οι ιστορικά δικαιωµένες επιλογές και οι µεγάλες εθνικές αποφάσεις. Οταν ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραµανλής µιλούσε για την «ευρωπαϊκή µοίρα» της Ελλάδας, κανείς µέσα στη Νέα ∆ηµοκρατία δεν αµφισβήτησε τη µοίρα αυτή και κανείς δεν παρασύρθηκε από εκείνους που φώναζαν «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο». Είναι οι εµβληµατικές µεταρρυθµίσεις και ο πρωταγωνιστικός της ρόλος στις µεγάλες αλλαγές. Γιατί αγωνίζεται για να γίνει πράξη ό,τι είναι ωφέλιµο για τους πολίτες, ακόµα κι αν δίνει τη µάχη του αυτονόητου.

Είναι «µπροστά από την εποχή της», αναγνωρίζοντας από παλιά αναγκαιότητες που πρέπει να γίνουν πραγµατικότητα. Οπως έκανε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δίνοντας τη δυνατότητα να ιδρυθούν -επιτέλους- στην Ελλάδα µη κρατικά πανεπιστήµια, κάνοντας πράξη ένα πάγιο αίτηµα της κοινωνίας, απέναντι στην οπισθοδρόµηση και τη φοβικότητα της Αριστεράς.

Είναι το γεγονός ότι εκπροσωπεί αληθινά τον λαό και τη µεσαία τάξη, µε πολιτικές που φέρνουν µετρήσιµα αποτελέσµατα και όχι µε ανέξοδες πορείες και µεγαλόστοµα συνθήµατα.

Είναι το θάρρος της. Τόσο στα σωστά, όταν πήρε δύσκολες και αντιδηµοφιλείς αποφάσεις για το καλό του τόπου και των πολιτών, διαλέγοντας τον δρόµο της δουλειάς και της σύνεσης, αλλά και πιο πολύ στα λάθη. Η Νέα ∆ηµοκρατία ποτέ δεν ωραιοποίησε τις αστοχίες, έκανε αυτοκριτική και διόρθωσε µε παρρησία τις στρεβλώσεις.

Είναι η πολυσυλλεκτικότητά της. Οι αρχές της παράταξής µας είναι συνυφασµένες µε την ευηµερία των πολιτών, γι’ αυτό η Νέα ∆ηµοκρατία µε αταλάντευτες τις ιδέες της δεν δίστασε ποτέ να καλωσορίσει στους κόλπους της ανθρώπους που ταυτίζονται µε την πολιτική της, ακόµα κι αν προέρχονται από διαφορετικούς χώρους. Η Νέα ∆ηµοκρατία παραµένει σταθερή γιατί δεν φοβάται να διευρυνθεί κι αυτό είναι ένα όραµα που έκανε πράξη ο πρόεδρός µας και πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είναι πάνω από όλα οι άνθρωποί της. Οι Νεοδηµοκράτες και οι Νεοδηµοκράτισσες που µε ανιδιοτέλεια και στα εύκολα, αλλά πάνω απ’ όλα στα δύσκολα, κράτησαν την παράταξη όρθια. Χωρίς να ζητήσουν τίποτα, χωρίς ανταλλάγµατα, χωρίς να υποκύψουν στον λαϊκισµό, ούτε καν τη δεκαετία του ’80, τότε που δεν ήταν η Ν.∆. η «δηµοφιλής επιλογή». Είµαι περήφανος να µπορώ να λέω ότι είµαι στη Νέα ∆ηµοκρατία από παιδί και όλους αυτούς τους λόγους που την ξεχωρίζουν και την κάνουν το µεγαλύτερο κόµµα εξουσίας στη Μεταπολίτευση τους έχω ζήσει από πρώτο χέρι. Με την ίδια υπερηφάνεια µπορεί να γιορτάζει και η Νέα ∆ηµοκρατία 50 χρόνια ζωής, 50 χρόνια στην υπηρεσία των πολιτών, 50 χρόνια στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

karamanlis-nd1

*Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΑ ΗΛΥΣΙΑ ΠΕ∆ΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΛΛΟ ΠΡΟΕ∆ΡΟ ΝΙΚΟΛΑ ΣΑΡΚΟΖΙ.

mitsotakis-marev-nd8

*ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ, ΜΑΡΕΒΑ ΓΚΡΑΜΠΟΦΣΚΙ, ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΟΕ∆ΡΟ, ΤΖΟ ΜΠΑΪΝΤΕΝ, ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ.


*Δημοσιεύτηκε στα «Παραπολιτικά»