Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο άφησε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής του κόμματος Πέτρος Παππάς.

Ο Πέτρος Παππάς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των «87», τονίζοντας πως «δεν θεωρώ ότι η ΚΕ έχει τη δυνατότητα να μπλοκάρει την υποψηφιότητα Κασσελάκη, γιατί το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το κυρίαρχο όργανο. Όμως, αν το κάνουν, η τύχη του κόμματος είναι στα χέρια των ψηφοφόρων να αντιδράσουν και να απαιτήσουν να γίνει συνέδριο».

«Δεν μπορεί ένα μικρό όργανο, που είναι και απονομιμοποιημένο, να αποφασίζει για την τύχη όλου του κόμματος», συνέχισε και πρόσθεσε: «Τη λύση πρέπει να τη δώσει ο κυρίαρχος λαός, όπως είπε και ο Ανδρέας Παπανδρέου».

*Διαβάστε ακόμα: Πέτρος Παππάς: "Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ διαστρέβλωσε τις δηλώσεις μου για τον στρατιώτη σε πορεία του ΚΚΕ"


Ο Πέτρος Παππάς επιτέθηκε και κατά του Κώστα Ζαχαριάδη. «Ήταν η επιλογή για τον Δήμο Αθηναίων από την αντιβασιλεία της Ε. Αχτσιόγλου και με το ποσοστό που έφερε εξευτέλισε τον ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Αθήνας» είπε και συνέχισε: «Δεν απολογήθηκε ποτέ που έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ 3η δύναμη στην Αθήνα, ούτε απολογήθηκε ποτέ ο Σπίρτζης, που είχε την ευθύνη των αυτοδιοικητικών εκλογών».

Ο Πέτρος Παππάς όμως απάντησε και για την επίθεση Σπίρτζη σχετικά με τις δηλώσεις του για τον φαντάρο που μίλησε σε διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης: «Είναι έπαινοι για εμένα τα όσα λέει εναντίον μου. Όταν χωρίζει τους πολίτες σε κατηγορίες και με λέει πολίτη τέταρτης κατηγορίας, δείχνει ποσό αριστερός είναι, δηλαδή καθόλου».



Πέτρος Παππάς στα Παραπολιτικά 90,1: Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάρει την τύχη του κόμματος στα χέρια του

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κος Πέτρος Παππάς, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Με αφορμή δήλωση του κ. Πολάκη που αναφερόταν σε κουτσομπόλες -σουχλίστρες γυναίκες

Με αυτή τη ρητορική του κου Πολάκη δεν μπορώ να συμφωνήσω. Ένα σχόλιο το οποίο έχει μια σεξιστική διάθεση οπότε εγώ με τον κ. Πολάκη σε όλα αυτά ουδέποτε μπορούσα, και πιστεύω ουδέποτε θα μπορέσω, να συμφωνήσω.

Για την υποψηφιότητα Κασσελάκη

Εγώ τάσσομαι υπέρ της εντολής της οποίας έχει λάβει Στ. Κασσελάκης από την πλειοψηφία του κόσμου να είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και θεωρώ ότι παραμένει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προχωράει στη δημιουργία ενός παρά-καταστατικού, μιας έκνομης κατάστασης. Ερμηνεύει όπως θέλει το καταστατικό, το καταστρατηγεί και στα πλαίσια αυτής καταστρατήγηση προχωράει ακόμα σε μια σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής ενώ έχει ξεκινήσει ο διάλογος στο προσυνεδριακός χωρίς να διευκρινίζει τι θέλει να κάνει.

Ερωτηθείς τι θα πράξει στην περίπτωση που η Κεντρική Επιτροπή μπλοκάρει την υποψηφιότητα Κασσελάκη

Δεν θεωρώ ότι η Κεντρική Επιτροπή εκ του καταστατικού έχει αυτή τη δυνατότητα καθώς το συνέδριο είναι αυτό το οποίο εγκρίνει τις υποψηφιότητες αλλά αν για κάποιο λόγο ολοκληρώσει αυτήν την έκνομη πορεία την οποία έχει νομίζω ότι πλέον η τύχη του κόμματος είναι στα χέρια των ψηφοφόρων και του κόσμου του. Θεωρώ ότι θα πρέπει ο κόσμος να πάρει στα χέρια του την τύχη αυτού του κόμματος αντιδρώντας, απαιτώντας να γίνει συνέδριο. Δεν μπορώ να φανταστώ άλλον τρόπο να διεκδικήσει η βάση του κόμματος επιτέλους να ακουστεί η φωνή της. Δεν μπορεί ένα μικρό απονομιμοποιημένο όργανο, το οποίο ψηφίζει μάλιστα μη έχοντας και απαρτία- 90 άτομα ήταν στην τελευταία συνεδρίαση που ψήφιζαν τα διάφορα έκνομα- να οδηγεί το κόμμα σε αυτή τη διάλυση, σε αυτή την εξαύλωση. Θεωρώ ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, όσοι άνθρωποι ακόμα ενδιαφέρονται και πονάνε για αυτό το κόμμα πρέπει να απαιτήσουν από την Κεντρική Επιτροπή να τηρήσει το καταστατικό και να οδηγήσει το κόμμα σε συνέδριο αν για κάποιο λόγο ο Στ. Κασσελάκης αποκλειστεί άρα αποκλειστεί η φωνή των συνέδρων.

Κινδυνεύετε και εσείς με διαγραφή πλην του κ. Κασελάκη γιατί ακούμε με το Γραφείο Τύπου να σας αδειάζει, τον κ.Ζαχαριάδη να λέει ότι είναι απαράδεκτα αυτά που λέτε, τον κ. Σπίρτζη να σας θεωρεί πολίτη τέταρτης κατηγορίας πιστεύετε να μπορούν να σας διαγράψουν;

Αυτά ακούγονται ως έπαινοι στα αυτιά μου όταν τα λέει ο κος Σπίρτζης ο οποίος έχει την πορεία που έχει την πολιτική. Όταν ένας άνθρωπος χωρίζει τους ανθρώπους σε κατηγορίες δείχνει ακριβώς στην ποιότητα του και δείχνει το πόσο δημοκράτης και το πόσο αριστερός είναι. Καθόλου δηλαδή. Σε σχέση με τον κ. Ζαχαριάδη ο οποίος αναφέρθηκε σε μένα και είπε ότι εξευτελίζουν οι απόψεις μου το ΣΥΡΙΖΑ και τα λοιπά εξευτελιστική ήταν η πορεία του ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης μας στην Αθήνα που ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια δεύτερη δύναμη στην πόλη κατάφερε και ήρθε τρίτος και καταϊδρωμένος. Θεωρώ ότι ήταν μια πορεία η οποία ήταν αναντίστοιχη της θέσης που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνη την εποχή στο δήμο της Αθήνας και δεν απολογήθηκε ποτέ κανείς για αυτό όπως δεν απολογήθηκε ο κος Σπίρτζης ο οποίος ήταν ο συνολικά υπεύθυνος για την αυτοδιοίκηση και τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα και είχαμε αυτή τη φρικτή, την κάκιστη πορεία. Απόδειξε και ο ίδιος την απόλυτη διαχειριστική του ανεπάρκεια.

Νομίζω ότι η αδικία του να μην ακούγεται αυτό το οποίο θέλει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, η αδικία του μια μικρή γραφειοκρατική ομάδα στελεχών να προβαίνουν σε αυτή τη δολοφονία χαρακτήρων το οποίο κάνουν τις τελευταίες μέρες να διαρρέουν επιλεκτικά προσωπικά δεδομένα του Κασσελάκη, όλο αυτό νομίζω ότι θα συναντήσει την οργή του κόσμου.

Ερωτηθείς αν θα ακολουθήσει τον κ. Κασσελάκη στην περίπτωση που κάνει δικό του κόμμα

Θα ακολουθήσω αυτό το οποίο θα μου πουν οι εντολείς μου που είναι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό λέω ότι η βάση πρέπει να μιλήσει, για αυτό λέω ότι ο κόσμος πρέπει να αντισταθεί σε αυτήν την έκνομη κατάσταση η οποία εκτυλίσσεται στο ΣΥΡΙΖΑ και ελπίζω πραγματικά να μην κορυφωθεί αλλά το φοβάμαι πάρα πολύ. Θεωρώ ότι τη λύση θα τη δώσει ο κυρίαρχος λαός όπως έλεγε και ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου.

Να περιμένουμε κάποια συγκέντρωση έξω από την Κεντρική Επιτροπή;

Δεν ξέρω ο κόσμος μπορεί να λειτουργήσει αυθόρμητα. Ούτε ξέρω ούτε έχω γνώση αν οργανώνετε κάτι τέτοιο αλλά μιλώντας με τον κόσμο πιστεύω ότι είναι ένας κόσμος εξοργισμένος, απογοητευμένος και θλιμμένος. Αν θέλουν να τον οδηγήσουν μακριά από το ΣΥΡΙΖΑ και μακριά από τις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζουν να το πετυχαίνουν. Μπράβο τους!