Η Νέα ∆ηµοκρατία από την ίδρυσή της µέχρι σήµερα, σε κάθε κρίσιµη καµπή, βρέθηκε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

*Διαβάστε ακόμα: Εκλογές 2019: Το σύνθηµα που υλοποιείται εδώ και πέντε χρόνια, άρθρο του Τάκη Θεοδωρικάκου

Το 1974, µε τον ιδρυτή της, Κωνσταντίνο Καραµανλή, αποκατέστησε τη ∆ηµοκρατία, το 1980 πέτυχε την ένταξη στην ΕΟΚ, το 1989 έκανε πράξη την εθνική συµφιλίωση, το 2012 κράτησε όρθια τη χώρα απέναντι στις δυνάµεις του λαϊκισµού και σήµερα, µε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιµόνι, παραµένει η πιο υπεύθυνη και αξιόπιστη πολιτική δύναµη, που οδηγεί την Ελλάδα µπροστά.

Η πιο κοµβική στιγµή στη µεταπολιτευτική ιστορία της πατρίδας µας υπήρξε η ένταξη στην ΕΟΚ, µια κίνηση µε όραµα και ρεαλισµό, που άλλαξε τις προοπτικές της σύγχρονης Ελλάδας, ενισχύοντας ασφάλεια, δηµοκρατία και ευηµερία.

Τα πολύτιµα ευρωπαϊκά κονδύλια εξασφάλισαν µεγάλα έργα υποδοµής, τόνωσαν την ανάπτυξη και στήριξαν την αγροτική παραγωγή, ενώ η άρση των δασµών ενίσχυσε την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων.

Όµως η Ενωµένη Ευρώπη δεν είναι µόνο ένα ταµείο που κατανέµει πόρους. Πάνω απ’ όλα είναι οι κοινές ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Η ενσωµάτωση των ευρωπαϊκών κανόνων ενίσχυσε το κράτος ∆ικαίου, ενώ η κοινοτική οµπρέλα ισχυροποίησε σε σηµαντικό βαθµό τη διπλωµατική και αµυντική µας φαρέτρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ευρωβουλευτές της Ν.∆., από τις πρώτες ευρωεκλογές του 1981 µέχρι σήµερα, αγωνίστηκαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ανάδειξη και την προώθηση των εθνικών µας συµφερόντων.

Η ευρωοµάδα της Ν.∆., πάντα στην πρώτη γραµµή, παραµένει σταθερά προσηλωµένη στην ισχυροποίηση των δηµοκρατικών θεσµών, στην κοινωνική πρόοδο, στην αειφόρο ανάπτυξη και στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Όμως το πιο σηµαντικό είναι ότι οι ευρωβουλευτές της Ν.∆., πιστοί στις αρχές της παράταξης, διαχρονικά ασκούν τα καθήκοντά τους φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος, προτάσσοντας το εθνικό συµφέρον.

Στα 43 χρόνια παρουσίας τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι ευρωβουλευτές της Ν.∆. µε τις ερωτήσεις, τις οµιλίες και τις παρεµβάσεις τους έχουν αποδείξει ότι υπηρετούν την πατρίδα µε έργα και όχι µε λόγια, επιβεβαιώνοντας ότι η Ν.∆. είναι η παράταξη µε τη µεγαλύτερη και διαχρονικότερη προσφορά στον τόπο.

Αξίζει να σηµειωθεί ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ν.∆. στις ευρωεκλογές του 1984 ήταν ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ενώ έχουν εκλεγεί ευρωβουλευτές επιφανή στελέχη της παράταξης, όπως, µεταξύ πολλών άλλων, η Μαριέττα Γιαννάκου, ο Παναγιώτης Λαµπρίας, ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ο Αντώνης Σαµα ράς και ο Κωστής Χατζηδάκης, διαπρεπείς επιστή µονες, όπως ο ∆ηµήτρης Ευρυγένης, ο Γιώργος Παπαστάµκος και ο Αντώνης Τρακατέλλης, και προσωπικότητες, όπως ο Ευθύµιος Χριστοδούλου, ο Χρήστος Ζαχαράκις και ο Γιάννης Μαρί νος. Η Ν.∆. είναι το κόµµα της Ευρώπης, γιατί είναι αυτή που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, την κράτησε στην Ευρώπη και µε την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κάθε µέρα τη φέρνει ακόµα πιο κοντά στην Ευρώπη.

*Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ευρωβουλευτής και Επικεφαλής της Ευρωομάδας της ΝΔ
*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 5/10/2024