Tα παίζει όλα για όλα ο Χάρης ∆ούκας στην τελική ευθεία, γνωρίζοντας πως οι πιθανότητες που έχει δεν είναι πολλές, καθώς, όπως λέγεται στην πασοκική σφαίρα, ο µεγάλος όγκος όσων στήριξαν Άννα ∆ιαµαντοπούλου θα κατευθυνθεί στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Απέναντι σε αυτή την πραγµατικότητα ο δήµαρχος Αθηναίων, µε σηµαία κατά της «στασιµότητας», δεν έχει άλλη επιλογή από το να σηκώσει ψηλά το γεγονός ότι έχει αντίπαλο τον πολιτικό αρχηγό που ηττήθηκε ακόµα και από τον... Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, από την πλευρά του, θα επιµείνει στο δικό του… στόρι, πως δηλαδή υπό την προεδρία του το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να βγει από τις µυλόπετρες και σήµερα να καταγράφεται δεύτερο στις δηµοσκοπήσεις.

Σε αυτό το κλίµα, τα τηλέφωνα έχουν ανάψει, µε τους δύο φιναλίστ να συνοµιλούν µε τους τέσσερις ηττηµένους… λιµπιζόµενοι τις εκλογικές δεξαµενές τους. Μετά λοιπόν τις συναντήσεις των Ανδρουλάκη και ∆ούκα µε τον Παύλο Γερουλάνο, σειρά είχε η Άννα ∆ιαµαντοπούλου, η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει 58.809 ψήφους (διόλου αµελητέος αριθµός). Μέχρι στιγµής και οι τέσσερις διατηρούν θεσµική στάση, κρατώντας (δηµόσια τουλάχιστον) πολιτική ίσων αποστάσεων, δίνοντας σύνθηµα για ελεύθερη και ανεπηρέαστη εκλογή προέδρου. «Είναι πολύ σηµαντική για την επόµενη ηµέρα και το κίνηµα, η συνάντηση µε τους δυο. Αποτυπώθηκε την Κυριακή µια νέα ανθρωπογεωγραφία, χρειάζεται συνέδριο ανασυγκρότησης. ∆εν θα δώσω κατεύθυνση στους πολίτες, ο καθένας θα κρίνει. Προσωπικά έχω καταθέσει τις θέσεις µου. Πάµε ξανά κάλπες, να ψηφίσουν οι πολίτες», δήλωσε η κυρία ∆ιαµαντοπούλου, µετά τις συναντήσεις που είχε µε τους κ. Ανδρουλάκη και ∆ούκα.

*Διαβάστε ακόμα: Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Εκατέρωθεν αιχμές για το "ναυάγιο" του ντιμπέιτ - Ανδρουλάκης: "Εμείς καταβάλαμε κάθε προσπάθεια" - Δούκας: "Δεν τιμάς τις δεσμεύσεις σου"


Την ίδια ώρα, το ντιµπέιτ για τον β΄ γύρο εξελίχθηκε σε σηµείο τριβής µεταξύ των δύο µονοµάχων και όλα δείχνουν πως πάει για… ναυάγιο, καθώς το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη δεν βρίσκει πρόσφορες ηµεροµηνίες, αν και µε τον Χάρη ∆ούκα είχαν συµφωνηθεί οι όροι διεξαγωγής του. Η πλευρά του δηµάρχου Αθηναίων είχε εµφανιστεί διαθέσιµη για Πέµπτη, Παρασκευή και Σάββατο και περίµενε την απάντηση της πλευράς του προέδρου του Κινήµατος, η οποία είχε προτείνει Τετάρτη και Πέµπτη. Η τελευταία όµως ενηµέρωση από την πλευρά Ανδρουλάκη αναφέρει ότι δεν κατέστη δυνατό να αλλάξει η ηµέρα οµιλίας του προέδρου στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή και παράλληλα απορρίπτει και τις άλλες ηµέρες (Πέµπτη ή Σάββατο), τονίζοντας ότι θα πρέπει να εξασφαλιστεί το µεγαλύτερο δυνατό ακροατήριο, για να έχει µεγαλύτερη επιδραστικότητα. «Η πρόταση για διεξαγωγή debate το Σάββατο ή ανήµερα των εσωκοµµατικών εκλογών είναι εντελώς προσχηµατική και δεν συµβάλλει στο κύρος της όλης διαδικασίας», σηµειώνουν, µεταξύ άλλων, από το επιτελείο του κ. Ανδρουλάκη.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή