Δεν αποσύρει το εξώδικο ο Στέφανος Κασσελάκης, λέει ο Παύλος Πολάκης, μετά το πέρας της συνάντησης με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ήρθα στην ώρα μου, τίμησα αυτά που είχα πει. Προσπάθησα να προσφέρω στην πορεία προς το συνέδριο. Οι συνυποψήφιοί μου έθεταν ως προϋπόθεση την απόσυρση του εξώδικου. Το ίδιο έκανα κι εγώ. Όπως καταδίκασα την επιλεκτική διαρροή, που δεν έχει πια κανένα νόημα γιατί και τα 5 είναι δημόσια, είπα και εγώ στον Κασσελάκη να το αποσύρει», είπε αρχικά ο Παύλος Πολάκης, προσθέτοντας πως ο ίδιος «δήλωσε ότι δεν θα το κάνει. Είπε ότι δεν θα προχωρήσει σε δικαστικές διώξεις, είναι και αυτό ένα προχώρημα», σημείωσε ο βουλευτής Χανίων.

Και πρόσθεσε: «Με βάση αυτά ήταν δεδομένο ότι δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην επί της ουσίας συζήτηση. Αποχώρησε. Ο Φάμελλος δεν ήρθε, και αυτός είχε βάλει το ζήτημα της απόσυρσης του εξώδικου».

Συνέχισε, λέγοντας: «Εγώ έχω να πω ότι το πολιτικό σχέδιο για έναν ΣΥΡΙΖΑ του 5% που θα ασχολείται με τα δικαιώματα ή ενός που θα γίνει προσάρτημα μιας κυβέρνησης δεν με αφορά και δεν πρόκειται να υπάρξει».

Σε σχέση με το θέμα του εξωδίκου που θα τεθεί στη συνεδρίαση της ΚΕ το Σάββατο, λέει: «Είναι δικός τους λογαριασμός. Εγώ θα εκτιμήσω τη στάση μου σε σχέση με την παρουσία μου στην κεντρική επιτροπή. Εγώ όπως έχω πει δημόσια δεν θέλω να αποκλείσω κανέναν. Θέλω να τους νικήσω».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4s47dpxf3a1)

Κασσελάκης: Δεν θα ταλαιπωρήσω νομικά το κόμμα

Από την πλευρά του, βέβαια, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι δεν θα ταλαιπωρήσει νομικά το κόμμα, ζητώντας πάντως σε κάθε περίπτωση να γίνει έρευνα για τη διαρροή. «Το περιεχόμενο (του εξωδίκου) έχει σε μεγάλο βαθμό ήδη ικανοποιηθεί από τη γρήγορη αντίδραση του κόμματος με τη δημοσιοποίηση και των υπολοίπων πόθεν έσχες. Δεν έχω θέμα με τις επιθεσεις, αλλά υπάρχουν μερικές φορές που κάποιοι πρέπει να θέσουν κάποια όρια, είναι σημαντικό να προβεί η γραμματεία σε έρευνα για τη διαρροή, ήταν μια επιλεκτική διαρροή στοιχείων», είπε συγκεκριμένα ο έκπτωτος πρόεδρος του κόμματος.