Αναταράξεων συνέχεια φαίνεται πως θα υπάρξει στον ΣΥΡΙΖΑ, με την πλευρά Κασσελάκη να επιλέγει, κατά τα φαινόμενα, να στήσει ένα σκηνικό ολικής σύγκρουσης ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τις τελευταίες ώρες γίνεται κάλεσμα με sms και e-mails στους οπαδούς του έκπτωτου Προέδρου από τα στελέχη του καθοδηγητικού οργάνου που ανήκουν στους «Κασσελίστας».

Όπως αναφέρουν στα sms που έχουν σταλεί από στελέχη των «Κασσελίστας» στους υποστηρικτές τους, οι τελευταίοι καλούνται έξω από ξενοδοχείο που θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή μεθαύριο, Σάββατο στο Μεταξουργείο, ενώ, κατά πληροφορίες, τα στελέχη του κομματικού οργάνου που ανήκουν στους «Κασσελίστας» δεν θα παραλάβουν τις κάρτες τους, επιχειρώντας να μην υπάρξει απαρτία στο καθοδηγητικό όργανο, παραμένοντας εκτός της αίθουσας, όπου θα πραγματοποιείται η συνεδρίαση.

Σημειώνεται πως αν ακολουθήσει και η πλευρά Πολάκη σε αυτό, τότε θα μπλοκαριστεί η πιθανότητα να τεθεί εκτός κούρσας ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς τα απαιτούμενα μέλη για να υπάρξει απαρτία  (που απαιτεί 150 μέλη εκ των 295 που είναι το σύνολο των μελών του σώματος) εκτιμάται πως δεν θα υφίστανται. 

thumbnail_kasselistas_apoxi_ke


Για προβοκάτσια μιλάει η πλευρά Κασσελάκη

Την ίδια ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στο X τονίζει ότι «επειδή τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν δημοσιεύματα που αναπαράγουν sms με τα οποία καλούνται -δήθεν εκ μέρους μου- μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το ξενοδοχείο που θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο, τονίζω: Όπως και σε αντίστοιχες προβοκάτσιες που σχεδιάζονταν κατά την επίσκεψη του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, έτσι και τώρα, αποδοκιμάζω τέτοιες ενέργειες».

Ακόμη υποστηρίζει ότι «τα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ πρέπει να αφεθούν απερίσπαστα να λάβουν τις αποφάσεις τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και όλοι θα κριθούμε ψύχραιμα και ουσιαστικά, με τον μόνο τρόπο που αρμόζει: την ψήφο της βάσης».




Υπενθυμίζεται πως η Κεντρική Επιτροπή συνεδριάζει εκτάκτως με αντικείμενο την διαγραφή του έκπτωτου προέδρου, ενώ στο τραπέζι θα βρεθεί και το εξώδικο που έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης σε βάρος της ΠΓ και της ΚΕ για τη διαρροή των στοιχείων του πόθεν έσχες του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Αλαλούμ» με το εξώδικο - Τι λένε Κασσελάκης και Πολάκης

Εν τω μεταξύ, η συνάντηση που είχε συγκαλέσει σήμερα ο Παύλος Πολάκης για τους 5 υποψηφίους, έγινε τελικά ραντεβού των 2, αφού το «παρών» έδωσαν ο βουλευτής Χανίων και ο έκπτωτος πρόεδρος, με το τετ-α-τετ να διαρκεί περί τη μισή ώρα. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε μεν ότι δεν θα ταλαιπωρήσει νομικά το κόμμα, δεν φαίνεται όμως πως... υποχωρεί ολοκληρωτικά, αποσύροντας και το εξώδικο.

Όπως ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης: «Το περιεχόμενο (του εξωδίκου) έχει σε μεγάλο βαθμό ήδη ικανοποιηθεί από τη γρήγορη αντίδραση του κόμματος με τη δημοσιοποίηση και των υπολοίπων πόθεν έσχες. Δεν έχω θέμα με τις επιθεσεις αλλά υπάρχουν μερικές φορές που κάποιοι πρέπει να θέσουν κάποια όρια, είναι σημαντικό να προβεί η γραμματεία σε έρευνα για τη διαρροή, ήταν μια επιλεκτική διαρροή στοιχείων», είπε συγκεκριμένα.

Ο Παύλος Πολάκης, από την πλευρά του είπε πως κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να αποσύρει το εξώδικο, λέγοντας όμως πως ο πρώην πρόεδρος δεν το κάνει, προσθέτοντας πως «δεν θα προχωρήσει σε δικαστικές διώξεις». «Με βάση αυτά ήταν δεδομένο ότι δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην επί της ουσίας συζήτηση», τόνισε ο βουλευτής Χανίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.