Σε μάχη μέχρις εσχάτων φαίνεται ότι πάνε οι «Κασσελίστας» και οι «87» στον ΣΥΡΙΖΑ με την τελική αναμέτρηση να δίνεται κατά τα φαινόμενα στην έκτακτη Κεντρική Επιτροπή που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Η νέα κόντρα μεταξύ των υποστηρικτών του έκπτωτου Στέφανου Κασσελάκη και της πλευράς των «87» ξεκίνησε με αφορμή ένα κάλεσμα που γίνεται τις τελευταίες ώρες με sms και e-mails στους οπαδούς του έκπτωτου Προέδρου από τα στελέχη του καθοδηγητικού οργάνου που ανήκουν στους «Κασσελίστας».

Όπως αναφέρουν στα sms που έχουν σταλεί από στελέχη των «Κασσελίστας» στους υποστηρικτές τους, οι τελευταίοι καλούνται έξω από ξενοδοχείο που θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή μεθαύριο, Σάββατο στο Μεταξουργείο, ενώ, κατά πληροφορίες, τα στελέχη του κομματικού οργάνου που ανήκουν στους «Κασσελίστας» δεν θα παραλάβουν τις κάρτες τους, επιχειρώντας να μην υπάρξει απαρτία στο καθοδηγητικό όργανο, παραμένοντας εκτός της αίθουσας, όπου θα πραγματοποιείται η συνεδρίαση.

Σημειώνεται πως αν ακολουθήσει και η πλευρά Πολάκη σε αυτό, τότε θα μπλοκαριστεί η πιθανότητα να τεθεί εκτός κούρσας ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς τα απαιτούμενα μέλη για να υπάρξει απαρτία  (που απαιτεί 150 μέλη εκ των 295 που είναι το σύνολο των μελών του σώματος) εκτιμάται πως δεν θα υφίστανται. 
thumbnail_kasselistas_apoxi_ke

Για προβοκάτσια μιλάει η πλευρά Κασσελάκη

Την ίδια ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στο X τονίζει ότι «επειδή τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν δημοσιεύματα που αναπαράγουν sms με τα οποία καλούνται -δήθεν εκ μέρους μου- μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το ξενοδοχείο που θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο, τονίζω: Όπως και σε αντίστοιχες προβοκάτσιες που σχεδιάζονταν κατά την επίσκεψη του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, έτσι και τώρα, αποδοκιμάζω τέτοιες ενέργειες».

Ακόμη υποστηρίζει ότι «τα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ πρέπει να αφεθούν απερίσπαστα να λάβουν τις αποφάσεις τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και όλοι θα κριθούμε ψύχραιμα και ουσιαστικά, με τον μόνο τρόπο που αρμόζει: την ψήφο της βάσης».



Σκληρή αντίδραση των "87" για τα SMS των "Κασσελίστας" - "Απαράδεκτες τραμπικές πρακτικές που δεν έχουν σχέση με τον αριστερό χώρο"

Εντωμεταξύ πηγές που πρόσκεινται στους «87» τόνιζαν με νόημα ότι όσα συμβαίνουν είναι «απαράδεκτες τράμπικες  πρακτικές που δεν έχουν σχέση με Αριστερά, προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο».


Προειδοποιήσεις Καρανίκα σε "87": Μην εκπλαγείτε αν δείτε κόσμο "εξοργισμένο" να "παίρνει το κόμμα στα χέρια του"

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Καρανίκας με μία μακροσκελή του ανάρτηση στα social media σπεύδει να «προειδοποιήσει» τους «87» λέγοντάς τους ότι δεν θα πρέπει να εκπλαγούν εάν στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου βρεθούν αντιμέτωποι με θυμωμένο και εξοργισμένο κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ο κ. Καρανίκας χαρακτηρίζει «αυτονόητο» για τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να διεκδικεί «να πάρει το κόμμα στα χέρια του».

«Δεν πληρώνονται από κανέναν για να το κάνουν. Απλά σας θεωρούν αναξιόπιστους και δεν σας εμπιστεύονται. Πραξικοπηματικά τους απαξιώσατε. Είναι το κόμμα τους και είναι ο πρόεδρος που ψήφισαν πριν έναν χρόνο και τώρα βλέπουν ότι μια χυδαία μειοψηφία που μεθοδευμένα έγινε πλειοψηφία στην ΚΕ απαξιώνει προκλητικά με ραδιουργίες και συσχετισμούς τον πρόεδρο, το κόμμα, την πλειοψηφία, τα απλά μέλη, τον λαό», αναφέρει ακόμη ο Νίκος Καρανίκας.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Προς τα στελέχη της πλειοψηφίας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Μην εκπλαγείτε. Αυτό το κόμμα δεν το πονάτε και δεν το αγαπάτε εσείς περισσότερο απ' ό,τι το αγαπάνε και το νοιάζονται τα χιλιάδες απλά μέλη του κόμματος. Δεν είναι ο λαός αυτό που τόσο υποτιμητικά νομίζετε και απαξιώνετε θεωρώντας τον εαυτό σας πιο σημαντικό.

Αγωνιστές και αγωνίστριες των μικρών και μεγάλων αγώνων του εργατικού και αριστερού κινήματος υπάρχουν και εκτός της ΚΕ και της Κουμουνδούρου και μάλιστα είναι χιλιάδες, αλλά είναι ανώνυμα και δεν συμπεριφέρονται σαν να τους χρωστάει η Αριστερά. Δεν το παίζουν ιδιοκτήτες της Αριστεράς και της ιστορίας.

Είναι η σεμνή ιστορία, η προφορική αφήγηση της πραγματικής ζωής και των αγώνων. Με ανιδιοτέλεια και σεμνότητα. Οι άνθρωποι που αγωνίζονται για να καλυτερέψουν τη ζωή είναι σ' όλη την Ελλάδα και δεν είναι μόνο στην Κουμουνδούρου. Σεβαστείτε την πραγματικότητα. Όλοι μα όλοι οι αγώνες στη χώρα μας, μικροί και μεγάλοι, σημαντικοί και ασήμαντοι, γίνανε από τα απλά μέλη, αλλά το κάνουν αθόρυβα, σιωπηλά, καθημερινά και ανώνυμα και είναι άγνωστα σε εσάς γιατί δεν έχουν σχέση με την Κουμουνδούρου, με τη γραφειοκρατία.



Υπάρχουν πραγματικά και δεν είναι μια λίστα ψηφοφόρων & γι' αυτό έχουν ψυχή, μνήμη, σώμα, κοινωνικότητα, εργασία, μυαλό, γνώσεις, ιστορία, αξιοπρέπεια, παλεύοντας όπως όλος ο απλός λαός να βγάλουν τον μήνα. Αυτό το λαϊκό σώμα που το υποτιμάτε είναι το βασικό σώμα που συγκροτεί το κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Έτσι υπάρχει η Κουμουνδούρου.

Μια Κουμουνδούρου που βαυκαλίζεται ότι είναι η ιστορία, η ιερή ηγεσία, τα φοβερά στελέχη, τα μυαλά που σχεδιάζουν την πολιτική και γι' αυτό ως ελίτ αυτά τα στελέχη δεν σηκώνουν αμφισβήτηση, καθώς δεν κάνουν λάθος και έχουν βρει τον τρόπο να ηγεμονεύουν. Έχουν τη γραφειοκρατία. Έχουν το κλειδί του κόμματος. Την ηγεμονία. Αλλά όχι τη δημοκρατία. Και αυτό δεν είναι η Αριστερά. Και τι παρακολουθούν αυτά τα χιλιάδες απλά μέλη μαζί με όλη τη χώρα εδώ και έναν χρόνο; Ο λαός και τα μέλη παρακολουθούν έναν δίχως όρια και ηθική αγώνα εναντίον του εκλεγμένου τους προέδρου. Ναι, του δικού τους προέδρου, αφού αυτά τα ίδια τα μέλη κατά δεκάδες χιλιάδες τον επέλεξαν και τον ψήφισαν.

Και όπως είναι δικός τους ο πρόεδρος, έτσι είναι δικό τους και το κόμμα και είναι δικό τους όλα αυτά τα χρόνια, όλες τις δεκαετίες και όχι μόνο τώρα. Απλά όπως είπα είναι αθόρυβα και ανώνυμα μέσα στη σεμνότητά τους. Αλλά τώρα ισχύει ακόμα πιο πολύ γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έγινε κόμμα των μελών από τη στιγμή που εκλέγουν πρόεδρο και ΚΕ άμεσα τα ίδια τα μέλη και έτσι ως απλά μέλη έχουν βάλει την υπογραφή τους και το στίγμα τους στην εκλογή του προέδρου τους. Αυτό δεν αντέχει η γραφειοκρατία.

Πριν κάποια χρόνια έγινε για πρώτη φορά με τον Τσίπρα και πριν έναν χρόνο το έκαναν για τον νέο τους προέδρο, τον Στέφανο Κασσελάκη - Stefanos Kasselakis.
Και γι' αυτό μην εκπλαγείτε, αγαπημένα μου στελέχη, αν δείτε αυτό το Σάββατο μπροστά σας στην ΚΕ, μέσα και έξω από τον χώρο συνεδρίασης, το κόμμα ασύντακτα αλλά μαζικά, θυμωμένο και εξοργισμένο.

Μην εκπλαγείτε, λοιπόν, αν δείτε πολύ κόσμο να διαμαρτύρεται και να φωνάζει. Κόμμα των μελών είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως το γράφει η απόφαση η προχθεσινή και έχει την υπογραφή σας. Μην εκπλαγείτε λοιπόν γιατί το κόμμα ανήκει στα μέλη. Μην κάνετε τους έκπληκτους γιατί μπορεί να σας είναι άγνωστα αυτά τα πρόσωπα, αλλά γνωρίζετε πολύ καλά ότι είναι τα απλά μέλη και οι φίλοι που ενδιαφέρονται πραγματικά και αγαπάνε και νοιάζονται τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραπάνω από εσάς και όχι από ιδιοτέλεια και προσωπικό συμφέρον.

Γι' αυτό και θα είναι εκεί για να παρακολουθήσουν και να υπερασπιστούν το κόμμα τους. Δεν πληρώνονται από κανέναν για να το κάνουν. Απλά σας θεωρούν αναξιόπιστους και δεν σας εμπιστεύονται. Πραξικοπηματικά τους απαξιώσατε. Είναι το κόμμα τους και είναι ο πρόεδρος που ψήφισαν πριν έναν χρόνο και τώρα βλέπουν ότι μια χυδαία μειοψηφία που μεθοδευμένα έγινε πλειοψηφία στην ΚΕ απαξιώνει προκλητικά με ραδιουργίες και συσχετισμούς τον πρόεδρο, το κόμμα, την πλειοψηφία, τα απλά μέλη, τον λαό. Τη δημοκρατία.

Απαξιώνετε τη δημοκρατία με σκοπό τη διαγραφή του. «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» μας λέτε. Αυτό διδάσκετε ως στελέχη στην ελληνική κοινωνία και όχι μόνο στο κόμμα. Είστε ανήθικοι και αυτό δεν είναι Αριστερά. Με ραδιουργίες που καταλήγουν σε διαγραφές δεν υπάρχει Αριστερά. Μην εκπλαγείτε αν δείτε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να διεκδικεί το αυτονόητο, να παίρνει το κόμμα στα χέρια του. Τα μέλη είναι το κόμμα.