Tην έντονη αντίδραση στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε τόσο η χθεσινή συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη όσο και η άρνησή του να αποσύρει το εξώδικό, σύμφωνα με τα κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου.

Σημειώνεται ότι την ένταση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αύξησε ακόμα περισσότερο η χθεσινή συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στην εκπομπή «Ενώπιος ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολόυ, στην οποία επέμεινε στο εξώδικο που έχει αποστείλει στην Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος εξαιτίας της διαρροής του «πόθεν έσχες» του.

Οργή Γεροβασίλη κατά Κασσελάκη

«Δεν πήρε το εξώδικο πίσω ο Κασσελάκης. Εξακολουθεί να λέει ότι είναι πρόεδρος. Άρα δεν σέβεται τις αποφάσεις του κόμματος», ανέφερε αρχικά η Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, λίγες μόλις ώρες πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής με θέμα τη «διαγραφή» του έκπτωτου προέδρου από το κόμμα.

*Διαβάστε ακόμα: Ραγκούσης: Πρωτοφανής υπομόνευση λειτουργίας των οργάνων η τεχνητή προσπάθεια ακύρωσης απαρτίας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής


*Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Οι "87" ψάχνουν απαρτία στην Κεντρική Επιτροπή για να αποκλείσουν τον Κασσελάκη από υποψήφιο αρχηγό

«Μίλησε για αλλαγή πολιτεύματος που αποτελεί λόγο αποκλεισμού κόμματος από εθνικές εκλογές ο μη σεβασμός του πολιτεύματος», πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη, τονίζοντας πως «η δράση Κασσελάκη είναι διασπαστική κίνηση, όχι η αντίδραση του κόμματος απέναντι σε αυτή. Η αντίδραση είναι η μίνιμουμ κίνηση αξιοπρεπείας».


Γιάννης Ραγκούσης: Αθέμιτη και πρωτοφανής υπονόμευση λειτουργίας των οργάνων εκ μέρους Κασσελάκη

Τα «πυρά» του κατά του Στέφανου Κασσελάκη εκτόξευσε και ο Γιάννης Ραγκούσης, σημειώνοντας ότι «το εξώδικο είναι η μέχρι στιγμής κορυφαία πράξη ποινικοποίησης του κόμματος, σε συνέχεια άλλων που πρόσφατα προηγήθηκαν».

«Στόχος της ποινικοποίησης του κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη και τους/τις ομοίους του είναι το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως αξιωματική αντιπολίτευση», συμπλήρωσε.

«Ο Κασσελάκης όχι μόνο δεν πήρε πίσω το εξώδικο, αλλά δηλώνοντας ότι ικανοποιήθηκε μετά από αυτό και γι' αυτό δεν το συνεχίζει, ουσιαστικά είπε πως καλώς έπραξε και το απέστειλε, επομένως καλώς ποινικοποίησε την κομματική λειτουργία», υπογράμμισε στη συνέχεια.

«Η τεχνητή προσπάθεια ακύρωσης της απαρτίας στην αυριανή συνεδρίαση της ΚΕ αποτελεί μία αθέμιτη και πρωτοφανής υπονόμευση λειτουργίας των οργάνων, δηλαδή της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος. Ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί σήμερα από την Πολιτική Γραμματεία», κατέληξε κατά την ομιλία του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.


Κατερίνα Νοτοπούλου: Έχουν εξοντωθεί οικονομικά και χρονικά οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες

Την απόλυτη αναγκαιότητα να εξασφαλιστεί η δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής στην Κεντρική Επιτροπή, υπογράμμισε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Έχουν εξοντωθεί οικονομικά και χρονικά οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες, ας δείξουμε τον ελάχιστο σεβασμό στη ζωή τους διασφαλίζοντας το αυτονόητο, τη συμμετοχή τους», τόνισε.


Επίθεση Τζάκρη σε μέλη της Πολιτικής Γραμματείας

Στον αντίποδα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Θεοδώρα Τζάκρη τοποθετήθηκε επιτιθέμενη σε στελέχη του κόμματος, αφού φέρεται να είπε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος πως η Ράνια Σβίγκου, η Μαρία Κουβέλη, η Μαρία Μπελώνη, ο Νίκος Παππάς και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έχουν ενταχθεί στη νέα πλειοψηφία υπό τους «87».

Αναφερόμενη στην αυριανή συνεδρίαση τόνισε ότι «η εν λόγω απόφαση για συνεδρίαση της ΚΕ με θέμα τον διοικητικό αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τις εκλογές προφανώς δυναμιτίζει την εκλογική διαδικασία και οδηγεί σε διάλυση τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με τη βουλευτή Πέλλας, «στις οκτώ παραδοσιακές ακραίες σχισματικές φωνές της ΠΓ προστέθηκαν κι άλλοι 5 εκ των ενδιαμέσων, ο πρόεδρος της ΚΟ, Νίκος Παππάς, η γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Μαρία Κουβέλη και η Γιώτα Μπελώνη, που με πρόσχημα το εξώδικο προσχώρησαν στο μπλοκ αυτό.

Σε αυτούς τους 5 λοιπόν απευθύνομαι και ζητώ να το ξανασκεφτούν και να το μαζέψουν. Ιδιαιτέρως θεωρώ ότι οι δύο νομικοί εξ αυτών δεν μπορεί να υποστηρίζουν την περιστολή των πολιτικών δικαιωμάτων κάποιου, αν κι εφόσον αυτός ασκήσει κάποιο νόμιμο δικαίωμά του, όπως εν προκειμένω ήταν η εξώδικη διαμαρτυρία. Πρόκειται για νομικό σολοικισμό και πριν απ' όλα βουλευτές, στελέχη, μέλη, του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουμε επιστήμονες».

«Όσοι εξ υμών το θεωρείτε ως μείζον θέμα μπορείτε να πάρετε και τις σχετικές πολιτικές πρωτοβουλίες, με τελικό όμως στόχο τον κατευνασμό, αλλά και σύμφωνα πάντα με τα όσα ο καθείς/καθεμία πιστεύει», τόνισε σε άλλο σημείο η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάνω λοιπόν έκκληση στην σωφροσύνη ανθρώπων που σέβονται την πορεία τους και την υστεροφημία τους. Δεν έχω τίποτα να περιμένω από ανθρώπους που θέλουν να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί είναι ικανοί για όλα και για τη χρήση κάθε διοικητικού μέτρου για να εξοβελίσουν τη λαϊκή βούληση και να αποφύγουν την αυστηρή της κρίση. Υπάρχει η ανάγκη ενός modus vivendi ανάμεσα στην προφανή κασσελακική πλειοψηφία της βάσης και στην αντικασσελακική πλειοψηφία της ΚΕ», κατέληξε η κυρία Τζάκρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Νίκος Σκορίνης και Πάνος Ρήγας κατέθεσαν πρόταση για αναβολή της αυριανής Κεντρικής Επιτροπής, η οποία, ωστόσο, δεν πέρασε.

Δείτε φωτογραφίες:

politiki_grammateia_syriza4412450-001
politiki_grammateia_syriza4412548-002
politiki_grammateia_syriza4412558-003
politiki_grammateia_syriza6336313-004
theoxaropoulos_syriza