Ένταση σημειώθηκε έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις διαπιστεύσεις των μελών της Κ.Ε., λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η προγραμματισμένη Κεντρική Επιτροπή.

Ειδικότερα, σε καταγγελία της διαδικασίας αναφορικά με τον τρόπο που δίνονται οι κάρτες των μελών της Κεντρικής Επιτροπής προχώρησε η πλευρά Κασσελάκη. Στην κατεύθυνση αυτή, τα μέλη του κομματικού οργάνου που ανήκουν στους «Κασσελίστας» δεν θα μπουν μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, απέχοντας από τη διαδικασία και επισημαίνοντας πως «δεν νομιμοποιούμε τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ και ενεργοποίησης του σχεδίου κονιορτοποίησής του». Παράλληλα, ο Στέλιος Παππάς τους κατήγγειλε για ''πολιτοφύλακες''. 

6337730
6337731


6337715


Τα ίδια στελέχη τονίζουν πως ο αριθμός του σώματος προσδιορίστηκε στα 293 μέλη από τα 296, ενώ μέσα στην αίθουσα θα μπει μόνο η Γραμματέας της ΚΟ, Θεοδωρα Τζάκρη, για να μεταφέρει την πολιτική θέση των «Κασσελίστας» απέναντι στη διαδικασία.

Παράλληλα, ενώ ο Στέλιος Παππάς τους κατήγγειλε για ''πολιτοφύλακες''. 


6337727
6337692
6337701
6337713__1_
6337715
6337721
6337722
6337725
6337726



«Αν γίνει η Κεντρική Επιτροπή, θα είναι η αρχή του τέλους του ΣΥΡΙΖΑ σαν ενωμένη μορφή»

«Αν γίνει η Κεντρική Επιτροπή, θα είναι η αρχή του τέλους του ΣΥΡΙΖΑ σαν ενωμένη μορφή», δήλωσε ο Νίκος Σκορίνης από τους κασσελίστας, ζητώντας με πρόταση που κατέθεσε αναβολή της διαδικασίας, ενώ μετά γνωστοποίησε ότι θα απουσιάζει από τη συνεδρίαση, όπως και ο Πάνος Ρήγας και πιθανότατα ο Παύλος Πολάκης.

Η Κεντρική Επιτροπή θα τοποθετηθεί πρωτίστως για το εξώδικο Κασσελάκη, ενώ η συνεδρίαση θα γίνει διά ζώσης και όχι υβριδικά (δηλαδή, όχι με ψηφιακή πλατφόρμα) και δεν θα προβλέπονται τηλεφωνικές ψήφοι, καθώς αυτές επιτρέπονται μόνο όταν απαιτείται πλειοψηφία 151 και όχι επί των παρόντων, όπως αναμένεται να συμβεί σήμερα.

Δριμύτατη στην τοποθέτησή της εμφανίστηκε η Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν πήρε πίσω το εξώδικο και εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που σημαίνει πως δεν σέβεται τις κομματικές αποφάσεις. Η κυρία Γεροβασίλη επέκρινε τον πρώην πρόεδρο και για το γεγονός ότι στη συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε για αλλαγή πολιτεύματος («το όραμά μου για το πολίτευμα, συμμετοχική αμεσοδημοκρατία» ήταν η επίμαχη φράση Κασσελάκη), κάτι που -όπως είπε η βουλευτής Άρταςαποτελεί λόγο αποκλεισμού του ΣΥΡΙΖΑ από εθνικές εκλογές, διότι υποδηλώνει μη σεβασμό του πολιτεύματος.

Στον αντίποδα, για «περιστολή πολιτικών δικαιωμάτων» του Κασσελάκη έκανε λόγο η Θεοδώρα Τζάκρη, καταγγέλλοντας ότι «στις οκτώ παραδοσιακές ακραίες σχισματικές φωνές της ΠΓ προστέθηκαν κι άλλοι πέντε εκ των ενδιαμέσων», εννοώντας τον πρόεδρο της ΚΟ, Νίκο Παππά, τη γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου, τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τη Μαρία Κουβέλη και τη Γιώτα Μπελώνη, που με πρόσχημα το εξώδικο προσχώρησαν στο μπλοκ των 87.

«Σε αυτούς τους πέντε λοιπόν απευθύνομαι και ζητώ να το ξανασκεφτούν και να το μαζέψουν. Ιδιαίτερα, θεωρώ ότι οι δύο νομικοί εξ αυτών δεν μπορεί να υποστηρίζουν την περιστολή των πολιτικών δικαιωμάτων κάποιου, αν κι εφόσον αυτός ασκήσει κάποιο νόμιμο δικαίωμά του, όπως εν προκειμένω ήταν η εξώδικη διαμαρτυρία. Πρόκειται για νομικό σολοικισμό και πριν από όλα βουλευτές, στελέχη, μέλη, του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουμε επιστήμονες. Δεν έχω τίποτα να πω σε όσους θέλουν να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί είναι ικανοί για όλα και για τη χρήση κάθε διοικητικού μέτρου, για να εξοβελίσουν τη λαϊκή βούληση», τόνισε η κυρία Τζάκρη στην παρέμβασή της.