Καθαρό νικητή τον Νίκο Ανδρουλάκη ανέδειξε ο β΄γύρος των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επικράτησε επί του Χάρη Δούκα, με τη διαφορά να ανέρχεται περί τις 20 ποσοστιαίες μονάδες.

Με ενσωματωμένο το 100% των εκλογικών τμημάτων, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκέντρωσε 59,9%, έναντι 40,1% του Χάρη Δούκα.

Έγκυρα 209.969

Άκυρα/ λευκά: 3.032

Άκυρα: 1.635

Λευκά: 1.397

Συνολικά ψήφισαν 213.781 μέλη και φίλοι του Κινήματος.

Δούκας: Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για ένα μεγάλο, δυνατό ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κερδίσει

«Καταφέραμε σε 3,5 μήνες να κάνουμε έναν καθαρό και έντιμο αγώνα και να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό ρεύμα» τόνισε σε δηλώσεις του ο Χάρης Δούκας, ο οποίος συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη για τη νίκη του.

«Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μας, με ενότητα, με τη συμμετοχή όλων, για ένα μεγάλο, δυνατό ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κερδίσει» ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, που σημείωσε πως θα είναι στην πρώτη γραμμή για το κόμμα.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ο Χάρης Δούκας συνεχάρη τηλεφωνικώς τον Νίκο Ανδρουλάκη για την νίκη του, ευχαριστώντας τον και λέγοντάς του ότι «προχωράμε όλοι μαζί».

Διαμαντοπούλου: Συγχαρητήρια στον Ανδρουλάκη, ήταν μεγάλη νίκη

Τα συγχαρητήριά της στον Νίκο Ανδρουλάκη, αναφορικά με την επικράτησή του στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών, έναντι του Χάρη Δούκα, εξέφρασε η Άννα Διαμαντοπούλου. «Θέλουμε από το ΠΑΣΟΚ το νέο, που αρμόζει στη σύγχρονη κοινωνία. Σήμερα, η πολιτική δεν είναι όπως πριν από δεκαπέντε – είκοσι χρόνια. Όλα τα σενάρια για το όνομά μου την επόμενη μέρα είναι απολύτως ανοησίες. Πρόσφατα ανέφερα ότι είμαι εδώ, παρούσα. Πιστεύω ότι μπορώ να συνεισφέρω πολύ», επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Συγχαρητήρια Μιχάλη Κατρίνη στον Νίκο Ανδρουλάκη

Δήλωση για την επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ο Μιχάλης Κατρίνης, σημειώνοντας ότι στόχος είναι να γίνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και νικηφόρο.

«Θέλω να συγχαρώ τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στο Χάρη Δούκα, όσο και στον Παύλο Γερουλάνο, την Άννα Διαμαντοπούλου και την Νάντια Γιαννακοπούλου για τη σημαντική συμβολή τους σε αυτή την άψογη δημοκρατική διαδικασία που ενίσχυσε το ΠΑΣΟΚ.

Από αύριο έχουμε έναν και μόνο στόχο: να γίνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και νικηφόρο. Είμαστε όλοι δεσμευμένοι σε αυτό τον στόχο.
Η εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών είναι ξεκάθαρη: ενότητα και συστράτευση στην κοινή προσπάθεια.

Να γίνει το ΠΑΣΟΚ η αντιπολίτευση που έχει ανάγκη η χώρα, να αποτελέσει τη νέα πρόταση διακυβέρνησης, να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, να νικήσει στις επόμενες εκλογές».

Γερουλάνος:"Προχωράμε ενωμένοι, συντεταγμένοι, αποφασισμένοι υπό την ηγεσία του"

«Θέλω να συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής», έγραψε ο Παύλος Γερουλάνος σε ανάρτησή του.


Παράλληλα, συνεχάρη και τον Χάρη Δούκα για τον αγώνα του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ενώ τόνισε ότι «προχωράμε ενωμένοι, συντεταγμένοι, αποφασισμένοι υπό την ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη. Χωρίς αστερίσκους, χωρίς περιστροφές».

Το μήνυμα του Γιώργου Παπανδρέου από την Κωνσταντινούπολη

Από την Κωνσταντινούπολη όπου βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλακη «για την καθαρή του νίκη για την εκλογή του και καλή επιτυχία από εδώ και πέρα για το ΠΑΣΟΚ και για την χώρα».

Παράλληλα ο πρώην πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια στον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα για τον «καλό αγώνα που έδωσε».

Η Γιαννακοπούλου συνεχάρη με SMS τον Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του στο ΠΑΣΟΚ

Συγχαρητήριο SMS στον Νίκο Ανδρουλάκη έστειλε η Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία ήταν υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να του ευχηθεί για την επανεκλογή του.

«Ο λαός του ΠΑΣΟΚ σου έδωσε την εξουσιοδότηση να προχωρήσεις συνθετικά για ένα μεγάλο ΠAΣOK που θα δείξει ότι γίνεται Κίνημα Αλλαγής και κόμμα με κυβερνητικά χαρακτηριστικά», έγραψε η Νάντια Γιαννακοπούλου στο μήνυμά της προς τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «σε αυτήν την προσπάθεια θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή με όλες μου τις δυνάμεις».

Σημειώνεται ότι η Νάντια Γιαννακοπούλου στον β' γύρο των εκλογών στήριξε επίσημα τον Χάρη Δούκα για να ηγηθεί της Χαριλάου Τρικούπη.

Συγχαρητήρια από τον πρωθυπουργό

Με τον Νίκο Ανδρουλάκη επικοινώνησε τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και τον συνεχάρη για την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την επιθυμία του να έχουν σύντομα μια συνάντηση.

Συγχαρητήρια Νίκου Παππά στον Νίκο Ανδρουλάκη

Λίγο μετά τις 10 επικοινώνησε, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Παππάς, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, τον οποίο και συνεχάρη για την επανεκλογή του και του ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο του.