Για την πρόθεση των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά να στείλουν ένα μήνυμα να υπάρχει συνεχής διάλογος και να μην τους θυμόμαστε μόνο σε πάρτι μίλησε στα στα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης. «Δεν χρειάζεται να συμφωνούμε σε όλα. Και να ελέγχουμε και ισορροπίες», ανέφερε.

«Ότι υπάρχει κάποια σκοπιμότητα ή κάποιο μήνυμα που θέλουν να στείλουν σίγουρα υπάρχει. Αυτό το οποίο εγώ ενθαρρύνω προς όλες τις κατευθύνσεις είναι να υπάρχει συνεχής διάλογος και συνεργασία. Να μην θυμόμαστε τον άλλο μόνο στα πάρτι ή μόνο στις δημόσιες εκδηλώσεις, να υπάρχει μια ουσιαστική ζύμωση ώστε και οι πολιτικές που διαμορφώνονται να κινούνται σε μια κατεύθυνση κοινώς αποδεκτή για να μπορούμε όλοι μαζί να τις υποστηρίξουμε» είπε χαρακτηριστικά.


Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αποκάλυψε ότι είχε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχει προγραμματίσει. Σημειώνεται ότι ο κ. Στυλιανίδης ήταν ένας από τους 11 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών για τα «κόκκινα δάνεια» και τους όρους που θέτουν τράπεζες και funds.

Όπως αποκάλυψε, στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, είχε διάθεση να ακούσει και να συζητήσει, ενώ έχει ενθαρρύνει και τους υπουργούς να συνεργάζονται με τους βουλευτές.

«Δεν χρειάζεται να συμφωνούμε σε όλα, αρκεί να μη χάνουμε τον στόχο μας, που είναι το κυβερνητικό έργο με σκοπό να κερδίσουμε τις επόμενες εθνικές εκλογές», είπε ο κ. Στυλιανίδης.




Στυλιανίδης στα Παραπολιτικά 90,1: Oι δύο πρώην πρωθυπουργοί στέλνουν μήνυμα για συνεχή διάλογο, όχι να τους θυμόμαστε μόνο σε πάρτι


Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Ευριπίδης Στυλιανίδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Με αφορμή τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό

Είχα μια πολύ γόνιμη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Με δική του πρωτοβουλία έγινε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση. Βρήκα ένα καλό κλίμα, βρήκα τη διάθεση ενός ανθρώπου που ακούει και θέλει να συνεργαστεί. Μέσα από την κουβέντα που έγινε πήρα σε πολλά θέματα πειστικές απαντήσεις και μια διάθεση του πρωθυπουργού να ακούσει. Το γεγονός δε ότι ο ίδιος έχει ενθαρρύνει αυτόν το διάλογο και σε επίπεδο κοινοβουλευτικό μας διευκολύνει και εμάς να μεταφέρουμε τις ανησυχίες και τις αγωνίες που εισπράττουμε από την κοινωνία.

Η συνεργασία έχει εντατικοποιηθεί ανάμεσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και την εκτελεστική εξουσία και έχει πάρει και τις σωστές διαστάσεις. Πιστεύω ότι κάποιες ερωτήσεις που αξίζει τον κόπο να διατυπώνονται δημόσια σίγουρα θα συνεχιστούν, κάποια άλλα θέματα πιο ειδικευμένα μπορεί να συζητούνται απευθείας με τους υπουργούς και με την κυβέρνηση, αν υπάρχει καλή διάθεση μπορεί πάντοτε να βρίσκεται μια συνισταμένη προς τη σωστή κατεύθυνση.

Εισέπραξα διάθεση να ακούσει, διάθεση να συζητήσει, σίγουρα φαίνεται ότι έχει ενθαρρύνει τους υπουργούς και όλη τη διοίκηση της εκτελεστικής εξουσίας να συνομιλεί και να συνεργάζεται με τους βουλευτές και αυτό θεωρώ ότι κατά κάποιο τρόπο το έχουμε ενθαρρύνει και εμείς με την κοινοβουλευτική κινητικότητα που έχουμε επιδείξει. Δεν χρειάζεται να συμφωνούμε πάντα σε όλα γιατί ο καθένας έχει και τις διαφορετικές προσωπικές ή ιδεολογικές του προσεγγίσεις το θέμα είναι να μπορούμε να συνεννοούμαστε και να μην χάνουμε τον κεντρικό στόχο. Όπου κεντρικός στόχος είναι να αλλάξουμε ορισμένα σημαντικά πράγματα στη χώρα μας, να κάνουμε αυτή την κυβέρνηση καλύτερη, να τη βοηθήσουμε να ξεπεράσει αδιέξοδα και δυσκολίες και να προσπαθήσουμε να είμαστε πάντοτε ετοιμοπόλεμοι έναντι μιας αντιπολίτευσης που ψάχνει τον εαυτό της.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση των κυρίων Σαμαρά και Καραμανλή

Θα ήταν λάθος να σχολιάσω τη στάση πρώην πρωθυπουργών. Ότι υπάρχει κάποια σκοπιμότητα ή κάποιο μήνυμα που θέλουν να στείλουν σίγουρα υπάρχει. Αυτό το οποίο εγώ ενθαρρύνω προς όλες τις κατευθύνσεις είναι να υπάρχει συνεχής διάλογος και συνεργασία. Να μην θυμόμαστε τον άλλο μόνο στα πάρτι ή μόνο στις δημόσιες εκδηλώσεις, να υπάρχει μια ουσιαστική ζύμωση ώστε και οι πολιτικές που διαμορφώνονται να κινούνται σε μια κατεύθυνση κοινώς αποδεκτή για να μπορούμε όλοι μαζί να τις υποστηρίξουμε. Δεν χρειάζεται να συμφωνούμε σε όλα, πρέπει να συμφωνούμε οπωσδήποτε στα βασικά και πρέπει να μπορούμε να συνθέτουμε σε αυτά τα οποία έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις για να μπορούμε να γινόμαστε καλύτεροι. Είμαστε ένα δημοκρατικό κόμμα, θα πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή τη δυνατότητα και του βουλευτή και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να ασκεί το ρόλο της γιατί μέσα από αυτό διασφαλίζεται η βασική αρχή της δημοκρατίας που είναι οι έλεγχοι και οι ισορροπίες. Και ελέγχουμε λοιπόν και ισορροπούμε.