Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο Χρήστος Σπίρτζης, διατυπώνοντας μεταξύ άλλων το πρωί της Δευτέρας (14/10) την εκτίμηση ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «δεν έχει το πολιτικό ρεύμα και την πλειοψηφία, παρότι επαίρεται γι' αυτό».

Συνέχισε προσθέτοντας ότι «τα 20 άτομα έξω από την Κεντρική Επιτροπή είναι η εικόνα του κ. Κασσελάκη και δεν αρμόζει σε ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει τέτοιες ομάδες και έναν πρόεδρο που έχει καθρέφτη του τέτοια άτομα».

Όσον αφορά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο πρώην υπουργός είπε ότι ήταν «ιστορική για να ασχοληθούμε με την πολιτική και τα προβλήματα του λαού. Επιβεβαιώθηκαν όσα λέγαμε το προηγούμενο διάστημα για τον κ. Κασσελάκη ότι εξυπηρετούσε σχέδιο συντήρησης και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης υπέρ της ΝΔ. Είδατε την αντίδραση του κ. Γεωργιάδη και αυτό λέει πολλά». Και πρόσθεσε: «Το προηγούμενο διάστημα τα στελέχη της ΝΔ δεν έπαιρναν θέσεις, χθες ο κ. Γεωργιάδης έδειξε ότι ο 11μηνος εφιάλτης που ζούσαμε εμείς, εξυπηρετούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Σχολιάζοντας το βίντεο του κ. Κασσελάκη νωρίτερα σήμερα, το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «με την ίδια άνεση που θα καλέσει, θα ξεκαλέσει, με την ίδια άνεση που έστειλε εξώδικο στον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε ανάκληση» και στο πλαίσιο αυτό εκτίμησε ότι «θα μείνουν όσοι τον στηρίζουν και γι' αυτό έκανε την ανάρτησή του».

Στη συνέχεια αναφερόμενος στην εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι «είναι απόλυτα λογικό να φτάσει μέχρι το 8% ο ΣΥΡΙΖΑ όταν είχε πρόεδρο που έκανε λόγο για μαύρα χρήματα και χτυπούσε τον πρώην πρωθυπουργό. Δεν αξίζει ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στην Αριστερά και τον προοδευτικό κόσμο ο κ. Κασσελάκης».

Κλείνοντας ανέφερε: «Αυτές οι τρέλες έχουν αναδειχθεί. Αυτό που σώθηκε με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής είναι από τη φάση της παρακμής να μην επιτρέψουμε να πάμε στη φάση της σουργελοποίησης».