«O Σπίρτζης ή νομίζει ότι είναι στο ΚΚΕ (μ-λ), όπου η ΚΕ είναι το ανώτατο όργανο, ή πέρασε την Αγωγή του Πολίτη με σκονάκι», δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή.

*Διαβάστε ακόμα: Τζάκρη: Εκτροπή που θα καταγγελθεί θα είναι τυχόν αναβολή του συνεδρίου - Αν ήθελε ο Κασσελάκης, θα είχε 5.000 άτομα έξω από την ΚΕ

«Πάμε στο συνέδριο. Το συνέδριο είναι το ανώτατο όργανο. Αυτό θα αποφασίσει και θα κερδίσει ο κ. Κασσελάκης. Είναι δεδομένη η πλειοψηφία. Θα επιδιώξουμε συνταρακτική πλειοψηφία», τόνισε η κ. Τζάκρη.

Στη συνέχεια, η κ. Τζάκρη απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι ο Κασσελάκης θα εγκριθεί από το συνέδριο.

Πρόσθεσε πως προσπαθεί να είναι η φωνή της λογικής, το μεγάφωνο της βάσης.

«Αν αναβάλουν το συνέδριο, θα αποτελεί νέα εκτροπή», συμπλήρωσε.

«Θα παραμείνω στον ΣΥΡΙΖΑ αν φύγει ο κ. Κασσελάκης, αλλά και εκείνος θέλει να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε.

Όσον αφορά στον Αλέξη Τσίπρα, είπε πως θέλει να τον αφήσουμε απέξω σε αυτή την αντιπαράθεση.



Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Θεοδώρας Τζάκρη στα Παραπολιτικά 90,1

Μεταξύ άλλων η Θεοδώρα Τζάκρη επεσήμανε:

Θ.ΤΖΑΚΡΗ: Δίνω τη μάχη της νομιμότητας. Της πλειοψηφίας της νομιμότητας και της πιστής και απαρέγκλιτης τήρησης του καταστατικού μας.

Ερωτηθείσα αν υπάρχει κλίμα ανθρωποφαγίας στο ΣΥΡΙΖΑ

Θ.ΤΖΑΚΡΗ: Προχθές στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μου μεταφέρθηκε ότι ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στο πρόσωπό μου ότι δήθεν δεν συνάδει η ιδιότητα μου ως γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με τη στήριξη που δίνω στο πρόσωπό του κ. Κασσελάκη. Ανταπαντώντας στην ομιλία μου στην Κεντρική Επιτροπή του είπα ότι η στάση μου αυτή είναι πάγια. Δηλαδή εγώ έγινα γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με πρόταση του κ. Κασσελάκη όπως και ο ίδιος έγινε επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας με προταση επίσης του κ. Κασσελάκη. Εγώ διατηρώ τη στάση μου απαρέγκλιτη ο ίδιος έχει μεταβάλει τη στάση του, αυτός πρέπει να εξηγήσει γιατί άλλαξε στάση την επαύριον της εκλογής του ως επικεφαλής.

Ερωτηθείσα αν ανησυχεί ότι μπορεί να τη διαγράψουν

Θ.ΤΖΑΚΡΗ: Δεν ανησυχώ διότι μιλώ πάντα με πολιτικά επιχειρήματα, σε αντίθεση με άλλους συντρόφους μου δεν εξαπολύω προσωπικές επιθέσεις σε κανέναν. Αυτό που ζητώ είναι την απαρέγκλιτη τήρηση του καταστατικού γιατί αυτά που λένε είναι αστεία, δεν στέκουν ούτε νομικά ούτε πολιτικά άλλοι θα πρέπει να ανησυχούν για τη διαγραφή τους ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Κληθείσα να σχολιάσει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκη

Θ.ΤΖΑΚΡΗ: Ζούμε κάτι πρωτοφανές να βγάζει μια ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να ισχυρίζεται πως η εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής αποτελεί αμετάκλητη απόφαση. Τελικά όμως στην απόφαση Κεντρικής Επιτροπής που δόθηκε καθαρογραμμένη, μετά την έκδοση ανακοίνωσης από το Γραφείο Τύπου, η απουσία όρων όπως «πρέπει να αποκλειστεί η υποψηφιότητα Κασσελάκη» ή «αποκλείεται η υποψηφιότητα Κασσελάκη» ή «είναι αμετάκλητη η απόφαση» αποδεικνύει ότι η Κεντρική Επιτροπή δεν μπορεί να επιβάλλει αποκλεισμό υποψηφιότητας αλλά να περιοριστεί μόνο σε διατύπωση εισήγησης προς το Συνέδριο.

Αναφορικά με τη δήλωση του κ. Σπίρτζη ότι δεν μπορεί το Συνέδριο να εγκρίνει μια υποψηφιότητα που δεν έχει επικυρωθεί

Θ.ΤΖΑΚΡΗ: Ο κ. Σπίρτζης δεν διάβαζε στο δημοτικό γιατί και οι μαθητές του δημοτικού γνωρίζουν ότι το ανώτατο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το συνέδριό μας. Άρα θεωρώ ότι πέρασε το μάθημα της Αγωγής του πολίτη με σκονάκι γιατί μόνο αυτός δίνει αυτή την ερμηνεία. Το καταστατικό του κόμματος μας ρητά ορίζει στο άρθρο 20 ότι το ανώτατο όργανο είναι το συνέδριό μας άλλα καταστατικά άλλων κομμάτων πχ. του ΜΛ ΚΚΕ λένε ότι το ανώτατο όργανο είναι η Κεντρική Επιτροπή. Το λεω μήπως έχει μπερδέψει τα καταστατικά ο κ. Σπίρτζης.

Σχετικά με τα σενάριο περί δικής της υποψηφιότητας για τη θέση του προέδρου

Θ.ΤΖΑΚΡΗ: Αποκλείεται να χρειαστεί είτε η δική μου υποψηφιότητα είτε η υποψηφιότητα κάποιου άλλου γιατί ο κος Κασσελάκης θα ανακηρυχθεί κανονικά υποψήφιος πρόεδρος από το Συνέδριο και θα εκλεγεί από τον πρώτο γύρο γιατί είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Θ.ΤΖΑΚΡΗ: Αυτή τη στιγμή είναι δεδομένη η πλειοψηφία στη βάση του κόμματος του κου Κασσελάκη και επί των συνέδρων αυτό που εμείς όμως θα επιδιώξουμε στο Συνέδριο είναι να έχουμε μια συνταρακτική πλειοψηφία, μια συγκλονιστική πλειοψηφία και όσο συνεχίζουν αυτοί με αυτές τις μηχανορραφίες σαν αυτή την ερμηνευτική εγκύκλιο που εξέδωσε χθες το Γραφείου Τύπου του κόμματος μας τόσο περισσότερο θα αποθαρρύνουν τη βάση και τα δικά τους μέλη να προστρέξουν.

Ερωτηθείσα ποια θα είναι η θέση της στην περίπτωση αναβολής του συνεδρίου

Θ.ΤΖΑΚΡΗ: Αν κάτι τέτοιο συμβεί θα πρόκειται για μια καινούργια εκτροπή την οποία εγώ θα καταγγείλω. Εγώ προσπαθώ να είμαι η φωνή της λογικής, την ώρα που αυτοί επιχειρούν να βάλουν σιγαστήρα στη φωνή των μελών εγώ προσπαθώ να είμαι το μεγάφωνο τους. Προσπαθώ να συγκρατήσω τη σοβαρότητά μου και να υπερασπιζόταν το καταστατικό, τη δημοκρατία, και τη νομιμότητα.

Θ.ΤΖΑΚΡΗ: Οι πολιτικές διαφορές επιλύονται στη βάση, πολιτικά.

Ερωτηθείσα αν θα παραμείνει στο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που φύγει ο κ. Κασσελάκης

Θ.ΤΖΑΚΡΗ: Θα παραμείνω στο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω τον κ. Κασσελάκη στο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος στον ΣΥΡΙΖΑ θέλει να παραμείνει

Ερωτηθείσα αν ο κ. Κασσελάκης θα προβεί σε εκκαθαρίσεις στην περίπτωση νίκης του

Θ.ΤΖΑΚΡΗ: Όχι, δεν πήγε ούτε την προηγούμενη φορά ούτε τώρα.

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι θα πρέπει να παρέμβει ο κ. Τσίπρας

Θ.ΤΖΑΚΡΗ: Θέλω να αφήσουμε τον κ. Τσίπρα έξω από αυτή την αντιπαράθεση.