«Η κυρία Λατινοπούλου ήταν στη Νέα Δημοκρατία και στην ΟΝΝΕΔ. Η ίδια επέλεξε να πάει στην πολιτική ομάδα της Ευρωβουλής -δεν θα την χαρακτήριζα ακροδεξιά- όμως με την επιλογή της να πάει στην πολιτική ομάδα της Λεπέν αυτομάτως η ίδια προσδιόρισε τον πολιτικό της χώρο», ανέφερε μιλώντας στο Action 24 ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «η κ. Λατινοπούλου δεν αισθάνθηκε να πάει -δεν σας λέω στο Λαϊκό Κόμμα που δεν θα μπορούσε να είναι- στην Μελόνι λόγου χάρη. Αισθάνθηκε ότι ο χώρος που την εκφράζει στην Ευρώπη είναι ο χώρος της Λεπέν. Εγώ δεν την χαρακτηρίζω, αλλά η ίδια το επιλέγει», και πρόσθεσε: «Η κ. Λατινοπούλου προσπαθεί να δείξει ότι είναι μία σύγχρονη πολιτικός που έχει φιλοευρωπαϊκά χαρακτηριστικά κάνοντας όμως επιλογές Λεπέν. Εμείς δεν πρέπει να ετεροπροσδιοριστούμε. Τι τι κάνει ο κ. Βελόπουλος, η κ. Λατινοπούλου, ο κ. Νατσιός είναι δικό τους θέμα».

Πλεύρης: Δεν θα μπορούσε η κ. Λατινοπούλου να είναι κυβερνητικός εταίρος της ΝΔ

Ο κ. Πλεύρης τόνισε επίσης ότι «δεν πιστεύω ότι η κ. Λατινοπούλου θα μπορούσε να είναι ένας κυβερνητικός εταίρος για τη ΝΔ. Η ΝΔ θα πρέπει να συσπειρώσει αυτόν τον κόσμο. Η σοβαρή δεξιά είναι μόνο μέσα στη ΝΔ, που δεν αρέσκεται σε φωνές, θέλει συγκεκριμένες πολιτικές. Όπως στο μετανατευτικό».