Οι έντονοι διαπληκτισμοί που υπήρξαν χθες το βράδυ στην οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλλιθέα δημιουργεί εύλογες ανησυχίες για το πώς θα πορευθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς το συνέδριο. Εάν δηλαδή θα καταφέρουν να πέσουν οι τόνοι, ώστε να γίνει μία αξιοπρεπής κομματική διαδικασία.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που θα συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα, πάντως, αναμένεται να πάρει θέση για τη δημιουργία της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας από τον Στέφανο Κασσελάκη. Η απάντησή τους μπορεί, μάλιστα, να καθορίσει και τη συνέχεια αυτής της κρίσης.

Η κίνηση του έκπτωτου προέδρου να δημιουργήσει ένα κόμμα μέσα στο κόμμα καλώντας τους πολίτες να εγγραφούν στην πλατφόρμα που έφταιξε με την ονομασία «ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ» έχει πυροδοτήσει ακόμα περισσότερο την ένταση που υπάρχει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου ξεκαθαρίζουν, πάντως, πως ό,τι και να κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος. «Ήδη έχει κριθεί, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα είναι υποψήφιος», υπογράμμισε η αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη της στο Mega.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για επιθετικά λάθη Κασσελάκη και τόνισε πως υλοποιεί σχέδιο. «Απαξιώνει όλο τον κομματικό μηχανισμό και θέλει να ηγηθεί σε αυτό το κόμμα. Αυτό είναι θράσος», είπε και πρόσθεσε: «Είναι σχέδιο οι αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές του. Δεν ξέρω μέχρι πού θα πάει το σχέδιο του Στέφανου Κασσελάκη για διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ».

*Διαβάστε ακόμα: Στέφανος Κασσελάκης: Οι επόμενες κινήσεις του και το ενδεχόμενο ίδρυσης κόμματος


Το επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη έλεγε, πάντως, χθες ότι σε λιγότερο από 24 ώρες οι εγγραφές έφτασαν τα 9.372 άτομα, εκ των οποίων οι 2.172 δήλωσαν πως θέλουν να γίνουν εθελοντές. Ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος απάντησε, μάλιστα, και στην κριτική που του έγινε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία δικής του πλατφόρμας, λέγοντας ότι «το περσινό site της υποψηφιότητάς μου είχε φόρμα εγγραφής και συμμετοχής, αντίστοιχη με το φετινό», προσθέτοντας με νόημα ότι «τότε ο ιστότοπός μας δεν ήταν "επικίνδυνος" και… αιτία διαγραφής».

Στελέχη της Κουμουνδούρου απαντούν ότι τότε ήταν υποψήφιος πρόεδρος, ενώ τώρα δεν είναι και τότε στην πλατφόρμα δεν υπήρχε το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ.

Την κίνηση του έκπτωτου προέδρου σχολίασε και ο Σωκράτης Φάμελλος, λέγοντας ότι «όποιος αγαπάει τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρέπει να ζητάει από τους πολίτες να γράφονται στον isyriza και στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Όχι κάπου αλλού», ενώ ο Χρήστος Σπίρτζης αφού εξέφρασε την άποψη πως το συνέδριο θα μπορούσε να γίνει δυο εβδομάδες αργότερα, ανέφερε πως «ανοίγει πλατφόρμα για να κάνει φράξια, αποδεικνύει ότι και σαν πρόεδρος που ήταν, όταν ήταν, μια φράξια είχε… Να φύγουμε οι υπόλοιποι να μείνει ο Κασσελάκης, αυτό θέλει. Έχει ευτελίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθεί να τον σουργελοποιήσει».



ΣΥΡΙΖΑ: Ο "βρόμικος πόλεμος" Κασσελάκη

Την ίδια στιγμή τα στελέχη από την πλευρά της πλειοψηφίας κατηγορούν τον πρώην πρόεδρο για «βρόμικο πόλεμο» και διαρροές εις βάρος στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επισημαίνουν ακόμα ότι για μία ακόμη φορά ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ψέματα όταν μίλησε για 50 εργαζόμενους στο κόμμα, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για 12 άτομα, από τα οποία τα 4 τα έχει προσλάβει ο ίδιος.

Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, η οποία επιχείρησε να συζητήσει το ποιοι θα είναι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος. Καθώς, όμως, η επιτροπή αυτή δεν έχει καμία αρμοδιότητα για το θέμα, υπήρξε μεγάλη ένταση. Να επισημάνουμε ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας είναι το μοναδικό όργανο του κόμματος που ελέγχει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Πάντως, παρά τα όσα γίνονται και λέγονται, ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει τις περιοδείες του. Χθες βρέθηκε σε καφέ στο Μενίδι, όπου συνομίλησε με κόσμο, ενώ από αύριο θα περιοδεύει στη Βόρεια Ελλάδα. Αντίστοιχα ο Σωκράτης Φάμελλος σήμερα θα μιλήσει στη Λάρισα, ενώ ο Παύλος Πολάκης την Παρασκευή θα επισκεφθεί τη Σπάρτη και το Σάββατο την Τρίπολη. Περιοδείες ετοιμάζει και ο Νικόλας Φαραντούρης.