«Είναι ειλημμένη η απόφαση από την ΚΕ για τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή.

Σε σχέση με το συνέδριο και τις τοποθετήσεις του Στέφανου Κασσελάκη γύρω από αυτό, τονίζει πως «εάν δημιουργηθούν οι συνθήκες τις ημέρες του συνεδρίου για αυτό που οραματίζεται ως ακόμα μια σταγόνα νερό στην αντιπαράθεση, στον οπαδισμό, στην θυματοποίηση και στην σαπουνόπερα δεν μπορώ να το προφητεύσω». Και πρόσθεσε: «Αν θέλει κάποιος να δυναμιτίσει ένα συνέδριο μπορεί να ακολουθήσει τη λογική των προ-συγκεντρώσεων, των τακτικισμών και των που είδαμε».

«Δεν θα ήθελα να αναβληθεί το συνέδριο γιατί πιστεύω ότι θα επιδεινωθεί αυτό το κλίμα», είπε επίσης και συμπλήρωσε σε σχέση με το αν υπάρξει αίτημα να ακυρωθεί στο συνέδριο η απόφαση του αποκλεισμού του κυρίου Κασσελάκη: «Δεν μπορώ να ξερω αν θα μπει σε ψηφοφορία. Ακόμα και 50-50 να είναι πιστεύετε ότι θα είναι μια βελούδινη βραδιά; Κανένας μας δεν είναι προφήτης και κανένας δεν έχει μαγική σφαίρα για να ξέρει τι θα γίνει στο συνέδριο».

Εξαπέλυσε, δε, «πυρά» με αποδέκτη τον Στέφανο Κασσελάκη, με αφορμή και τις κατηγορίες που εξαπέλυσε περί μελών της ΚΕ, που πληρώνονται από το κόμμα, λέγοντας: «Πώς θα κυβερνήσει που λέει ψεμματα ότι είναι 50 οι εργαζόμενοι στο κόμμα ενώ είναι 12».

Σημείωσε, δε, πως είναι «δειλή» η στάση της κυβέρνησης να μην σχολιάζει τις απόψεις του Αντώνη Σαμαρά από την Κύπρο, όπως αυτός τοποθετήθηκε επικριτικά απέναντι στην γραμμή των «ήρεμων νερών» που τηρεί η κυβέρνηση στα ελληνοτουρκικά, κάνοντας λόγο για «σιωπηλή αποδοχή τετελεσμένων».

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Κληθείς να σχολιάσει την πρακτική της κας Μελόνι για το μεταναστευτικό

Χ.ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Είναι μια ατελέσφορη πρόταση. Επιχειρήθηκαν παρόμοιες πρακτικές και απέτυχαν γιατί μπροστά στην επιβίωση και την ελπίδα για καλύτερο βιοτικό επίπεδο ζωής όλες οι αποτρεπτικές παροτρύνσεις ή το φοβέρισμα «μην έρθετε» δεν απέδωσε.

Αναφορικά με τις δηλώσεις Σαμαρά από την Κύπρο

Χ.ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Είναι πολύ δειλή και μικρή η στάση της κυβέρνησης να μην σχολιάζει τον Αντώνη Σαμαρά.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της κας Τζάκρη για τους 87

Χ.ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη αυτών που λεει με βάσει την καρέκλα που κατέχει, εκφράζεται όπως νιώθει προσπαθώντας να ρίξει νερό στο μύλο μιας ανύπαρκτης αντιπαράθεσης γιατί εδώ το μόνο που έχουμε να συζητήσουμε, ενώ θα έπρεπε να συζητάμε πολιτικά προτάγματα, είναι η αλήθεια και το ψέμα. Πως θα κυβερνήσει κάποιος που σε μια συνέντευξη λεει ότι υπάρχουν 50 έμμισθοι στην Κουμουνδούρου και αποδεικνύεται ότι είναι 12; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σωθεί από την ανταλλαγή ευφυολογημάτων, φθηνών ειρωνειών ή προκλήσεων. Αν δεν υποχωρήσει αυτή η δηλητηριώδης, τοξική δημόσια αντιπαράθεση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει καλή συνέχεια. Αν δεν καταλάβουν ότι προηγείται η πολιτική του γινατιού και προηγείται η πολιτική του τακτικισμού δεν οδηγούμαστε πουθενά.

Ερωτηθείς αν είναι οριστική η απόφαση αποκλεισμού του κ. Κασσελάκη

Χ.ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Είναι ειλημμένη απόφαση από το κορυφαίο όργανο της Κεντρικής Επιτροπής. Εάν δημιουργηθούν οι συνθήκες τις ημέρες του συνεδρίου για αυτό που οραματίζεται ως ακόμα μια σταγόνα νερό στην αντιπαράθεση, στον οπαδισμό, στην θυματοποίηση και στην σαπουνόπερα δεν μπορώ να το προφητεύσω. Αν θέλει κάποιος να δυναμιτίσει ένα συνέδριο μπορεί να ακολουθήσει τη λογική των προ-συγκεντρώσεων, των τακτικισμών και των που είδαμε. Εμένα με ενδιαφέρει αυτός που θα εκλεγεί να έχει πραγματική πίστη και αγάπη σε τρείς αξίες στην σοβαρότητα, στην πολιτική έναντι της επικοινωνίας και στην προσπάθεια να ενώνει τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι να τον διχάζει.

Χ.ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Δεν θα ήθελα να αναβληθεί το συνέδριο γιατί πιστεύω ότι θα επιδεινωθεί αυτό το κλίμα. Βλέπω κυρίως από την πλευρά του Κασσελάκη μια παρτίδα σκάκι για το πώς θα δυναμιτίσουμε παραπάνω τα πράγματα, για να πάρουμε το μέρος του θύματος και όχι του θύτη που πραγματικά υπήρξε για έξι μήνες στον ΣΥΡΙΖΑ με τις αποφάσεις του είτε με τα μαύρα ταμεία είτε με τις διαπλοκές της Κεντροαριστεράς και αυτό το αέναο μίσος που εκπέμπεται κατά του Α. Τσίπρα και των πεπραγμένων της προηγούμενης ηγεσίας.

Ερωτηθείς τι θα γίνει αν υπάρξει αίτημα στο συνέδριο να ακυρωθεί η απόφαση του αποκλεισμού του κ. Κασσελάκη

Χ.ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Είναι αρμόδιο το συνέδριο, δεν μπορώ να ξερω αν θα μπει σε ψηφοφορία. Είναι και ο τρόπος και το κλίμα βάσει του οποίου θα μπει. Ακόμα και 50-50 να είναι πιστεύετε ότι θα είναι μια βελούδινη βραδιά; Κανένας μας δεν είναι προφήτης και κανένας δεν έχει μαγική σφαίρα για να ξέρει τι θα γίνει στο συνέδριο όλοι όμως ξέρουμε ποια είναι τα βήματα για να μην μετατραπεί σε αρένα ή σε πεδίο μάχης το συνέδριο.