Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής για τη Βάσω Παπανδρέου, που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών.

Μιλώντας για την εκλιπούσα στη Βουλή, ο Πάρις Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ) τόνισε πως εξέφραζε την άποψή της με «απαράμιλλο θάρρος, δεν διαπραγματευόταν ποτέ».

*Διαβάστε ακόμα: Βάσω Παπανδρέου: Πέθανε σε ηλικία 80 ετών η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Πρόσθεσε πως ήταν «κορυφαία η θητεία της ως επίτροπος, ήταν το αντίπαλο δέος στη Θάτσερ… Αιωνία η μνήμη της».

Στη συνέχεια, πήρε τον λόγο η Ρένα Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ), εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στα στελέχη και τη μεγάλη οικογένεια του ΠΑΣΟΚ. Πρόσθεσε πως η Βάσω Παπανδρέου είχε «πρωτοποριακή ματιά στα θέματα της γυναίκας». «Έδινε τη σκυτάλη σε μας τις νεότερες. Άλλαξε τη θέση της γυναίκας», είπε επίσης και σημείωσε: «Αρνήθηκε να βάλει μαντίλα στη Τεχεράνη, τη θυμάμαι με το καπέλο», καλώντας τη Βουλή να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της.

Ο Βασίλης Οικονόμου, υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών (ΝΔ), είπε από την πλευρά του για τη Βάσω Παπανδρέου: «Κοσμούσε τα πολιτικά και κοινοβουλευτικά ήθη. Να είναι όλα καλά για τους οικείους της».

Η Σία Αναγνωστοπούλου (Νέα Αριστερά) αναφέρθηκε και αυτή με τη σειρά της στον «αγώνα για την ύπαρξη γυναικών στον δημόσιο βίο».