Για τη χθεσινή παρέμβαση με αιχμές του Αντώνη Σαμαρά από την Κύπρο μίλησε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Μαρκόπουλος, στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τη δημοσιογράφο Στέλλα Γκαντώνα.

*Διαβάστε ακόμα: "Καρφιά" Σαμαρά για τον ελληνοτουρκικό διάλογο: Τα "ήρεμα νερά", όταν οδηγούν σε σιωπηλή αποδοχή τετελεσμένων, φέρνουν πάντα τεράστιες φουρτούνες

«Θεωρώ ότι ο Αντώνης Σαμαράς, με τις γνωστές πάγιες πατριωτικές θέσεις του, εξέφρασε τις απόψεις τις οποίες πάντα εκφράζει. Τίποτα παραπάνω. Δεν υπάρχει κάποιου τύπου υποχώρηση, υπάρχει σε εξέλιξη μια εκκίνηση συζήτησης με την Τουρκία», είπε αρχικά ο κ. Μαρκόπουλος.

«Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έκανε κάποιου είδους καταγγελία, επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του, τις οποίες εγώ σέβομαι. Δεν θεωρώ ότι κατήγγειλε, εάν η κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε οποιουδήποτε είδους εθνική μειοδοσία, εάν είχε υποχωρήσει σε οτιδήποτε είμαι βέβαιος ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα είχε μιλήσει με ονόματα και διευθύνσεις», πρόσθεσε.

«Δεν νομίζω ότι αποτελούν καταγγελία, τώρα δεν ξέρω αν είναι προειδοποίηση, αλλά για καταγγελία δεν νομίζω», συμπλήρωσε.


Για την ακρίβεια

Όσον αφορά στην ακρίβεια, ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε: «Πιστεύω ότι ο υπουργός σε μεγάλο βαθμό στη ζύμωση την πολιτική που υπήρξε με τους βουλευτές πήρε και ωραίες ιδέες. Εγώ είχα προτείνει τη δημιουργία ενός καλαθιού όπου όμως θα δημοσιοποιούμε ποια είναι τα φθηνότερα σε σειρά κατάταξης super market για να βάλουμε τον ανταγωνισμό επιτέλους να αρχίσει να δουλεύει».

«Η μάχη κατά της ακρίβειας θα ενταθεί ακόμα περισσότερο», κατέληξε.