«Ως λογικό και αναμενόμενο» χαρακτηρίζει το άνοιγμα της πλατφόρμας του Στέφανου Κασσελάκη ο σύμβουλος και πολιτικός αναλυτής, Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη.

Σε ερώτηση ως προς το αν έχει εγγραφεί ο ίδιος, πάντως, ήταν αρνητικός, λέγοντας: «Εγώ δεν έχω μετατοπιστεί ιδεολογικοπολιτικά, είναι ξεκάθαρο ότι ανήκω στο προοδευτικό κέντρο. Δεν είπα ποτέ ότι είμαι αριστερός, προφανώς ανήκω στο ευρύτερο δημοκρατικό χώρο».

Σε σχέση με την ακύρωση της υποψηφιότητας του πρώην πρόεδρου, δε, είπε ότι «όταν φτάνουμε στο σημείο να αποκλείουμε έναν Πρόεδρο από το να είναι ξανά υποψήφιος αυτό δείχνει φόβο» και πρόσθεσε πως «το συνέδριο έχει ως αρμοδιότητα να εγκρίνει υποψηφιότητες ή να απορρίψει υποψηφιότητες κανένας άλλος δεν έχει αυτό το δικαίωμα.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1

Μεταξύ άλλων, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος τόνισε:

Κληθείς να σχολιάσει την κίνηση Κασσελάκη να ανοίξει δική του πλατφόρμα

Α.ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ήταν λογικό και αναμενόμενο για οιονδήποτε υποψήφιο, πολύ περισσότερο για κ. Κασσελάκη να έχει μια πλατφόρμα για εγγραφές μελών, εθελοντών, θέσεων και απόψεων. Μην ξεχνάτε ότι στην εγγραφή των εθελοντών στηρίχτηκε και την προηγούμενη φορά ο κ. Κασσελάκης όταν εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Α.ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Όταν φτάνουμε στο σημείο να αποκλείουμε έναν Πρόεδρο από το να είναι ξανά υποψήφιος αυτό δείχνει φόβο. Δείχνει φόβο ότι η δική μας η άποψη των 100, των 130, των 160 είναι «μεγαλύτερης αξίας» από τους πολλούς χιλιάδες οι οποίοι θα πάνε σε λίγο καιρό να ψηφίσουν και να επιλέξουν τον πρόεδρο τους.

Α.ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αν δεν έπρεπε να υπάρχει η υποψηφιότητα Κασσελάκη το συνέδριο θα έπρεπε να πει «την απορρίπτουμε διότι πχ ο κ.Κασσελάκης δεν υιοθετεί τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ» και λοιπά. Εγώ τα θεωρώ λίγο κουτά αυτά, εδώ συζητάμε για τον κ. Γκλέτσο ο οποίος έχει πάρει εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις από το δικαιωματισμό του ΣΥΡΙΖΑ με τη σεξεργασία που πρότεινε και τις αντίθετες απόψεις με τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά του δώσαν το δικαίωμα να είναι και καλώς του δώσαν το δικαίωμα να είναι υποψήφιος.

Α.ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Το συνέδριο έχει ως αρμοδιότητα να εγκρίνει υποψηφιότητες ή να απορρίψει υποψηφιότητες κανένας άλλος δεν έχει αυτό το δικαίωμα. Η Κεντρική Επιτροπή έχει δικαίωμα να εκφράσει τη δική της εισήγηση, είπε «δεν πρέπει να είναι ο κ.Κασσελάκης υποψήφιος», αυτό είναι η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. Δεν λεει αποκλείεται, δεν λέει αμετάκλητα διότι ξέρει πολύ καλά ότι αυτό το δικαίωμα δεν το’ χει. Ως εκ τούτου ο κύριος Κασσελάκης αν θα είναι ή όχι υποψήφιος θα αποφασίσει το συνέδριο.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση των κύριων Καραμανλή και Σαμαρά

Α.ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Όποια και αν είναι η διαφωνία τους με τον κ. Μητσοτάκη η συνάθροιση των δύο παρουσιών ή το άθροισμα των δύο παρουσιών αδικεί είτε τον έναν είτε τον άλλο. Έχω τις επιφυλάξεις μου για τις κοινές εμφανίσεις.

Ερωτηθείς αν γράφτηκε στην πλατφόρμα του κ. Κασσελάκη

Α.ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι. Εγώ δεν έχω μετατοπιστεί ιδεολογικοπολιτικά, είναι ξεκάθαρο ότι ανήκω στο προοδευτικό κέντρο. Δεν είπα ποτέ ότι είμαι αριστερός, προφανώς ανήκω στο ευρύτερο δημοκρατικό χώρο. Προφανώς το πρόσημο όλων των σκέψεων και των ενεργειών μου ήταν -και από τότε που ήμουν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας ως και σήμερα- πάντα ένα πρόσημο προοδευτικό. Θέλω να θυμίσω ότι εγώ από τη Νέα Δημοκρατία ούτε διαγράφηκα, ούτε έχασα εκλογές ποτέ, ψυχικά αποστασιοποιήθηκα και έφυγα όταν είδα τη στροφή προς τα Δεξιά.