Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με τον βουλευτή Χανίων, Παύλο Πολακή, να προχωρά σε ένα νέο φραστικό επεισόδιο, εξαπολύοντας επίθεση σε βάρος του έκπτωτου προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και των μελών του κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και απευθυνόμενος στους φέρεται να είπε στα υπόλοιπα μέλη ότι «την έχετε κάνει τη μ@λ@κ@@ σας και έχετε κάνει τον Στέφανο Κασσελάκη πληγωμένο πρίγκιπα εσείς οι "87", οι "100"».

Παύλος Πολάκης: «Αυτό» το πράγμα πρόεδρος δεν βγαίνει

Στην επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη, ο βουλευτής Χανίων τον χαρακτήρισε ως «αυτό το πράγμα», προκειμένου να υποστηρίξει την πάγια θέση του, ότι δεν πρόκειται να εκλχθεί εκ νέου ως πρόεδρος του κόμματος. «Αν έρθει όμως κανονικός κόσμος να ψηφίσει,  "αυτό" το πράγμα πρόεδρος δεν βγαίνει», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας.

Μάλιστα, ο Παύλος Πολάκης φέρεται να υποστήριξε πως «όσα λέει και κάνει ο Κασσελάκης ομοιάζουν με τον αδολφοχιτλερισμό», στον απόηχο των δηλώσεων του έκπτωτου προέδρου περί «αμεσοδημοκρατίας».

Θεοδώρα Τζάκρη: Απαράδεκτο να συνεδριάζει κάθε εβδομάδα η ΠΓ για να καταγγείλει τον Στέφανο Κασσελάκη

Στη συνεδρίαση πήρε τον λόγο η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτο να συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία κάθε εβδομάδα για να καταγγείλει τον Στέφανο Κασσελάκη εν μέσω του προσυνεδριακού διαλόγου με όλα τα θέματα ανοιχτά». Μάλιστα, διερωτήθηκε «αν υπάρχει σύμβαση μίσθωσης χώρου για το συνέδριο και αν ναι, να παρουσιαστεί αλλά και ποια εταιρεία έχει αναλάβει τη διαδικασία των εκλογών».

Παράλληλα, η Θεοδώρα Τζάκρη ρώτησε την γραμματέα του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, αναφορικά με το ποιος έδωσε εντολή στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την έκδοση δελτίου με την φρασεολογία «αμετάκλητη και μη εφαρμοστέα απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής».

Η Ράνια Σβίγγκου φέρεται να υποστήριξε ότι δεν ήταν αυτή που έδωσε την εντολή στο Γραφείο Τύπου για αυτήν την ανακοίνωση. Ισχυρίστηκε ότι το έκανε το Γραφείο Τύπου και μάλιστα ανέφερε ότι ο εκπρόσωπος Τύπου, Παυσανίας Παπαγεωργίου, καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια.

Γιάννης Ραγκούσης: Ο Κασσελάκης επιδιώκει απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Στέφανος Κασσελάκης επιδιώκει την απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει στη δημιουργία δικού του κόμματος που δεν θα έχει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως ισχυρό ανταγωνιστή». Αυτό ακριβώς τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι αυτή είναι μία «διαδεδομένη στρατηγική στον χώρο των επιχειρήσεων εδώ και δεκαετίες».

Μάλιστα, διερωτήθηκε «υπό αυτήν την έννοια, ποιο είναι το μείζον ερώτημα και δίλημμα που τίθεται, για κάθε μέλος για κάθε φίλο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».

Συγκεκριμένα, αναφορικά με τα ερωτήματα είπε ότι δεν είναι ούτε η αρμοδιότητα του συνεδρίου, ούτε η απόφαση απόρριψης υποψηφιότητας του Κασσελάκη.

«Όμως, το υπέρτερο ερώτημα ή δίλημμα που τίθεται σε κάθε φίλο και μέλος του κόμματος είναι το ή ΣΥΡΙΖΑ ή Κασσελάκης», υπογράμμισε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Όλγα Γεροβασίλη: Plab B η πλατφόρμα του Κασσελάκη για να κάνει δικό του κόμμα

Στο ίδιο πλαίσιο με τον Γιάννη Ραγκούση κινήθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, αναφέροντας κατά τη διάρκεια της παρέμβασής της ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης έχει σχέδιο που ξετυλίγεται από τις ευρωεκλογές και συνεχίζει»».

Παράλληλα, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «οφείλει να αμυνθεί στην επίθεση» του έκπτωτου προέδρου.

Η Όλγα Γεροβασίλη προσπαθώντας να παρουσιάσει τις εσωκομματικές πολιτικές του Στέφανου Κασσελάκη φέρεται να είπε ότι τα κάνει όλα αυτά «ή για να κρατήσει τμήμα των μελών και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, διαλύοντας επί της ουσίας ότι ξέρουμε μέχρι σήμερα και πολιτικά και οργανωτικά με δεξιά στροφή ή το plab b το οποίο δοκιμάζει μέσω της πλατφόρμας είναι για δικό του κόμμα».

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Απαράδεκτοι οι προπηλακισμοί των «Kasselistas» στην Κεντρική Επιτροπή

Τους προπηλακισμούς των «Kasselistas» στην Κεντρική Επιτροπή κατήγγειλε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι «είναι απαράδεκτοι οι προπηλακισμοί των υποστηρικτών του Κασσελάκη στην ΚΕ, στις οργανώσεις στον προσυνεδριακό διάλογο και παντού. Όσοι επιχειρήσατε τεχνητά να πετύχετε έλλειψη απαρτίας και αποτύχατε, προσπαθήσατε να υπονομεύσετε τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Πάνος Ρήγας: Mπορεί  να καταθέσει οποίος θέλει υποψηφιότητα στο συνέδριο

«Κάναμε προσπάθεια για να μη συνεχίσει η εσωστρέφεια του κόμματος και να προχωρήσουμε ομαλά στις διαδικασίες. Ο διχασμός είναι μεγάλος και δεν χρειάζεται η ΠΓ από εδώ και πέρα να τροφοδοτεί τα προβλήματα», τόνισε ο Πάνος Ρήγας, συμπληρώνοντας πως «το συνέδριο θα τα λύσει όλα».

«Επίσης, έχει πολύ μεγάλη σημασία από εδώ κι πέρα η δράση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για μένα και η δράση του κόμματος να είναι σε πολιτικό επίδικο και να μην υπάρχει σε δημόσια σφαίρα η εσωστρέφεια» συνέχισε ο κ. Ρήγας. «Έχω καταδικάσει όλα τα έκτροπα στην Κεντρική Επιτροπή που δεν τιμούν το κόμμα. Από μένα είναι καταδικαστέα τα πάντα», υποστήριξε ο ίδιος, καταλήγοντας πως «μπορεί  να καταθέσει οποίος θέλει υποψηφιότητα οποίος στο συνέδριο. Η οποία πλειοψηφία που διαμορφώνεται στο Συνέδριο, αποφασίζει τα πάντα», κατέληξε ο κύριος Ρήγας.