Με την ανεξαρτητοποίηση των βουλευτών που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη απειλεί η πλευρά του έκπτωτου προέδρου βάζοντας έτσι πάνω στο τραπέζι και το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να χάσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε βουλευτές ετοιμάζονται να ανοίξουν την πόρτα εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τον Αλέξανδρο Αυλωνίτη, ο οποίος χθες για δεύτερη φορά άφησε να εννοηθεί πως σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο - όχι μόνο ο ίδιος- να αποχωρήσει από την Κ.Ο. λέγοντας πως «οι φίλα προσκείμενοι στον κ. Κασσελάκη έχουμε έναν προβληματισμό σοβαρό και έντονο» και ο βουλευτής Κιλκίς, Πέτρος Παππας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ανεξαρτητοποιηθεί. «Αν επιμείνει η ομάδα αυτή η οποία διοικεί τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή στον αποκλεισμό Κασσελάκη πολλοί από εμάς δεν θα μπορούμε να συμπεριληφθούμε στην επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ. Αν αποκλειστεί καποια υποψηφιότητα προφανώς δεν έχω θέση στον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στην ερώτηση αν σκοπεύει να ανεξαρτητοποιηθεί ο βουλευτής Κιλκίς απάντησε: «Υπάρχουν πολλές λύσεις. Προφανώς θα ανεξαρτητοποιηθώ. Το πρώτο βήμα είναι αυτό».

Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πηγές εκτός από τους δυο άνδρες βουλευτές και τρεις γυναίκες είναι με το «ένα πόδι εκτός» του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ραλλία Χριστίδου, η Γιώτα Πούλου και η Κυριακή Μάλαμα. Εάν πραγματικά αυτοί οι πέντε βουλευτές επιλέξουν να ανεξαρτητοποιηθούν τότε ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να χάσει την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εν τω μεταξύ η Πολιτική Γραμματεία που συνεδρίασε χθες στην απόφαση της τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας, αποτελεί άλλο ένα πρωτοφανές και πρωτόγνωρο γεγονός, μετά την αποστολή του εξωδίκου στην ΚΕ και την ΠΓ του κόμματος. Είναι μια επιλογή συνειδητά παραπλανητική, αφού χρησιμοποιεί στο domain name και στο εσωτερικό της, το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και ανταγωνιστική στο κόμμα μας».

*Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Με "παρατράγουδα" η Πολιτική Γραμματεία - Τα "γαλλικά" του Πολάκη στους "87", τα "πυρά" της Γεροβασίλη στον Κασσελάκη για "plan b" και η καταδίκη της ΠΓ για την πλατφόρμα

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4yb6j7ljye9)


«Την έχετε κάνει τη μ@λ@κι@ με τον αποκλεισμό»

Με την απόφαση αυτή διαφώνησαν πέντε μέλη της Πολιτικής Γραμματείας. Ο Πάνος Ρήγας, ο Νίκος Σκορίνης, η Θεοδώρα Τζάκρη, η Ολυμπία Τελιγιορίδου και η Ρένα Δούρου. Ο πιο αιχμηρός για τον κ. Κασσελάκη στην τοποθέτηση του και προς τις δύο πλευρές ήταν ο Παύλος Πολάκης ο οποίος ανέφερε ότι «η αναφορά πως ντρέπεται να χάσει από βουλευτή του δείχνει έναν εγωπαθή νάρκισο και η αναφορά περι συμμετοχικής αμεσοδημοκρατίας δείχνει αδολφοχιτλερισμο. Για να λέμε όλη την αλήθεια εσείς οι «87» κλπ την έχετε κάνει τη μ@λ@κι@ με τον αποκλεισμό και τώρα το παίζει πληγωμένος -παραπονεμένος πρίγκιπας! Αν έρθει κανονικός κόσμος να ψηφίσει αυτός ο νάρκισσος δεν θα βγεί πρόεδρος. Κάνει ό,τι ειναι δυνατον για να διώξει κόσμο και κάποιοι από τους «87» με τις συνεντεύξεις τους κάνουν το ίδιο».

Από την πλευρά της η Όλγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στην δημιουργία της πλατφόρμας από τον Στέφανο Κασσελάκη επέμεινε στο ότι ο πρώην πρόεδρος θέλει την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Κασσελάκης έχει ένα σχέδιο που ξετυλίγεται από τις ευρωεκλογές και συνεχίζει. Ή για να κρατήσει τμήμα των μελών και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, διαλύοντας επί της ουσίας ό,τι ξέρουμε μέχρι σήμερα και πολιτικά και οργανωτικά με δεξιά στροφή ή για το plan b το οποίο το δοκιμάζει μέσω της πλατφόρμας για δικό του κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αμυνθεί στην επίθεση».

Η Θεοδώρα Τζάκρη ωστόσο, επεσήμανε ότι «είναι απαράδεκτο να συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία κάθε εβδομάδα για να καταγγείλει τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ βρισκόμαστε εν τω μέσω του προσυνεδριακού διαλόγου με όλα τα θέματα ανοιχτά». Μάλιστα η γραμματέας της Κ.Ο αναρωτήθηκε: «Υπάρχει σύμβαση μίσθωσης χώρου για το συνέδριο; Αν ναι, να μας τη δώσουν». Ο Πάνος Ρήγας υποστήριξε ότι «το συνέδριο μπορεί να αποφασίσει για τα πάντα».


Η Πολιτική απόφαση της ΠΓ «καταδίκασε ακόμα τα πρωτοφανή για τον χώρο μας έκτροπα που διαδραματίστηκαν έξω από τον χώρο της συνεδρίασης του οργάνου, οποιαδήποτε φραστική ή άλλη επίθεση εναντίον στελεχών του κόμματος, και εργαζομένων σε μέσα ενημέρωσης που κάλυπταν τις εργασίες της Κ.Ε., καθώς και παρόμοιες απαράδεκτες συμπεριφορές σε οργανώσεις και κομματικές διαδικασίες».