«Ο Στέφανος Κασσελάκης επί ένα χρόνο, ενώ υποσχέθηκε ότι θα κάνει αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη κυνηγούσε μόνο το ‘’φάντασμα’’ του Τσίπρα, αυτό όμως δεν απασχολεί τον ελληνικό λαό», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Παράλληλα, αναφορικά με τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκη, η Κατερίνα Νοτοπούλου, είπε: «Όταν μπήκαν οι προϋποθέσεις και οι όροι δεν υπήρχε καμία διάθεση αποκλεισμού. Ο κ. Κασσελάκης επέλεξε να μην σεβαστεί καταστατικές αρχές, καταστατικές αξίες αλλά και τις αποφάσεις του κόμματος. Από τη στιγμή που ένας άνθρωπος προσέρχεται χωρίς να σέβεται το κόμμα του, νομίζω ότι είναι προφανές ότι δεν μπορεί να κατεβεί. Δεν είναι προσωπικό το θέμα. Ο κ. Κασσελάκης έχει κάνει συγκεκριμένες επιλογές, εξακολουθεί να μην σέβεται ότι έχει εκπέσει του αξιώματος χρησιμοποιώντας το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε ακόμα: Το… ''καρφί'' του Στέφανου Κασσελάκη για τα αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα και την καριέρα του

«Αυτά είναι πρωτόγνωρα πράγματα. Αναφέρομαι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, μια επιλογή απολύτως παραπλανητική γιατί δεν είναι υποψήφιος για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», σημείωσε ακόμη χαρακτηριστικά η βουλευτής του κόμματος.

Ακόμη, ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης χρησιμοποιεί την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη δημιουργία άλλου κόμματος, η Κατερίνα Νοτοπούλου απάντησε: «Είναι μια πολύ πιθανή, είναι μια πολύ λογική σκέψη. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι υποψήφιος για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άρα δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ»

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Κατερίνας Νοτοπούλου στα Παραπολιτικά 90,1:

Κ.ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχεί πάρα πολύ για την επόμενη μέρα όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά για την επόμενη μέρα της ελληνικής κοινωνίας. Ζητά αντίπαλο δέος στον Κ. Μητσοτάκη, ζητά την ενότητα του προοδευτικού χώρου, ζητά να ξεπεράσουμε τις κρίσεις και γρήγορα να μπορέσουμε να επιτελέσουμε το ρόλο μας και να δώσουμε λύσεις.

Αναφορικά με τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκη

Κ.ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Όταν μπήκαν οι προϋποθέσεις και οι όροι δεν υπήρχε καμία διάθεση αποκλεισμού. Ο κ. Κασσελάκης επέλεξε να μην σεβαστεί καταστατικές αρχές, καταστατικές αξίες αλλά και τις αποφάσεις του κόμματος. Από τη στιγμή που ένας άνθρωπος προσέρχεται χωρίς να σέβεται το κόμμα του νομίζω ότι είναι προφανές ότι δεν μπορεί να κατεβεί. Δεν είναι προσωπικό το θέμα. Ο κ. Κασσελάκης έχει κάνει συγκεκριμένες επιλογές, εξακολουθεί να μην σέβεται ότι έχει εκπέσει του αξιώματος χρησιμοποιώντας το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι πρωτόγνωρα πράγματα. Αναφέρομαι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, μια επιλογή απολύτως παραπλανητική γιατί δεν είναι υποψήφιος για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι ο κ. Κασσελάκης χρησιμοποιεί την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη δημιουργία άλλου κόμματος

Κ.ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι μια πολύ πιθανή, είναι μια πολύ λογική σκέψη. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι υποψήφιος για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άρα δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ.

Κληθείσα να σχολιάσει τα αποτελέσματα της έρευνας της GPO όπου το 59% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να είναι υποψήφιος ο κ. Κασσελάκης

Κ.ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Προφανώς δεν γνωρίζουν όλοι τι έχουμε ζήσει επί ένα χρόνο επίσης αξίζει να δούμε πως έχουν μειωθεί οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Κασσελάκη έφτασε να είναι 5ο κόμμα και να συρρικνώνονται διαρκώς τα ποσοστά του αλλά και η πολιτική αξιοπρέπεια του κόμματος, με τον κ. Κασσελακη, νομίζω ότι είναι ένα χαρακτηριστικό που επίσης πρέπει να το δούμε. Από κόμμα εξουσίας δηλαδή έγινε ένα πολύ μικρό κόμμα.

Κ.ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ο Στ. Κασσελάκης επί ένα χρόνο ενώ υποσχέθηκε ότι θα κάνει αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη κυνηγούσε μόνο το φάντασμα του Τσίπρα αυτό όμως δεν απασχολεί τον ελληνικό λαό. Τα υπερεγώ στην πολιτική δεν απασχολούν τον ελληνικό λαό. Ο κ. Κασσελάκης είχε μια πολύ σημαντική ευκαιρία και δυνατότητα, υπηρξε στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε όλη αυτή την πορεία και επέλεξε να γεννά εχθρούς, να παράγει κρίση και να εξυπηρετεί τον Κ. Μητσοτάκη. Έχουμε ευθύνη να μην συνεχίσει να συμβαίνει αυτό διότι πρέπει να σταματήσουν οι πολιτικές Μητσοτάκη, αν θέλει ο κ. Κασσελάκης ας τις εξυπηρετήσει από κάπου αλλού.